maritbet girişmaritbet
Veryeriler İnşaat, Köy İçi Alaçatı Taş Evleri projesini Haziran'da teslim edecek!

Veryeriler İnşaat, Köy İçi Alaçatı Taş Evleri projesini Haziran'da teslim edecek!

Alaçatı'nın geleneksel taş evleri Veryeriler İnşaat ile yeniden Türkiye gündemine girdi. 10 yıl içinde Alaçatı'da geleneksel dokusuna uygun inşa ettiği 300 taş evi yaşama kazandıran Veryeriler İnşaat, yeni projeleri Köy İçi Alaçatı Taş Evleri ile adından yine sıkça söz ettirecek

 

Mitolojide rüzgar tanrısının yaşadığı yer olarak bilinen Alaçatı, son yıllarda deniz ve doğa turizmine yönelik gelişimi ile dikkat çekiyor. Büyük kentlerden, Ege'nin bu şirin bölgesine yönelen ilgi her geçen gün daha da artmakta. 

Bu ilginin oluşmasında kuşkusuz iyi altyapı ve kaliteli gayrimenkul imkanlarının sunulması da çok önemli rol oynuyor. 

Bölgenin en önemli gayrimenkul projelerine önderlik eden şirketlerin başında konut sektöründe 22 yıldır faaliyet gösteren ve Alaçatı'da gerçekleştirdiği 'Köy İçi Taş Evler' ile dikkat çeken Veryeriler İnşaat geliyor. 

Veryeriler İnşaat uzunca bir süredir, Alaçatı'nın mimari dokusunu bozmadan, eki Rum mimarisinin özelliklerini devam ettirerek, 12 ay yaşanılacak, doğa dostu meskenler oluşturuyor. Eskiden yapılan özgün mimarileri yeniden canlandırarak Alaçatı'ya gezi kazandırmak amacıyla Rum mimarisini örnek alan şirket, eski Rum mahalleleri benzeri bugünün mahallelerini, ahşap ve taşı buluşturarak 2002'den bu yana taş evler inşa ediyor. 2002'den bugüne dek yaklaşık 300 taş üreten firma, bu yıl 11 'inci yılını kutluyor. Halen devam eden taş ev projelerinin yanı sıra önümüzdeki 5 yıl içerisinde de 65 adet taş ev yapmayı planlıyor Veryeriler İnşaat'ın Köy İçi Taş Evler projesinde, avlulu - avlusuz, değişik bahçe büyüklükleri ve 2+1, 3+1,4+1 gibi ev seçeneklerine sahip. Yapımı sadece 9 ay süren evler, Haziran ayında sahiplerine teslim ediliyor. 1 Ekim 2012'de başlayan ve halen üretimi devam eden 30 adet taş ev de 30 Haziran'da teslim edilecek. Büyük ilgi gören evlerin fiyatları; 270 bin Euro ile 290 bin euro arasında değişiyor. 

Veryeriler İnşaat'ın evlerinin en önemli özelliklerinden biri, birbirinin aynı olan betonarme yapılar yerine kişiye özel olarak tasarlanan taş evler olması. Şirket, müşterilerin zevk ve ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri sunuyor, kişisel taleplere dayanarak sipariş usulü yöntemi uyguluyor. 

Yeni projeler yolda 
Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, Alaçam'da taş evler konusuna odaklanmalarını, geçmişi çok uzun yıllara dayanan bir geleneksel mimariyi toplumun hizmetine en modern şekli ile sunmakta isteklerine bağlıyor. 

Amaçlarının eskiden yapılan özgün mimarileri yeniden canlandırmak ve Alaçatı'ya geri kazandırmak olduğunu dile getiren Veryeri, "Eski Rum mimarisini örnek aldık. Bu sürece başlamadan önce sokak sokak, ev ev gezdik ve Alaçatı ev dokusunu yükselttik. Eski Rum mahalleleri benzeri bugünün mahallelerini oluşturduk. Ahşap ve taşı buluşturduk. Böylece 2002'den beri Alaçatı'da 300'ün üzerinde taş ev inşa ettik" diye konuştu. 

İş dünyasından özel ilgi 
Müşterileri arasında en büyük holdinglerin CEO'larının da bulunduğunu, sanat insanlarının, tıp insanlarının da kendilerinden konut aldıklarını belirten Veryeri, "Amacımız mimariye, çevreye, sağlıklı dokuya sahip çıkan bir kitleye ulaşmaktı. Ortak değerleri olan, ortak bilince sahip, değişik meslek yapısına sahip kişileri bir araya getirmekti. 
Alaçatı'da bu amaca ulaştığımızı görmek bizi fazlası ile mutlu ediyor" diye konuştu. 

