maritbet girişmaritbet
Nuhoğlu, yedi tepeli İstanbul'un Yenitepe'sini inşa ediyor!

Nuhoğlu, yedi tepeli İstanbul'un Yenitepe'sini inşa ediyor!

Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat ortaklığıyla Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Yenitepe Kadıköy'ün proje çalışmaları 1,5 yıl sürdü

Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat ortaklığıyla Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Yenitepe Kadıköy'ün proje çalışmaları 1,5 yıl sürdü. 1.100 konutluk bir proje olan Yenitepe Kadıköy, 21 katlı 4 blok ile altında 5 katlı bazadan meydana geliyor. 

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu ile Tabanlıoğlu Mimarlık kurucusu Murat Tabanlıoğlu'nun katıldığı basın toplantısında Yenitepe İstanbul'un detayları açıklandı. Yenitepe İstanbul'da A ve A+ konutların üretileceğini ancak B ve B+ fiyatlarına satışa sunulduğunu açıklana Ali Nuhoğlu, "“Fikirtepe, İstanbul'un en gözde semti olacak. Kısa sürede metrekare fiyatları 6.000 doları bulacak. 5 yıl içinde 1.5 milyon metrekare alanda 40-50 bin konutun yer alacağı Fikirtepe, İstanbul'un merkezinde modern yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılayan tek semt olacak. İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi, Nispetiye ve Rumeli caddelerinin kalitesinde 5 ana cadde, tek bir semtte yürüyüş mesafesinde yeniden doğacak” dedi.

Üçgen formu ile dikkat çeken Yenitepe İstanbul, Boğaz, Adalar ve tarihi yarımada manzarasına sahip. Yedi tepeli şehir İstanbul'a 8. tepeyi kazandıracaklarını ifade eden Nuhoğlu, "Fikirtepe'nin en yüksek noktasına konumlandırdığımız projenin yatırım değeri 330 milyon lira" şeklinde konuştu. 

24 ayda tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi planlanan Yenitepe Kadıköy, 1 milyar 100 milyon ciro elde edecek. 2 parselde konumlandırılan Yenitepe Kadıköy'de konut fiyatları 4 bin 400 liradan başlayarak 6 bin 500 liraya kadar yükseliyor. 

Ali Nuhoğlu, projeye başlamadan önce bölgede kentsel dönüşüme giren firmalarla görüştükleri belirtti, "Ghettolar oluşturulmaması için elimizden geleni yaptık, firmalarla görüştü ve Fikirtepe'yi adına yakışır bir merkez haline geliştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

30 bin metrekare arsa üzerine kurulan Yenitepe Kadıköy'ün maksimum bina yüksekliği 80 metre olarak belirlendi. 25 bin 700 metrekaresi peyzaj alanına ayrılan Yenitepe Kadıköy, metro, metrobüs ve E-5 dahil olmak üzere sahil yolundan çevre yoluna birçok alternatif ile kolay ulaşım sağlıyor.

Yenitepe Kadıköy'ün içerisinde; yaz-kış kullanıma uygun kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, dinlenme ve vitamin bar alanları ve daha pek çok sosyal donatı alanı sıralanıyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık'tan Mimar Murat Tabanlıoğlu projeye ilişkin olarak, “Yenitepe Kadıköy, özel alanların ortak alanlarla, yüksek yapılanmanın yeşil düzenlemelerle dengelendiği; Kadıköy semtinin bir uzantısı olarak çevresindeki yeni gelişmelere öncülük edecek çağdaş bir yaşamalanı sunuyor. Genel planlamada farklı perspektiflerde yerleştirilen konut kütlelerinde, bulunduğu arazinin konumunun da sağladığı avantajla,  her bir konut birimine geniş açı ve yüksekkatlara kesintisiz manzara kazandırıldı. İstanbul'un geleneği olan semtlerinde olduğu gibi, sokak yaşamını ve buradaki canlığı projenin bir parçası olarak değerlendirdik. İki komşu ada arasında yeşil alanın sürekliliğini sağlayarak birbiriyle bütünleştirdik; doğal bir rekreasyon ve gezi alanı oluşturduk” dedi.

Yenitepe Kadıköy iletişim bilgileri

Web: http://www.yenitepekadikoy.com/default.asp

Telefon: 444 4 616

Zeynep Karabağ/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenitepe İstanbul'un inşaatı Eylül'de başlayacak
  • 28.05.2014 10:45

Yenitepe İstanbul'un inşaatı Eylül'de başlayacak

Fikirtepe kentsel dönüşümü kapsamında inşa edilecek olan Yenitepe İstanbul'da ça ...

Yenitepe Fikirtepe Nuhoğlu'nda lansman özel fiyatlarla!
  • 20.05.2013 12:14

Yenitepe Fikirtepe Nuhoğlu'nda lansman özel fiyatlarla!

Yenitepe İstanbul'da 1 oda 1 salon daireler 355 bin TL'den, 2 oda 1 salon dairel ...

Yenitepe Kadıköy'de ön satışlar başladı!
  • 11.05.2013 08:23

Yenitepe Kadıköy'de ön satışlar başladı!

Nuhoğlu İnşaat, İstanbul’un en büyük özel dönüşüm bölgesi olan Fikirtepe’deki ye ...

Nuhoğlu, yedi tepeli İstanbul'un Yenitepe'sini inşa ediyor!
  • 10.05.2013 14:32

Nuhoğlu, yedi tepeli İstanbul'un Yenitepe'sini inşa ediyor!

Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat ortaklığıyla Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamı ...

Nuhoğlu Yenitepe Kadıköy nerede?
  • 09.05.2013 16:50

Nuhoğlu Yenitepe Kadıköy nerede?

20 yılı aşkın süredir gayrimenkul sektöründe yurtiçi ve yurtdışında özellikli pr ...

Yenitepe Kadıköy satışa çıkıyor! Nuhoğlu Fikirtepe projesi!
  • 09.05.2013 16:36

Yenitepe Kadıköy satışa çıkıyor! Nuhoğlu Fikirtepe projesi!

Yarın Four Seasons Hotel'de düzenlenecek basın toplantısıyla satışa sunulacak ol ...