maritbet girişmaritbet
Maçka Residence’ta en pahalı penthouse 18 milyon dolara alıcı buldu!

Maçka Residence’ta en pahalı penthouse 18 milyon dolara alıcı buldu!

Astaş Holding’in Armani/Casa ve Kempinski ortaklığıyla hayata geçirdiği yeni projesi Maçka Residence’ta en pahalı penthouse 18 milyon dolara alıcı buldu

 

Geçtiğimiz yaz Kuruçeşme Arena'nın bulunduğu araziyi satın almasıyla gündeme gelen Astaş Holding, yeni projesi Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski'de yüzde 90 satış oranına ulaştı. Bu satışlardan 350 milyon dolarlık gelir elde eden firma, projedeki konutların metrekaresini 10 ile 20 bin dolar arasında satışa sunuyor.
Projedeki en pahalı penthouse'un (binanın tepesindeki lüks daire)18 milyon dolara alıcı bulduğunu belirten Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, “Alıcısının ismini açıklayamıyorum. Ancak pethouse'lar çok özel konutlar. Müşteriler satın aldıktan sonra dekorasyonunu yapabiliyorlar” dedi. Konut satışlarının yüzde 25'inin ise yabancılara yapıldığını anlatan Aşcı, özellikle Avrupa ve Körfez ülkelerinden alım olduğunu vurguladı. Aşcı, projede son 14 dairenin de satışa çıktığını belirtti.
 
Tasarıma 6 milyon $ harcadı
Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski projesinin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Aşcı, “Her zaman olduğu gibi bu projemizde de en iyilerle çalıştık. İç tasarımını Armani / Casa ve rezidans hizmetlerini ise Kempinski üstlenecek. Bu işbirliğiyle Maçka'ya değer katacak bir tasarım oluşturduk. Lüks yaşam konusunda yüksek beklentilere sahip kişilere dünyaca ünlü özel Kempinski servislerini sunmanın yanı sıra Maçka sakinlerine de yeni bir yaşam alanı kazandırdık” dedi.
 
Projenin mimarisi ve tasarımı içi 6 milyar dolar harcandığını söyleyen Aşcı, projenin, dış cephesinin Mixity (Londra), mimari projesinin ise mimar Sinan Kafadar - Metex Design Group (İstanbul) tarafından tasarlandığını belirtti.
 
3 metre tavan yüksekliği
Projede yaklaşık 3 metre tavan yüksekliğiyle sofistike alanların yaratıldığını ifade eden Aşcı, “Proje 3 blok olarak tasarlandı. A Lobi, iki katlı, kavisli merdiveniyle ihtişamlı bir görünüm kazanırken özel aydınlatma sistemiyle ferah bir atmosfere sahip. B ve C Lobilerinde ise gül ağacından tasarlanmış gösterişli bir kitaplığın yanı sıra özel plise efektli sarmal bir duvar yer alıyor” dedi.
Aşcı, Avrupa'nın prestijli gayrimenkul ödüllerinden International Property Awards ödülüne sahip projede, Boğaziçi Köprüsü, Adalar ve Tarihi Yarımada manzarası sunulduğuna dikkati çekti.
 
iPad'le kontrol sağlanacak
Rezidans hizmetlerinin Kempinski tarafından sunulacağı projede, ayrıcalıklı hizmetlere dijital erişim sağlanmasının yanı sıra, özel iPad sistemiyle havalandırma, ışıklandırma ve klima gibi tüm otomatik sistemler de kişisel olarak kontrol edilebilecek. Astaş Holding / Bemes Yapı ve Kempinski Residences işbirliğiyle hayata geçen projenin sunduğu hizmetler arasında otel, uçak, restoran, konser bileti rezervasyonları, limuzin ve tekne transferleri dahil araç ve ulaşım hizmetleri, vale, ev temizliği, çamaşırhane ve kuru temizleme, kahvaltı hizmeti, kişiye özel saatlik şef ve garson kiralama, iş merkezi tesisleri, ev teknik onarım ve bakım desteği, BT desteği, özel güvenlik, parti organizasyonu ve sayısız kişisel concierge hizmeti bulunuyor.
 
