maritbet girişmaritbet
Çağlayan Grup için şok iddia! Miaport Concept'te bir ev kaç kişiye satılıyor?

Çağlayan Grup için şok iddia! Miaport Concept'te bir ev kaç kişiye satılıyor?

İstanbul Havalimanı'na yakın bir bölgedeki konut projelerinden ev almak isteyen kabin amiri ile eski DO&CO personeli, 200 bin lira ön ödeme yaptıkları evi alamadıkları gibi evin başkasına satıldığını öğrendi. Çift, soluğu mahkemede aldı. Projenin Miaport Concept olduğu ortaya çıktı. 

İstanbul Havalimanı'na yakın bir bölgedeki konut projelerinden ev almak isteyen kabin amiri ile eski DO&CO personeli eşi, 200 Bin Lira ön ödeme yaptıkları evi alamadıkları gibi evin başkasına satıldığını öğrendi. Çift, soluğu mahkemede aldı.

İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte havalimanına en yakın ilçe olan Arnavutköy, havacılık sektörünün rağbet ettiği cazibe alanlarından biri haline geldi. Bu durumu değerlendirmek isteyen özellikle inşaat sektörü, havacılık çalışanlarına özel kampanyalar yaparak gayrimenkul satışlarına başladı.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; Bu kampanyalardan birisi de MiaPort adındaki projeydi. Proje, alışveriş alanları ve lüks konutlarla özellikle kokpit ve kabin ekiplerine özel avantajlar sağlama tanıtımıyla kampanya başlattı. Bu kampanyadan ev almak isteyen eski Turkish DOCO çalışanı Ayhan Satır ve kabin amiri eşi soluğu satış ofisinde aldı.

Yapılan görüşmeler sonrasında 2+1 daire için 2020 yılının Haziran ayında 600 bin TL’ye anlaşma yapıldı. 200 Bin TL ön ödeme ve dairenin teslim tarihi olan Aralık 2021’de kalan kısmın ödenmesi şartlarıyla taraflar anlaştı.

Daireyi kabin amiri eşiyle birlikte alan Ayhan Satır, istenilen ön ödeme miktarı olan 200 Bin TL’yi banka havalesi ile şirket hesabına gönderdi. Geri kalan ödeme için ise teslimat sırasında ödenmek üzere protokol imzalandı.

Protokole göre hareket eden Ayhan Satır, ev teslimatı yapılmadan kalan parayı ödemek istedi. Ancak kendisine şirket yetkilileri tarafından zorluk çıkartıldığını iddia etti.

EV BAŞKASINA SATILMIŞ!

Evin son durumunu görmek üzere inşaat alanına giden Ayhan Satır ve kabin amiri eşi korkunç bir gerçekle karşılaştı. Aldıkları evde oturma hayali kuran çiftin satın aldığı evin yapılan anlaşmadan 5 ay sonra bir başkasına satıldığı öğrenildi. Şoke olan Ayhan Satır ve eşi adliyenin yolunu tutarak “Dolandırıcılık” iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

ŞİRKET YETKİLİLERİ: ‘SENETLER ÖDENMEDİ’

Konuyla ilgili AirportHaber’in ulaştığı MiaPort projesini yapan Çağlayan Grup yetkilileri Ayhan Satır’ın senetleri ödemediği ve ihtarnamelere de cevap vermediğini belirterek evi sattıklarını belirtti.

Yapılan açıklamada; ‘Ayhan Satır kendisine gönderdiğimiz ihtarnameleri  dikkate almamıştır. Ödeme yükümlülüğü olan kısımları ödememiş sonrasındaki uzlaşma toplantılarında da anlaşmaya yanaşmamıştır. Söz konusu süreçte pandeminin de etkisiyle şirketimizde yaşanan olumsuzluklar göz ardı edilmiş ve hiçbir şekilde anlaşma yoluna gidilmemiştir’ ifadeleri kullanıldı.

Bu iddiaları reddeden Satır ise; ‘Herhangi bir taksit anlaşması söz konusu değildir. Zaten yapılan sözleşmede 200 Bin TL ön ödeme ve kalan 400 Bin TL’nin de teslimatta verileceği yazıyor. Ben erken ödemek istememe rağmen kabul edilmeyip evin başkasına satılması gerçeği var. Ben yaşadığım mağduriyetin giderilmesini ve evimin teslim edilmesini istiyorum. Başkaları da mağdur olmasın istiyorum’ dedi.

Sözleşmedeki  şarta rağmen Ayhan Satır’a satılan dairenin bir başkasına satılması üzerine mahkemenin yolunu tutan çiftin bu tutumu sonrası iddiaya göre; Çağlayan Grup satılan daireyi bu kez de bir başkasına devretti.

Ayhan Satır’ın mahkeme kanalı ile hakkını alma yoluna gitmesinden sonra arabuluculuk sistemi devreye girdi. Önümüzdeki günlerde arabulucu ile görüşülerek uzlaşma yolu aranacak.

Kaynak: AirportHaber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çağlayan Grup için şok iddia! Miaport Concept'te bir ev kaç kişiye satılıyor?
  • 16.06.2022 09:55

Çağlayan Grup için şok iddia! Miaport Concept'te bir ev kaç kişiye satılıyor?

İstanbul Havalimanı'na yakın bir bölgedeki konut projelerinden ev almak isteyen ...

MiaPort Concept'te bankasız, kefilsiz, vade farksız!
  • 08.08.2020 13:44

MiaPort Concept'te bankasız, kefilsiz, vade farksız!

Arnavutköy'de inşa edilen MiaPort Concept projesinde bankasız, kefilsiz ve vade ...