maritbet girişmaritbet
Horizon Murmur, Yalıkavak G-Beyond'da sergilenecek!

Horizon Murmur, Yalıkavak G-Beyond'da sergilenecek!

Mar Yapı ve Muse Contemporary , Güney Afrikalı genç sanatçı Jake Michael Singer’ın Murmuration serisinden ‘Horizon Murmur’ heykelini 29 Ağustos akşamı seçkin davetlilerin katılımıyla G-Beyond Yalıkavak’ta sergileyecek.  

Tasarım odaklı, yenilikçi bakış açısıyla gayrimenkul ve turizm sektörlerinde hayata geçirdiği projeler ile fark oluşturan Mar Yapı ile genç sanatçıların yetenekleri ve yenilikçi vizyonlarından ilham alan galeri Muse Contemporary çağdaş sanata destek için birleşecek. Yeni neslin önde gelen multidisipliner sanatçılarından Güney Afrikalı Jake Michael Singer’ın Murmuration serisinden ‘Horizon Murmur’ heykeli, 29 Ağustos Pazar günü saat 18:30’da G-Beyond Yalıkavak’ta ilk kez sanatseverler ile buluşacak.

Mar Yapı, sanata olan tutkusunu bu kez dünya çapında sergiler düzenleyen ve dünyanın önemli noktalarında heykelleri bulunan ünlü multidisipliner sanatçı Jake Michael Singer’ın ‘Horizon Murmur’ eseri ile gösterecek. Eser, denizin gökyüzü ile buluştuğu muhteşem manzaraya sahip G-Beyond’da sanat severlerin beğenisine sunulacak.

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, ‘G-Beyond projemizin içerisinde 40 yıllık deneyimi ile yer alan Park Şamdan Restoran’da benzersiz bir sanat eserini sergilemekten dolayı çok mutluyuz. Sanatçıları desteklemek ve onların değerli eserlerini ülkemizde tanıtmak bizim için çok büyük bir onur. Jake Michael Singer, dünyanın birçok yerinde sanatı sergilenen olağanüstü bir yetenek. G-Beyond’da sanatseverler ile buluşturduğumuz eseri ‘Horizon Murmur’, Singer’ın muhteşem eserlerinden sadece biri. Afrika'nın önde gelen genç heykeltraşlarından biri olan Singer’ın eserlerini daha çok duyacağız. Onun eserlerinden birine projemizde yer vermekten dolayı çok mutluyuz’ diyerek eserin önemini vurguladı.  

Kolektif ve bölünmüş insanlık için bir paradoks; ‘Horizon Murmur’

Güney Afrikalı multidisipliner sanatçı Jake Michael Singer’ın Türkiye’de tarihi bir mekanda gerçekleştirilecek büyük bir proje için bulunduğu Temmuz – Ekim 2021 tarihleri arasında ürettiği anıtsal ‘Murmurations’ın ilki olan ‘Horizon Murmur’ Mar Yapı’nın denizin gökyüzü ile buluştuğu G-Beyond projesinde yer alıyor.
Denizcilik sınıfı paslanmaz çelik çubuklardan yapılan 3 metre 20 cm yüksekliğinde soyut kuş heykeli ‘Horizon Murmur’ özgürlüğü temsil ediyor. 

Türkçe karşılığı ‘Mırıltılar’ olan eser adını, göç etmeye hazırlanan kuşların bir gökyüzü balesi yapmasından, bireylerin bir araya gelerek kolektif bir bütün oluşturmasından, bütünün bireye benzemediği ve merkezi bir kontrol odağının olmadığı, toplumun örgütlenmesi olgusundan alıyor. Bu muhtemelen Singer'ın sosyal dayanışma umutlarını ve küreselleşmiş insanlığımızı kutlamayı destekliyor. Genel olarak “Etkileşimsel Özgünlük ” olarak bilinen bu fenomen, insan kalabalığında, balık sürülerinde, sinir ağlarında ve takım yıldızlarında gözlemlenebiliyor. Genç sanatçı Singer, ortaya çıkan bu davranış ilkesini kullanarak bir paradoks yoluşturuyor.

’Mırıltılar’da her bir çelik çubuk, endüstriyel olarak üretilmiş, hapsetme ve muhafazayı temsil eden çitlere atıfta bulunuyor. Bu çubuklar daha sonra özgürlüğü ve göçü temsil eden bir kuşu çağrıştıracak şekilde düzenlendi.

Afrikalı multidisipliner bir sanatçı; Jake Michael Singer 

2012 senesinde Londra’daki Central Saint Martins’de öğrenimini derinleştiren Jake Michael Singer, lisans eğitimini Cape Town Üniversitesi Michaelis Güzel Sanatlar Okulu’nda 2013 yılında tamamladı. Heykel sanatı üzerinde uzmanlaşan Singer, Avrupa'daki solo sergilerinin yanı sıra, Amerika ve Afrika’da birçok grup sergisinde eserlerini sanatseverler ile buluşturdu. 
2019 – 2020 yılında İstanbul St. Antuan kilisesindeki Angel karma sergisinde yer alan Singer, 2019’da Cape Town’daki The Zeitz Museum of Contemporary African Art’da ‘Still Here Tomorrow To High Five You Yesterday’ grup gösterisinde yer aldı. 2016 ve 2017 yıllarında Eduardo Villa Foundation’ın ödülüne layık görülen Singer, Johannesburg’daki ikonik W+A binasına büyük boyutta Dawn Chorus adlı umumi bir heykel tasarladı. Heykel, Rand Merchant Bank koleksiyonuna 2019 yılında dahil edildi. 

Yalıkavak’ta olağanüstü bir deneyim; G-Beyond – Park Şamdan

Her yaptığı projede beklentilerin üzerine mükemmel işlere imza atan Mar Yapı’nın tasarım odaklı ve yenilikçi bakış açısıyla tasarladığı G-Beyond projesi lüksü düşlerinde ötesine taşıyor. Marinası,denizi, plajları, dünyaca ünlü mekanları ile adeta cennetten bir köşe olan Bodrum'un en güzel beldesi Yalıkavak’a tepeden bakan Mar Yapı’nın G-Beyond projesi, doğanın huzur dolu atmosferini Ege’nin nefes kesen manzarası ile birleştirerek unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatıyor. 
G-Beyond, 40 yıllık deneyimi ile lüks restoran sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Park Şamdan’ı da içinde barındırıyor.  Üst düzey servis standartlarını benimseyerek, deneyimli ekibi, özenle tasarlanmış masaları, mum ışıkları ve keyifli sunumları ile misafirlerine unutulmayan hatıralar bırakacak olan Park Şamdan Restoran, konuklarına eşsiz bir ambiyans oluşturuyor.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Horizon Murmur, Yalıkavak G-Beyond'da sergilenecek!
  • 25.08.2021 10:33

Horizon Murmur, Yalıkavak G-Beyond'da sergilenecek!

Mar Yapı ve Muse Contemporary , Güney Afrikalı genç sanatçı Jake Michael Singer’ ...