maritbet girişmaritbet
Eski likör fabrikasını dünya markası yapacak!

Eski likör fabrikasını dünya markası yapacak!

İsviçre sermayeli Türk firması Viatrans, Meydanbey ile Eski likör fabrikasında hayata geçirdiği Quasar projesini dünya çapında marka yapmak için harekete geçti

İsviçre sermayeli Türk firması Viatrans, Meydanbey ile Eski likör fabrikasında hayata geçirdiği Quasar projesini dünya çapında marka yapmak için harekete geçti. Bu hedef doğrultusunda alanında dünyanın en iyileriyle çalışan ve lüks tanımını yeniden yapan ortak girişim İstanbul'da yapacağı birkaç projenin ardından dünyanın diğer önemli metropollerine bu markayı taşıyacak.

Viatrans A.Ş.-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, proje tamamalandığında Türkiye'nin en iyi gayrimenkul markası olma hedefi koyduklarını belirterek, “2025 yılında önemli metropollerde yapacağımız projelerle dünyanın en iyi gayrimenkul markası olmayı istiyoruz” dedi.  

Haydar Özkan, projenin sahip olacağı lüksü ‘metalüks' olarak tanımlarken, “Projeden en iyilerle birlikteyiz. Mimarisini Emre Arolat çizerken, rezidans ve ofis tasarımlarını ise  Marcel Anders yaptı. Otel ve otele bağlı rezidnas ve ofisleri ABD'li ilson tasarlıyor. Projenin yönetimini ise Arup yapıyor. Otelin yönetimini de Fairmont yapacak” diye konuştu.

Avrupa'dan ödülle döndü

Projenin inşaat kalitesinin yanı sıra tasarımında da bu lüksün hissedileceğini bunun yanı sıra, sanat ve kültürle de bunu pekiştireceğini anlatan Özkan, “Sanat çadırı kurduk. Eski likör fabrikasını da aslına uygun olarak yeniliyoruz ve bittiğinde kültür ve sanatın merkezi olacak. Burayı biz işleteceğiz. Resim, müzik, heykel, tiyatro gibi birçok alanda gösteriler ve eğitimler düzenlenecek” diye konuştu.

Haydar Özkan, Quasar İstanbul'un Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde Türkiye'nin layık görüldüğü 8 Avrupa ödülünün 3 tanesini tek başına aldığını ve bu başarının dünya çapında alınacak farklı ödüllerle süreceğini vurguladı.

550 milyon $'lık yatırım yapacak

230 milyon dolar inşaat maliyeti bulunan toplamda ise 550 milyon dolarlık yatırım yapılan projede yaklaşık 2 yıl sonra tamamlanacak. Metrekare fiyatlarının 6 bin 600 dolardan başladığı projede razidanslara yabancılar da talep gösteriyor. 257 konutun bulunduğu projede rezidansların yüzde 50  prim yapacağı belirtilirken, satılan dairelerin yüzde 40'ını yabancılar aldı.

Otel 2015'te açılacak

Tasarımlarıyla dünyada devrim yaratan New York merkezli iç mimari tasarım şirketi Wilson Associates tarafından hazırlanan Fairmont Quasar Istanbul Hotel, Residences ve Offices, 209 otel odası, 64 rezidans, 40 home ofis, 16 bin metrekarelik ticari ofis alanı ve 17 ticari alandan oluşuyor. Fairmont Quasar Istanbul Hotel, Residences ve Offices için yapılan tasarımlar, tarihi Likör Fabrikası'nı 1931 yılında tasarlayan ünlü Fransız mimar Robert Mallet Stevens'dan esinlenerek o dönemin izlerini taşıyor. Fairmont Quasar Hotel, 2015 sonunda açılacak.

Rezidansları kiraya verecek

Fairmont Hotels Avrupa Geliştirme Sorumlusu ve Başkan Yardımcısı Christophe Piffaretti, İstanbul'a ilk kez Quasar gibi çok iddialı bir proje ile adım attıklarını belirterek, bu projeyle birlikte ilk kez ofis işleteceklerini de söyledi. Piffaretti, Fairmont Kiralama Sistemi ile İstanbullulara global bir kulübün üyesi olma fırsatını da sunacaklarını belirterek, “Fairmont'tan daire satın alanlar ve 3 yıllık sözleşme yapanlar, projenin bitimini beklemeden dünyada 71 noktada bulunan Fairmont rezidans ve otellerinden ayrıcalıklı olarak yararlanabilecek” görüşünü dile getirdi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Haydar Özkan 'MIPIM'de büyük ilgi görüyoruz'
  • 12.03.2014 17:09

Haydar Özkan 'MIPIM'de büyük ilgi görüyoruz'

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, MIPIM 2014 F ...

Quasar İstanbul'un MIPIM standında caz konseri verildi
  • 12.03.2014 17:05

Quasar İstanbul'un MIPIM standında caz konseri verildi

Viatrans ve Meydanbey ortaklığında inşa edilen projenin fuardaki standında caz k ...

Quasar İstanbul'da Fairmont'la özel bir hayata merhaba!
  • 04.10.2013 13:06

Quasar İstanbul'da Fairmont'la özel bir hayata merhaba!

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde 3 Avrupa, 5 Türkiye birinciliği yanında aldığı 2 ...

Quasar İstanbul Mecidiyeköy'ün reklamı yayında!
  • 23.05.2013 11:41

Quasar İstanbul Mecidiyeköy'ün reklamı yayında!

Viatrans-Meydanbey ortaklığında inşa edilen Quasar İstanbul projesinin reklam fi ...

Quasar İstanbul'un MIPIM 2013'teki standından görüntüler!
  • 12.03.2013 16:53

Quasar İstanbul'un MIPIM 2013'teki standından görüntüler!

Viatrans-Meydanbey ortaklığında Mecidiyeköy'de inşa edilen Quasar İstanbul proje ...

Quasar İstanbul projesinin lansmanı yayında!
  • 22.02.2013 15:27

Quasar İstanbul projesinin lansmanı yayında!

Viatrans ve Meydanbey ortaklığında inşa edilen Quasar İstanbul projesinin lansma ...