maritbet girişmaritbet
İstanbul ve Ankara’ya yeni projeler!

İstanbul ve Ankara’ya yeni projeler!

Gayrimenkul kuruluşları, uygulamaya koyacakları yeni projelerle bahar aylarındaki hareketlilikten pay almayı hedefliyo

 

GAYRİMENKUL kuruluşları, uygulamaya koyacakları yeni projelerle bahar aylarındaki hareketlilikten pay almayı hedefliyor.

Sektörün en canlı dönemlerinden biri olan ilkbahara yeni projeleriyle girmeyi hedefleyen kuruluşlar, konutta bekleyen yurtiçi talepten pay almak isterken, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla da yabancı talebi çekme hedefiyle hareket ediyor. Bu aylarda Sinpaş GYO, Sinpaş Yapı, Anka Yapı, Babacan Yapı, Tur Yapı, Soyak, Taş Yapı, Taşbina gibi kuruluşlar yeni projelerinin lansmanını yapacak.

5 bine yakın konut

 Kuruluşların yapacakları lansmanlarla, bahar aylarında satışa sunulacak konut sayısı da 5 bine yaklaşıyor. Bu projeler ağırlıklı olarak İstanbul Anadolu yakasında yer alırken, Ankara'daki projeler de dikkati çekiyor. Öte yandan, İzmir, Yalova ve Antalya'da da yeni projeler olacak. Satışa çıkacak projeler, konut, rezidans ve villa konseptlerinde hazırlanırken, daireler de stüdyodan başlayıp, 1+1'den 4+1'lere kadar uzanabiliyor.

Bahar hareketi var

 İstanbul'un yurtdışından da dikkat çektiğine vurgu yapan sektör temsilcileri, emlak sektöründe yaşanan gelişmelere ve göstergelere bakıldığında, sektörde durgunluk olmadığım belirterek, şu yorumu yapıyor: "Bahar döneminde satışlar gayet iyi gidiyor. Beklenenden daha yüksek talep olduğunu söyleyebiliriz."

 Hangi projeler geliyor

 Bu hafta Emlak Pazarı'nda yaz aylarına kadar lansmana çıkacak projeleri inceledik. Lansmana çıkacak bazı projeler şöyle:

Taşbina İstanbul Çekmeköy'deki Dome Residence lansmanının ardından Antalya'da "Corona Del Mar" projesinin lansmanını gerçekleştirecek.

Soyak, İzmir'de Soyak İzmir İzmir projesini lanse edecek.

Taş Yapı, Bağdat Caddesi Selamiçeşme'de yükselen FourWinds projesinin lansmanını yapacak.

Ankara İncek Life'ta ön satışlar başladı!

SİNPAŞ GYO Pazarlama ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci, Sinpaş GYO'nun bu yıl mayıs ayında, Ankara'da İncek Life projesinin ön satışlarına başladığım belirterek, şunları söyledi: "Sinpaş GYO kalitesiyle 150 dönüm arazi üzerine kurulan ve yüzde 70'i yeşil alan olarak ayrılan proje, 550 konuttan oluşuyor. İncek Life projesinde yer alan biyolojik göl sayesinde, İncek'te yüzme keyfi gerçeğe dönüşecek.

Özel sistemiyle klorsuz olarak kendini temizleyen gölde daha sağlıklı ve hijyen bir şekilde ailece yüzmenin keyfi yaşanacak. Ayrıca kısa bir süre soma Ankara Oran projelerimizi de hayata geçireceğiz.

Ankara'daki iki projemizde yaklaşık 1000 konut yapmayı hedefliyoruz. 2012 yılında lansmanını yapmayı planladığımız iki proje daha var. İlki Ankara'daki Gaziosmanpaşa projemiz; Eylül ayında satışa sunmayı planlıyoruz, ikincisi ise Bomonti projesi. İstanbul Şişli'de 26 dönüm toplam arsa alam üzerinde yaklaşık 500 konutluk Bomonti projemiz, şehir yaşamının getirdiği yoğunluk ve stresi, şehrin içinde çözen bir konut projesi."

