maritbet girişmaritbet
Yenitepe Kadıköy'de ön satışlar başladı!

Yenitepe Kadıköy'de ön satışlar başladı!

Nuhoğlu İnşaat, İstanbul’un en büyük özel dönüşüm bölgesi olan Fikirtepe’deki yeni projesini ön satışa çıkardı. Tabanlıoğlu’nun tasarladığı Yenitepe adındaki proje özel cephesiyle dikkat çekiyor

20 yılı aşkın süredir gayrimenkul sektöründe özellikli projelere imza atan Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat, Kadıköy Fikirtepe'de konut, ofis ve ticari alanların bulunduğu Yenitepe Kadıköy projesini ön satışa çıkardı.

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, 1.5 yıldır proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, “O dönemde bölgeyle ilgili tereddütler vardı. Ama şu anda dönüşüm ve yeni bir süreç başladı” dedi.

Nuhoğlu, bölgedeki hak sahiplerini ikna ederek, anlaşma aşamasına geldiklerini vurgulayarak, “Vatandaşlarla birebir görüşmeler yaptık. İsteklerini dinledik ve karşılıklı uzlaşı içinde projeyi şekillendirdik” diye konuştu.

İlk ada satışa çıktı
Nuhoğlu, Fikirtepe'de toplamda 3 adayla ilgilendiklerini ve Yenitepe Kadıköy projesinin toplamda 2 adada 4 bloktan oluştuğunu anlatarak, “30 bin metrekarelik arsadaki projenin ilk adasındaki 1.100 daireyi satışa çıkardık. İkinci adada ise 2 imza kaldı. Oradaki süreç tamamlanınca o konutların da satışlarına başlayacağız. Başka bir adayla ilgili ise bize gelen teklif var. Onu sonra değerlendireceğiz” dedi.

Ali Nuhoğlu, projenin 21 katlı blokları ile çok yüksek olmamasına karşın, Fikirtepe'nin en yüksek tepesinde yer almasıyla kot farkı avantajına sahip olduğunu kaydederek, bu özelliğiyle belirli katlar itibariyle dairelerin Çamlıca, İstanbul Boğazı ve Tarihi Yarımada manzarasına sahip olacağını dile getirdi.

‘Fiyatları uygun tuttuk'
Nuhoğlu, ilk adadaki 1.100 konutu metrekaresi 4.400 TL'den başlayan fiyatlarla ön satışa çıkardıklarını ve kısa sürede metrekare fiyatlarının 6 bin doları bulacağını belirterek, “Projenin kalitesine göre fiyatlarımız çok uygun. Şu anda metrekaresi 5 bin dolardan satmamız gerekirken, biz ortalama 5 bin liradan satıyoruz. Bunlar neredeyse maliyet fiyatları” değerlendirmesini yaptı.

Duvarlara yer yok
Tasarımını ünlü mimar Murat Tabanlıoğlu'nun yaptığı üçgen yapılı mimari formu, yeşil alanları ve sosyal imkânları ile dikkat çeken projede, 21 katlı 4 blokta, büyüklükleri 61 ile 302 metrekare arasında değişen 1+1'den 4+1'e kadar çok farklı daire alternatifi bulunuyor. Duvarlarla bölünmemiş bir mahalleden oluşacak olan Yenitepe Kadıköy'ün mimarı Tabanlıoğlu, projenin semtin uzantısı olarak çevresindeki yeni gelişmelere öncülük edecek çağdaş bir yaşam alanı sunduğunu belirterek, “İstanbul'un geleneği olan semtlerinde olduğu gibi, sokak yaşamını ve buradaki canlığı projenin bir parçası olarak yansıttık” dedi.

YEŞİL BİNA ADAYI
Yenitepe İstanbul, projesinin tasarım ve kalitesinin yanında tasarruflu yapısıyla da dikket çektiğini anlatan Ali Nuhoğlu, projenin Leed Gold sertifikası almak üzere tasarlandığını kaydetti. Bunun için işletme maliyetlerini asgariye indirdiklerini anlatan Nuhoğlu, 24 ayda inşaatı tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

50 bin konut yapılacak

Ali Nuhoğlu, Fikirtepe'nin 1800'lü yıllarda fikir üretilen bir merkezken, sonra salaş bir bölgeye dönüğünü ve dönüşümle tekrar eski kimliğine kavuşacağını anlatarak, şunları söyledi: “5 yıl içinde 1,5 milyon metrekare alanda hepsi birbirinden iddialı yaklaşık 50 bin konut yer alacak. İstanbul'un merkezinde, 5 ana arteri bulunan, bulvar ve caddelerin yer alacağı, planlı yapılaşmış yeni bir semt doğacak. Fikirtepe'de İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi, Nispetiye ve Rumeli Caddelerinin kalitesinde 5 ana cadde tek bir semtte yürüyüş mesafesinde bulunacak. Dünyanın önemli markaları, restoran ve galeriler bu caddelerde yer almak için yarışacak.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!
  • 11.04.2022 12:12

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm noktalarından Kadıköy Fikirtepe'de düğüm çözülüyor ...

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!
  • 08.03.2022 09:50

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son olarak Ilgın İnşaat ile s ...

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!
  • 08.01.2022 10:32

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 3472 ada 1 parselin inşasını Maks ...

Fikirtepe'nin dönüşümünde Emlak Konut'tan bir imza daha!
  • 06.01.2022 09:49

Fikirtepe'nin dönüşümünde Emlak Konut'tan bir imza daha!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümü kapsamında 3470 ada 1 parsel işi ...

Kuzu, Fikirtepe’nin dönüşümünde bir iş daha aldı!
  • 10.12.2021 16:49

Kuzu, Fikirtepe’nin dönüşümünde bir iş daha aldı!

Fikirtepe kentsel dönüşümü kapsamında 3464 ada 2-3 parselin inşaatını Kuzu Grup ...

Hakan Gedikli: 'Konut üretimi artınca fiyat baskılanacak'
  • 23.11.2021 10:23

Hakan Gedikli: 'Konut üretimi artınca fiyat baskılanacak'

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, konut arzının yeniden artacağı bir d ...