maritbet girişmaritbet
İBF Doğan İnşaat yeni konut projelerine odaklandı!

İBF Doğan İnşaat yeni konut projelerine odaklandı!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren İBF Doğan İnşaat, bitirdiği ve projesini başlattığı konut projeleriyle bu alanda marka olmayı hedefliyor

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren İBF Doğan İnşaat, bitirdiği ve projesini başlattığı konut projeleriyle bu alanda marka olmayı hedefliyor. 2000 yılında İsmet Doğan önderliğinde girişimci beş erkek kardeş tarafından kurulan firma, yatırımlarını yurt geneline yaymak için de çalışıyor. Türkiye'nin bir çok noktasında inşaat deneyimi bulunan, farklı konsept ve modern yapı anlayışı ile standartların üzerinde kaliteli konutlar inşa eden firma, önümüzdeki dönemde yapımını üstlendiği konut projelerini zamanında teslim etmeye odaklandı. İstanbul Gaziosmanpaşa'da inşa ettiği konutlarla da Kayseri dışında tecrübe kazanan firma, Nevşehir,  Ankara, İstanbul ve Balıkesir'de inşa edeceği konutlar için de proje çalışmalarına başladı.

İBF Doğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Doğan, Balıkesir'de yapılacak ve toplam 114 daireden oluşacak site projesi çalışmalarında ise son aşamaya gelindiğini açıkladı.

“İBF Park Evleri 6 projesi aralık ayında bitirilecek”

İBF Park Evleri adlı projeleriyle Kayseri konut piyasasında sağlam bir yer edindiklerinin altını çizen İsmet Doğan, “İBF Park Evleri 6 projesi kapsamında Yeniköy bölgesinde mart ayında temel attık. Bu projeyi aralık ayı içinde teslim edeceğiz. Yine mart ayında temeli atılan ve yapımına devam edilen 36 daire ve 3 bin 600 metrekarelik dükkandan oluşan İBF Yeni Yüzyıl Evleri'ni ise 2015 yılının Ağustos ayında teslim edeceğiz” şeklinde bilgi verdi.

Yeni Yüzyıl Evleri'nin Kayseri'nin gözde bölgelerinden Ihlamur Caddesi üstünde, Kadir Has Kongre Merkezi'ne 500 metre mesafede yer aldığının bilgisini veren Doğan, burada AVM büyüklüğünde işyerlerinin inşa edileceğini belirtti. Doğan, şöyle devam etti: “Bu projelerimiz de biten, devam eden ve başlayacak diğer projelerimiz gibi standartların üzerinde olacak. Gerek konumu, mimarisi, kaliteli malzeme ve işçiliği gerekse sosyal alanları ile şehrimiz için bir sembol niteliği taşıyacak olan Yeni Yüzyıl Evleri; kapalı ve açık çocuk oyun alanları, toplantı odası, lobi, mescit, fitness salonu ve sauna gibi ortak yaşam alanlarıyla birlikte yaşama kültürünü yeniden canlandırma iddiasında.”

“Manzara Evleri'nin temeli Temmuz ayında atıldı”

Proje çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen ve Temmuz ayı içinde temeli atılacak olan İBF Manzara Evleri hakkında da bilgi veren İsmet Doğan, bu projenin 36 ayda teslim edileceğini söyledi. Doğan, “İBF Manzara Evleri Yeniköy'de, 3 bin 110 metrekare alan üzerinde, 41 daire ve bin 535 metrekarelik dükkandan oluşan tek blokluk bir yapı ile 4 bin 800 metrekare alan üzerinde site özelliği taşıyan iki blokluk bir yapıdan oluşuyor” şeklinde konuştu.

4 bin 800 metrekare alandan oluşan site projesinin yüzde 84'lük bölümünün yeşil alan olarak tasarlandığına atıfta bulunan Doğan, “Yüksek yaşam kalitesine sahip 12'şer katlı iki blok halinde inşa edeceğimiz ve 60 daireden oluşacak sitede, güvenlik girişi ve çift bodrum bulunacak. Erciyes Dağı ve Kayseri manzaralı sitede, her bloğun kendi içinde ayrı ayrı olmak üzere kadın ve erkek Türk hamamı, Fin hamamı, sauna, şok banyosu, giyinme bölümü, fitness salonu, vitamin barı, sinema salonu, mescit, kapalı çocuk oyun alanı ve lobisi bulunuyor. Bu sosyal alanların tamamı zemin katlarda yapılmış olup ve sitenin bahçesinden itibaren Kayseri ve Erciyes Dağı manzaraları izlenebilecek. Bu proje 65 bin metrekare civarındaki park ve yeşil alanlarla da Türkiye'nin en yeşil projesi olmaya aday” değerlendirmesini yaptı.