 Sancaktepe'de Dore Life başlıyor

AC Yapı, Sancaktepe'de Dore Life projesine başlayacak. Geniş sosyal olanaklar sunan Dore Life'ta 332 konut yer alıyor. Yaşam merkezinde sosyal tesislerin yanı sıra günlük ihtiyaçları karşılayan bir çarşı da bulunuyor. Dore Life'ta 1+1,2+1, 3+1,4+1 daire seçenekleri yer alıyor.

AC Yapı, her konut tipi için ayrı bir blok tasarladı. 1+1 daireler, salon ve salonla bağlantılı açık mutfak, banyo ve yatak odası düzeninde bulunuyor.

Diğer daire tipleri ise kapalı mutfak, salon ve odalar tarzında düzenlendi.

3+1 ve 4+1 dairelerde ise ebeveyn banyosu da bulunuyor. 1+1 dairelerde açık kat bahçeleri de yer alıyor.

1+1 dairelerden oluşan iki blokta 72'şer daireden 144 daire, 2+1 dairelerden oluşan iki blokta 40'ar daireden 80 daire, 3+1 dairelerden oluşan iki blokta 36'şar daireden 72 daire, 4+1 dairelerden oluşan bir blokta 36 daire yer alıyor. Öte yandan, Dore Life'ta hayatı kolaylaştıran imkanlar benzer projelerden farklı olarak uyum içinde bulunuyor. Havuz, spor alanları, yeşil alan ve yürüyüş yollarım içeren peyzaj düzenlemesi, yan olimpik açık havuz, çocuk havuzu, iki spor sahası, çocuk oyun alam, havuz ve kafeterya, yeraltı otoparkı, her konuta özel otopark yeri, kapalı otoparktan konutlara doğrudan bağlantı Dore Life'ın sunduğu imkanlar arasında yer alıyor.

Ankara Oran'da 1.2 milyon metrekarelik proje

SİNPAŞ Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, bu yıl 1 milyon 232 bin metrekare inşaat alanına sahip ilk projelerine Ankara'nın en prestijli lokasyonlarından biri olan Oran'da başlayacaklarım belirterek, "Tüm projelendirmesini Sinpaş Yapı olarak üstlendiğimiz bu konut projesi, Türkiye'nin en büyük konseptli konut projesi olacak. Ön talep toplamaya başladığımız bu projemizin yakın zamanda lansmanını yaparak satışlarına başlayacağız. 2012 son çeyreğinde ise İstanbul Sultanbeyli'deki Liva projemizin ikinci etap satışlarına başlayacağız. Birinci etap satışlarım yüzde 75 oranında tamamladık. İkinci etapta projemiz, müşterilerimizin talepleri doğrultusunda farklı bir mimari değişiklikle revize edilebiliyor şimdiden ön talep alınmaya başlandı" diye konuştu.

Uluhan'dan sanat okulu olan proje

ULUHAN Grup, şu anda yürüttüğü Acunkent ve Babil Kuleleri projelerinin yanı sıra yatırım açısından İstanbul'un bir başka yükselen değeri Beylikdüzü bölgesinde üçüncü proje için de çalışmalarını sürdürüyor. 95 bin metrekarelik alana kurulacak olan yaşam ve iş merkezinin ticari alam 15 bin metrekare olacak. Bir amfi tiyatroya ve bir sanat okuluna da ev sahipliği yapacak olan proje kapsamında, Acunkent ve Babil Kuleleri'nde olduğu gibi her türlü sosyal alana yer verilecek. Projede yer alan tüm daireler Marmara Denizi'ni gören eşsiz bir manzaraya sahip olacak. Projenin yatırım bedeli ise 245 milyon Euro olacak.

Artaş 3 proje yapacak

 ARTAŞ İnşaat, 2012'de Halkalı'da Tema Park, Maslak'ta rezidans ve Şişli Ayazağa Cendere Vadisi'nde olmak üzere toplam 3 projeyi hayata geçirecek. Tema Park'ta 4 bin konut, Maslak Residence 550 konut, Cendere Vadisi'nin ilk parselinde ise 1100 konut yer alacak. Yatırım araçları içerisinde gayrimenkulün yine en güvenli ve en çok kazandıran araç olduğunu söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, "Konut sektöründe ekonomik gelişmelere ve dönemsel faktörlere bağlı olarak hızlanma ve yavaşlamalar olması çok doğal, önemli olan yıllık hatta birkaç yıllık değerlendirmeler yapılmasıdır.

