maritbet girişmaritbet
Sakarya’da 500 milyon TL’ye tam teşekkülü uydu kent

Sakarya’da 500 milyon TL’ye tam teşekkülü uydu kent

Türkiye’nin farklı kentlerinde uydu kentler kuran Fiyapı Kırıkkale’nin ardında Sakarya’da dev projeye başlıyor

Türkiye'nin farklı kentlerinde uydu kentler kuran Fiyapı Kırıkkale'nin ardında Sakarya'da dev projeye başlıyor. 500 milyon liralık projede özel üniversite, hastane, ofis, AVM, 5 yıldızlı otel ve 2 bin 500 konut bulunacak

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerin ardından Kırıkkale projesini devreye sokan Fiyapı,  şimdi de Sakarya'da dev proje yapacağını açıkladı. Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Sakarya'da 3 yıl önce satın aldıkları 356 bin metrekarelik arsada karma projeye başladıklarını belirterek, Fiyaka Sakarya projesi kapsamında ilkokul, lise, üniversite, 2500 konut, AVM, ofis ve otel yapacaklarını açıkladı.

Bu dev yatırımı gerçekleştireceği 100 arsayı 3 yıl önce 7.5 milyon liraya satın aldığını anlatan İnan, “3 yıldır proje için çalışıyoruz. Arsaların imarı yoktu. 18 kurumdan ruhsat için izin aldık” dedi. İnan, projede farklı unsurları bir araya getirdiklerini belirterek,

“Adapazarı depremi acı bir şekilde yaşadı. Bu nedenle depreme dayanıklı 2 bin 500 konut yapacağız. Yapacağımız arazi de konut için uygun bir bölge. Ayrıca, kentteki ilk özel üniversite olan İnan Üniversitesi'ni yapacağız. AVM, ofis, otel ve hastane yatırımlarımız da olacak” diye konuştu. 

35 m2 daire 39 bin lira

Serdar İnan, yeni uydu kentler kurma hedefiyle geldikleri Sakarya'da inşa edecekleri konutlarda her kesime hitap edeceklerini belirterek, çok uygun fiyatlı ve lüks konutları proje bünyesinde yapacaklarını dile getirdi. Projede 35 metrekarelik stüdyo daireleri eşyalarıyla birlikte, dayalı döşeli olarak 39 bin liraya satacaklarını açıklayan İnan, “Sakarya aynı zamanda bir öğrenci kenti. Bu daireleri öğrencilere yönelik tasarladık. Satın alanlar iyi bir yatırım yapmış olacak” diye konuştu. İnan, projede 400 metrekarelik 5+1 konutlara da yer vereceklerini altını çizerek, şu bilgileri verdi:

“Bu dairelerin fiyatı ise 1 milyon liraya kadar çıkacak. Stüdyodan 5+1'e kadar farklı büyüklükteki daireleri birbirinden bağımsız bir şekilde tasarlayacağız. Küçük daireleri belli bir bölgede büyük lüks daireleri ise başka bir bölgede konumlandıracağız. Bu sayede farklı yaşam tarzlarına olanak tanıyacağız.”

500 milyon lira yatırım

İnan, bundan önceki projelerinde olduğu gibi bu projede de prim beklediklerini ifade ederek, satışların başlamasından teslime kadar geçen sürede en az yüzde 50 prim beklentilerinin olduğunu açıkladı. İnan, 39 bin liralık dairelerin fiyatının 70 bin liraya kadar çıkabileceğini söyleyerek, “İnşaata temmuz ya da ağustos ayında başlamayı planlıyoruz. Ardından eylül ayında da konut satışlarına başlayacağız. Bu projede ön talep toplamayacağız. Tüm inşaatı da 30 ayda tamamlayacağız” açıklamasını yaptı. İnan, projeye yapacağı toplam yatırım tutarının ise 500 milyon lira olacağını söyledi.

Otel ve AVM'de ilk deneyim

Fikret İnan, proje kapsamında yapacakları AVM'nin 9 dönüm üzerine 24 bin metrekare kullanılabilir alandan oluşacağını belirterek, 80 mağaza ve 30 ofisin bulunacağı komplekste sinema ve fast food grubu ve büyük perakende mağazaları olacağını kaydetti. Projede 5 yıldızlı bir otelin de bulunacağına dikkat çeken İnan, “Oteli manzaralı bir yerde konumlandırdık. 8-10 katlı yüksekliği olacak. 200 normal, 22 suit, 2 tane de kral dairesi yer alacak” dedi. Proje planında hastane için de yer ayrıldığını vurgulayan İnan, ayrıca ilkokul ve lise de hayata geçireceklerini söyledi.