Taş ev satışlarının neredeyse tamamı dost tavsiyesi ile gerçekleşiyor. Müşterilerin büyük bir bölümü İstanbullu. Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, büyük şehirde yaşayan müşterilerinin, Alaçatı'da kendilerine bambaşka bir yaşam kurduklarını, dar sokakları, mavi bayraklı sahilleri, sıcak komşuluk ilişkileri ile şehrin tersine hayatın yavaş aktığı bu yöreyi hemen benimsediklerini ve artık 12 ay yaşanılacak meskenler yarattıkları için bu evlerin tercih edildiğini söylüyor. 

Veryeriler İnşaat'ın, Alaçatı 13, Alaçatı 14, Alaçatı 15 adlı projeleri de gelecek Ekim ayinda başlayıp, 2014 Haziran ayında teslim edilecek. Ayrıca Alaçati 11 projesinin 2. Etap inşaatına da devam edilecek. 

ÖYKÜ 64 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR 
İzmir'de 1949 yılında faaliyete geçen Veryeriler İnşaat'ın kurucusu Mehmet Veryeri iş yaşamına marangozlukla başlıyor. 1953-1957 yılları arasında Çeşme de şantiye (plaj) evleri diye adlandırılan yerde marangozluk ve inşaat işlerini üstleniyor. 1960'ların ilk yarısında İzmir Karabağlar'da Veryeri Kerestecilik kuruluyor. Kereste fabrikası kurarak hem kendi ihtiyaçlarını karşılayan, hem de ürettiği malları Ege bölgesinde toptan ve perakende olarak satmaya başlayan Veryeriler Kerestecilik, 1981 yılında Vertaş Veryeriler A.Ş olarak oğullarına devroluyor. 

1991 yılında kurumsal nitelikli yapılaşmaya başlayan şirket Veryeriler İnşaat A.Ş olarak hizmet vermeye başlıyor. Veryeriler İnşaat A.Ş genelde İzmir ve çevresinde özelde Çeşme/Alaçatı'da pek çok projeye imza attı. Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Alp Aslan Veryeri, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini ise Alpan Veryeri yürütüyor. 

SANAT GALERİSİ DE FAALİYETTE
Veryeriler İnşaat, Alaçatı'da yalnızca inşaat sektöründe hizmet vermiyor. Firmanın Alaçatı'daki satış ofisi bir sanat galerisine dönüştürülmüş. 365 gün açık olan satış ofisi çok sayıda sanatçıyı galeride misafir ediyor. Şirket, Alaçatı'da gerçekleşen pek çok festival ve etkinliğin de sponsoru. En son geçen yıl gerçekleşen Alaçatı Ot Festivali'ne sponsor olan Veryeriler, Alaçatı'nın tanıtılması ve varolan dokusunun korunması adına önemli çalışmalara imza atıyor. 

Mustafa Kemal Çolak/Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alaçatı’da arsa fiyatları uçuşa geçti!
  • 13.06.2016 13:48

Alaçatı’da arsa fiyatları uçuşa geçti!

Son yılların cazibe merkezi haline gelen Alaçatı'da 5 yıl önce metrekaresi 1.000 ...

Çeşme Quattordici'de satışlar devam ediyor
  • 09.10.2015 13:01

Çeşme Quattordici'de satışlar devam ediyor

Çeşme'de yıl boyu mavi ve yeşilin her tonuyla çevrelenmiş bir hayat sizi bekliyo ...

Veryeriler İnşaat, Alaçatı'yı taş evlerle cazibe merkezi haline getirdi!
  • 05.06.2013 08:28

Veryeriler İnşaat, Alaçatı'yı taş evlerle cazibe merkezi haline getirdi!

Türkiye’nin en önemli tatil merkezlerinden biri olan Alaçatı’da yaptığı taş evle ...

Veryeriler İnşaat, Köy İçi Alaçatı Taş Evleri projesini Haziran'da teslim edecek!
  • 22.04.2013 16:01

Veryeriler İnşaat, Köy İçi Alaçatı Taş Evleri projesini Haziran'da teslim edecek!

Alaçatı'nın geleneksel taş evleri Veryeriler İnşaat ile yeniden Türkiye gündemin ...

Veryeriler İnşaat'ın Köyiçi Taş Evler'i Alaçatı'yı 1850'ye götürüyor!
  • 29.06.2012 14:39

Veryeriler İnşaat'ın Köyiçi Taş Evler'i Alaçatı'yı 1850'ye götürüyor!

Alaçatı'da eski Rum mahalle kültürünü ve sıcaklığını yeniden canlandıran Veryeri ...

Veryeriler İnşaat Alaçatı 11 ve Loft Taşevler projesine başlıyor!
  • 27.06.2012 11:15

Veryeriler İnşaat Alaçatı 11 ve Loft Taşevler projesine başlıyor!

Konutta ‘Taş’ devrini başlatan Veryeri, loft trendini Alaçatı’ya taşıyor Veryeri ...