Avrupa Konutları olarak 2012 yılının ilk 4 ayında Atakent 3, Florya Konaklan ve Ispartakule 3 projelerinde hedeflediğimiz satışların yüzde 15-20 oranında üstünü gerçekleştirdik" dedi.

Foresta Sarıyer ile öğrencileri çekecek

TUR YAPI, bahar sezonunda Foresta Sarıyer'in lansmanını gerçekleştirecek. Bölgenin ilk stüdyo ve 1+1 daireleri bu projede yer alıyor. Koç Üniversitesi Batı Yurdu'nun tam karşısında inşa edilen proje, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlilerine 4-5 yıl boyunca kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sağlamalarının yanı sıra yatırımcılar için de cazip fırsatlar sunuyor. Sarıyer'de inşası devam eden Foresta Sarıyer, Belgrad Ormanı, Rumeli Kavağı, Küyos, Gümüşdere ve Kısırkaya plajlarına yalan konumu ile dikkat çekiyor. Foresta Sarıyer, ulaşım imkanlarının çeşitliliğiyle de kolaylık sağlayan bir lokasyonda bulunuyor. Yaşam alam içinde yer alan özel açık yüzme havuzları, güneşlenme alanları, doğal yürüyüş ve koşu parkuru gibi imkanlar ise günün stresini atma ve spor yapma olanağı sağlıyor. Foresta Sarıyer'de yer alan konutlar Çınar, Sedir, Defne, Ardıç ve Ladin adlarım taşıyor. Daire tiplerinde ise tercih edilen yaşam tarzına göre stüdyo, 1+1,2+1 ve 3+1 seçenekleri sunuluyor. Tüm bloklarda çatı dubleksi bulunan Foresta Sarıyer'de geniş ufuklu teras keyfi de yer alıyor.

Anka Yapı 3 projeyle geliyor

ANKA Yapı, bu dönemde Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi, Işıl Residence ve Armutlu Termal Yazlık Evleri projelerine başlayacak. Fikirtepe'de toplam 60 bin metrekare arsa üzerindeki 3 adadan oluşan 350 bin metrekare inşaat şeklinde yapılanacak projede tüm arsa sahipleriyle yüzde 100 anlaşma ! sağlandı. Birinci etap arsa sahiplerinin kira ödemeleri yapılarak evlerinden taşınmaları sağlandı. Proje kapsamında, nisan ayından bu yana eski evlerin yıkımı ve molozların taşınması devam ediyor.

Mayıs sonu itibariyle evlerin tamamı yıkılacak ve arsa ortaya çıkacak. Mayıs sonuna doğru satış ofisi kurulmaya başlanacak. Projenin birinci etabı yaklaşık 500 daireden oluşuyor. İnşaatın haziran sonu gibi başlaması ve dairelerin 2013'ün sonunda teslim edilmesi düşünülüyor. Anka Yapı'nın bir diğer projesi ise Yakacık Ayazma'da arsası Anka Yapı'ya ait olan 6 bin metrekare üzerine kurulacak 2 blok 96 daire ve büyük bir marketten oluşan toplam 16 bin metrekare inşaat alanlı proje olacak. Projede 3 tip daire bulunurken, metrekare birim fiyatı 2 bin TL'den Mart ayında satışa çıktı ve yüzde 40'ı satılldı. Armutlu Termal Yazlık Evi ise 300 daireden oluşuyor. Yeni proje bu ayın başından itibaren piyasaya arz edildi.

Projede inşaatlar bu ay itibariyle başlıyor ve Mayıs 2013 yazma hazır hale getirilmesi planlanıyor. Daire fiyatları 1+1 Ter için 69 bin TL, 2+1 '1er için 89 bin TL, 3+1'ler için de 99 bin TL olarak belirlendi.

Meltem Kara-Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...