SSK arsasını satın aldı
Proje arsasının SSK'ya ait olduğunu anlatan Aşcı, arsayı ihale yoluyla satın aldıklarını belirterek, şunları söyledi: “Arsa, 2006'da ihaleye çıkmıştı. 6 firmanın katıldığı ihalede en yüksek teklifi biz verdik. Toplam 45 milyon dolara arsayı satın aldık. 60 bin metrekarede çok sofistike bir inşaat yaptık. Maçka'da böyle bir proje yapmak çok büyük bir fırsat oldu.”
 
Penthouse'lar da var
Toplam 7 bin 300 metrekare arsa üzerinde üç bloktan oluşan Maçka Residences'ta, büyüklüğü 135 ile 500 metrekare arasında değişen, 1+1, 2+1 ve 3+1 ve penthouse'lardan oluşan teras veya balkonlu on farklı tipte 170 rezidans bulunuyor.
Açık ve kapalı havuz, tam gün güneş alan özel tasarımlı güneşlenme teraslarına yer verilen projenin sosyal donatıları arasında ayrıca Spa ve fitness merkezi, hamamlar, buhar banyoları, saunalar ve özel dinlenme alanları bulunuyor.
 
İstanbul'da iki yeni proje hazırlığında
Astaş Holding'in bir başka yatırımı olan Mandarin Oriental Bodrum projesiyle ilgili de bilgi veren Aşcı, “Araziyi 2010 yılında satın aldık.  600 milyon euro'luk yatırım değerine sahip projenin inşaatı 2013'te tamamlanacak” dedi. Projede otel ve Otele bağlı villa ve rezidanslar olacağını belirten Aşcı, projenin yüzde 65'inin satıldığını belirterek, satışların sürdüğünü dile getirdi. İstanbul'da yeni yatırımları olacağının altının çizen Vedat Aşcı, “İstanbul'da 2 önemli arsayla ilgili görüşmelerimiz oluyor. Arsalar Beşiktaş ilçe sınırları içinde yer alıyor. Orada da 2013 sonu gibi rezidansa başlayabiliriz” diye konuştu.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!
  • 19.12.2022 15:54

Kempinski Residences Balmumcu projesinde Yapı ve Yapı ile Astaş Holding buluştu!

Türkiye yapı sektörüne sayısız proje üreterek sektöre yön veren şirketler Yapı v ...

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu
  • 14.03.2022 17:26

Astaş Holding'ten yeni proje; Kempinski Residence Balmumcu

Yemyeşil bir vadide, 30.000 metrekarelik geniş bir arazinin kalbinde yer alan&nb ...

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı
  • 14.03.2022 16:47

Kempinski Residences Balmumcu İstanbul projesi için imzalar atıldı

İstanbul'un en lüks ve en merkezi semtinde yapımına başlanan Lüks Rezidanslar, K ...

Vedat Aşçı, Maçka Residences'ı anlatıyor!
  • 14.12.2012 16:32

Vedat Aşçı, Maçka Residences'ı anlatıyor!

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, 7 bin 300 metrekare arazi üzeri ...

Astaş Holding’ten dev proje
  • 07.02.2012 16:06

Astaş Holding’ten dev proje

Mandarin Oriental Hotel Grup, Türkiye’de lüks bir konut ve Residences at Mandari ...

Astaş Holding, 5 yılda 5 milyar TL'lik yatırım yapacak
  • 26.06.2017 09:34

Astaş Holding, 5 yılda 5 milyar TL'lik yatırım yapacak

Astaş Holding gelecek 5 yılda 5 yeni proje ile 5 milyar liralık yatırım yapacakl ...