İBF Manzara Evleri'nin apartman ve doğa gibi iki zıt kavramı birleştirmesiyle benzerlerinden ayrılan bir site projesi olduğundan bahseden Doğan, Cumhuriyet Meydanı'na dört kilometre mesafede Kayseri'nin oksijen deposu olarak bilinen Yeniköy'de apartman ve bağ kültürünün iç içe yaşanacağını savundu.

Sitedeki yeşil alanların bolluğu nedeniyle villa parsellerinde adeta bağ kültürünün kullanılabileceğine işaret eden Doğan, sitenin bahçe bölümünün alt katında otoparkın bulunduğunu da dile getirdi. Ayrıca her iki bloğun da bodrum katlarında kiler alanlarının bulunduğunu ifade eden Doğan, her bir daire için ortalama 700 metrekare kiler bölümü ayrıldığını vurguladı. Her bloktan otopark ve kilere asansör bulunmasını da önemli bir ayrıntı olarak gören Doğan, “Ayrıca kapalı otoparktan bahçeye çıkış merdiveni de konarak bahçeye çıkış imkânı verildi. Dört bir yanı yollarla çevrili olan siteyi imarda 25 metre genişliğinde bir anayol tramvay durağına bağlıyor. 36 ayda teslim edeceğimiz bu proje 60'ı site içinde olan toplam 101 daireden ve bin 535 metrekarelik dükkandan oluşuyor” dedi.

Yenilenebilir enerjili konut projeleri hedefte

Sektörü yakından takip ettiklerini söyleyen İsmet Doğan, yakın zamanda kendi enerjisini üreten binalar üzerine yoğunlaşacaklarını anlattı. Doğan, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren enerji verimliliği kriteri olan B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip olduklarını ifade etti. Doğan, söz konusu belge ile kendi elektriğini üreten konut projeleri üzerinde yoğunlaşacaklarını açıkladı. Doğan, bu amaçla başta Almanya olmak üzere yurtdışından konunun uzmanı firmalarla temas halinde olduklarını sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBF Doğan İnşaat yeni konut projelerine odaklandı!
  • 05.10.2013 14:29

İBF Doğan İnşaat yeni konut projelerine odaklandı!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren İBF Doğan İnşaat, bitirdiği ve projesini baş ...

Kayseri Kocasinan Belediyesi kat karşılığı 712 konutluk proje yaptıracak! 53.8 milyon TL’ye!
  • 23.08.2013 08:49

Kayseri Kocasinan Belediyesi kat karşılığı 712 konutluk proje yaptıracak! 53.8 milyon TL’ye!

Kayseri Kocasinan Belediyesi kat karşılığı proje yaptıracak. 1+1, 2+1 ve 3+1 dai ...

Kayseri Kocasinan Belediyesi 712 konutluk proje yaptıracak! 53 milyon 894 bin 477 liraya!
  • 10.06.2013 08:43

Kayseri Kocasinan Belediyesi 712 konutluk proje yaptıracak! 53 milyon 894 bin 477 liraya!

Kayseri Kocasinan Belediyesi, Ahievran Mahallesi sınırlarında 712 konutluk proje ...

Ödül Yapı, markalı konut projelerine yoğunlaşacak!
  • 13.01.2013 07:58

Ödül Yapı, markalı konut projelerine yoğunlaşacak!

Kayseri'de temalı konut projelerinde deneyim kazanan Ödül Yapı, 2013 yılından it ...

İBF Doğan İnşaat, Yeni Yüzyıl Evleri'ni 28 ayda tamamlayacak!
  • 09.11.2012 13:50

İBF Doğan İnşaat, Yeni Yüzyıl Evleri'ni 28 ayda tamamlayacak!

Proje, 28 ay içerisinde tamamlanacak ve 36 ailenin yeni yuvası olacak. ...

Kınaş Koru'da sıfır faiz kampanyası!
  • 21.10.2011 16:34

Kınaş Koru'da sıfır faiz kampanyası!

Kınaş İnşaat tarafından Kayseri'de hayata geçirilen Kınaş Koru projesi kapsamınd ...