Özel üniversite kuruyor

Fikret İnan, kendisinin ticari hayata erken atılması nedeniyle eğitimini tamamlayamadığını belirterek, “Bu nedenle projede üniversite kurmaya karar verdik. Ama bu konu bizim bilgimiz dışındaydı. Konunun uzmanlarından üniversitenin kuruluşu ve işleyişiyle ilgili destek aldık. YÖK'e de müracaatta bulunduk. 73 dönüm üzerinde Fikret İnan Vakfına bağlı kurulacak olan İnan Üniversitesi'nde, 5 fakülte, lisansüstü programlar, meslek yüksekokulu ve tüm öğrenciler için hizmet verecek Yabancı Diller Meslek Yüksek okulu bulunacak. Okulda 7 bin öğrenci eğitim verecek” dedi.

1048 konutluk Filife'ı iptal etti

Fikret İnan, Esenyurt'ta yaşanan imar kısıtlaması nedeniyle 1048 konutluk Filife projesini tamamen iptal ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Esenyurt'ta 2 belediye anlaşamadı ama biz sıkıntı yaşıyoruz. Oradaki 1048 konutluk Filife projemizin yüzde 90'ını satmıştık. 410 daireyi geri aldık, 500 daireyi daha vatandaşa yüzde 20 fazlasını vererek geri alacağız. Bu durumda projeyi iptal ettik. Ödemeleri kasım ayında yapacağız.” İnan, bölgedeki gelişmeleri takip ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bizden başka projeler de mağdur oldu ama maalesef onlarla bir araya gelemiyoruz. Eğer mayıs sonuna kadar sorun çözülmezse Esenyurt belediyesine dava açacağız. Çünkü projede 100 milyon dolar zararımız oldu. Fakat Esenyurt Belediyesi sorunun bizden kaynaklanmadığını ve bizim vatandaşları mağdur etmediğimizi açıklarsa dava açmaktan vazgeçeriz. Ama dava açmak zorunda kalır ve kazanırsak h gelecek parayı da İnan Üniversite'sinde burslu okuyan öğrenciler için kullanacağım.”

Sıradaki kent Diyarbakır

Fikret İnan, yeni projelerinin devam edeceğini belirterek, Diyarbakır'da da karma birproje hayata geçireceklerini açıkladı. İnan, projede konut ofis ve AVM bulunacağını belirterek, “Oraya yatırım yapıp diğer işadamlarının bölgeye gelmesini sağlayacağız” dedi.

Yavuz Karaman/Milliyet

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fi Yapı Sakarya’da boy gösterecek!
  • 30.04.2012 16:22

Fi Yapı Sakarya’da boy gösterecek!

Fiyapı Sakarya’da, içinde Üniversite,Otel, Alışveriş Merkezi ve 2500 konutun yer ...

Fi Yapı’nın Esenyurt bilançosu!
  • 01.05.2012 08:27

Fi Yapı’nın Esenyurt bilançosu!

Fikret İnan: Sattığımız 930 daireyi yüzde 20 fazlasını ödeyerek müşterilerimizde ...

Sakarya’da 500 milyon TL’ye tam teşekkülü uydu kent
  • 30.04.2012 17:42

Sakarya’da 500 milyon TL’ye tam teşekkülü uydu kent

Türkiye’nin farklı kentlerinde uydu kentler kuran Fiyapı Kırıkkale’nin ardında S ...

Fi Yapı Sakarya'da şov yapacak!
  • 30.04.2012 13:52

Fi Yapı Sakarya'da şov yapacak!

Fiyapı Sakarya’da, içinde Üniversite,Otel, Alışveriş Merkezi ve 2500 konutun yer ...

Fi Yapı’dan Sakarya’yı uçuracak projeler!
  • 30.04.2012 10:03

Fi Yapı’dan Sakarya’yı uçuracak projeler!

Fi Yapı, Sakarya uçuracak projelerle yola çıkıyor. Şirket, bölgede 2 bin 500 kon ...

Hangi illere proje yapacak?
  • 24.02.2012 10:27

Hangi illere proje yapacak?

Uzun süredir fazla proje açıklamayan Fi Yapı, 2012 içinde büyük bir atağa kalkma ...