maritbet girişmaritbet
Veryeriler İnşaat'ın Köyiçi Taş Evler'i Alaçatı'yı 1850'ye götürüyor!

Veryeriler İnşaat'ın Köyiçi Taş Evler'i Alaçatı'yı 1850'ye götürüyor!

Alaçatı'da eski Rum mahalle kültürünü ve sıcaklığını yeniden canlandıran Veryeriler İnşaat'ın Köy içi Taş Evler projesinde tercihlerini kullanan Enünlü Ailesi'nin dört mevsimin güzelliklerini yaşayabildikleri evlerine lavanta ve sakız kokuları eşlik ediyor

Alaçatı'da eski Rum mahalle kültürünü ve sıcaklığını yeniden canlandıran Veryeriler İnşaat'ın Köy içi Taş Evler projesinde tercihlerini kullanan Enünlü Ailesi'nin dört mevsimin güzelliklerini yaşayabildikleri evlerine lavanta ve sakız kokuları eşlik ediyor.

Geleneksel Rum mimari dokusunun örnek alınarak Veryeriler İnşaat tarafından projelendirilen taş evler, taş sıva üzeri renkli duvarları, cumbaları ve Fransız balkonlarıyla Alaçatı'yı sanki 1850'lere götürüyor. Yöre taşları kullanılarak inşa edilen evlerde 4 mevsim yaşama imkanı sunuluyor. Daha önce yazlarını Çeşme'de geçiren Enünlü Ailesi taş evleri görüp büyülendikten sonra yazlarını ve kışları hafta sonlarını geçirebilecekleri bu evde tercihlerini kullanmışlar. Firma tarafından kişiye özel mimari detayların uygulandığı ev, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış. 120 m2'lik müstakil 2 katlı evin girişinde salon, açık mutfak, misafir odası ve banyo yer alıyor. Ana girişten de geçilebilen avluda bahçe, havuz ve veranda konumlandırılmış. Üst katta ebeveyn odası, çocuk odaları ve banyolar buluyor.
 
İstanbul'daki evleri de müstakil ve bahçeli olmasına rağmen dekorasyonunda toprak tonlarını kullanan Enünlü ailesi Alaçatı'daki evlerinin mimari detaylarında ve dekorasyonunun genelinde beyaz rengi ve tamamlayıcı olarak mavi, kırmızı ve pembenin tonlarını tercih etmişler. 9 yaşında biri erkek diğeri kız ikiz çocuklarıyla beraber yaşadıkları evlerinde renk seçimleri birarada yapılmış. Evin dekorasyonunda dokuların tarz ile bütünlüğü, doğal malzemelerin antika mobilyalar ile uyumu renk geçişleriyle sağlanmış.
 
Girişte açık plan olarak tasarlanan mutfak için Nolte Kitchen, zemin malzeme mavi çini karolar için Karo İstanbul firması ile çalışılmış. Mutfak ile aynı katta bulunan salonda özel imalat keten kumaş tercih edilen oturma elemanlarına masif, antika objeler, ev sahibinin el emeği seramik objeler ve yurtdışı seyahatlerinden alınan aksesuarlar eşlik ediyor. Üst katta yer alan ebeveyn ve çocuk odalarında mekana özel beyaz lake dolaplar, beyaz yatak ünitelerine eşlik eden renkli aksesuarlar ile mekanlar belirlenmiş.
 
Zemin ve duvarlarında doğal traverten mermer kullanılan banyolarda Grohe, Vitra ve Hüppe firmaları ile çalışılmış. Yüksek tavanlara sahip ev yapısı gereği yazın serinliği kışın sıcaklığı yaşatıyor. Şömine keyfinin yaşandığı ve ısıtma sistemi sayesinde 12 ay yaşanabilen ev, sahipleri içinde hafta sonları şehrin karmaşasından kaçabilecekleri ikinci evleri olmuş. İnsanı samimiyetle kucaklayan taş ev yıl boyu yaşamın sürdüğü Alaçatı'da şehrin karmaşasına zıt doğanın içinde sofistike yaşama sunuyor.
 
SALON 
Kış mevsiminde şömine keyfinin yapıldığı salondaki köşede yer alan mavi kapitone berjer Adem Sazak'dan, hasır sehpa Bali'den, şömine üzeri Osmanlı desenli cam mumluklar Hak-Art'dan. Geleneksel Ram mimari dokusu örnek alınarak yapılan taş ev, sıva duvarları, cumbaları ve Fransız balkonlarıyla bizi 1850'lerin Alaçatı'sına götürüyor.
 
SALON Duvara asılı Kütahya çinisi Höyük-Alaçatı'dan, şömine üzeri mavi kase ve güvercinler; Sıtkı Usta'dan.
 
DEKORASYON ÇOCUK ODASI 
Taş doku ve beyaz rengin hakim olduğu çocuk odası seçilen renkli aksesuarlarla uyum içinde. Beyaz ferforje yatak İkea'dan, renkli kilim Zara Home'dan, perde Persan'dan, duvar aplikleri Ünal Avize'den.
 
CUMBALI ODA 
Mavinin tonlarının kullanıldığı odada, cumbalı bölüm 2 kardeşin en sevdiği oyun bölümü; yatak ve komodin İkea'dan, duvar aplikleri ve lamba Melih Aydınlatma'dan, yatak örtüsü Mudo Concept'den, beyaz patine tabure Zara Home'dan.
 
CUMBALI ODA Beyaz lake sandalye İkea'dan, hasır sepet Zara Home'dan, mumluk Tepe Home'dan, yeşil peştemal Pasha'dan, 
 
YATAK ODASI Beyaz patine komodin. Tepe Home'dan, seramik kuş, Sıtkı Usta'dan
 
Hazırlayan : Merve Soylu 
Fotoğraflar : Yavuz Draman
Evim 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alaçatı'da taş evler büyük ilgi görüyor
  • 22.06.2021 16:30

Alaçatı'da taş evler büyük ilgi görüyor

Rüzgar sörfünde Türkiye'nin en önde gelen noktası olan, mimarisi ve otantik taş ...

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV göz kamaştırıyor!
  • 16.11.2020 11:20

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV göz kamaştırıyor!

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV evinizin dekorunu tamamlarken, boş bir siyah e ...

Alaçatı Delikli Koy "jeosit alan" ilan ediliyor
  • 16.08.2020 10:00

Alaçatı Delikli Koy "jeosit alan" ilan ediliyor

Tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Alaçatı'daki Delikli Koy'un jeosit alan olara ...

Alaçatı Taş Evler projesi hemen teslim!
  • 27.07.2017 09:39

Alaçatı Taş Evler projesi hemen teslim!

Alaçatı Köyiçi mevkiinde yükselen Alaçatı Taş Evler projesi Kuryap imzası taşıyo ...

Alaçatı, Saint Tropez'le kıyaslandı
  • 23.12.2016 13:47

Alaçatı, Saint Tropez'le kıyaslandı

İngiliz gazetelerinden Daily Mail'in internet sitesinde İzmir - Çeşme'nin Alaçat ...