maritbet girişmaritbet
Yeşildirek'te kentsel dönüşüme 2018 yılında başlanacak

Yeşildirek'te kentsel dönüşüme 2018 yılında başlanacak

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı açıklamada Yeşildirek Kentsel Dönüşüm projesine 2018'in ilk çeyreğinde başlanacağını söyledi.

Haliliye ilçesinde yer alan ve 12 yıldan beridir kentsel dönüşümü dört gözle bekleyen Yeşildirek Mahalle sakinlerine ilk müjde 2016 yılında gelmesine rağmen noktayı Fakıbab Koydu. Fakıbaba TOKİ yöneticileri ile yaptığı görüşmede kentsel dönüşüme 2018 yılında başlanacağını söyledi.

Uzun yıllardır kentsel dönüşümü bekleyen mahalleler arasında olan  ve ilk olarak 2010 yılında Şanlıurfa AK Parti Milletvekili ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba belediye başkanıyken başlanan ve daha sonra belli pürüzlerden dolayı tıkanan kentsel dönüşüme tekrarda başlanıyor.

Konuyla ilgili 2016 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Yeşildirek vatandaşları sevindirecek bir haber verdi. Çiftçi, Yaklaşık 40 dönüm karayolları arazisinin TOKİ'ye devir edildiğini Büyükşehir belediyesinin ise 19 dönümlük yerinde kentsel dönüşüm için TOKİ'ye tahsil edildiğini bildirdi.

O dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Yeşildirek Mahallesi ile ilgili kentsel dönüşüm projesine şöyle açıklık getirmişti.

"Kentsel dönüşüm konusunda TOKİ ile yürüttüğümüz projeler var. Geçen hafta sanayinin ikinci etabın da  yıkmaya başladık, eski saniye güzelce kentsel dönüşüme kavuşturacağız, yıllardır toplum bir beklenti içersine konulmuş fakat adım atılmamış her şey sağlam bir zemine oturtulmadan olmuyor biz bunları inceliyoruz geçmişte dava konusu olan var hakları zayi olanlar var biz bunları inceliyoruz sanayiden sonra Yeşildirek'i geçiyoruz. Yeşildirek'in orda karayolların bir yeri var, son yapmış olduğumuz temaslar ile bizim orada 19 bin metre karelik yerimiz var. 40 dönüme yakında karayolların yeri bulunuyor. Karayolların yeri TOKİ tarafından satın alındı, uzlaşma sağlandı protokole bağlandı. Bizde Yeşildirek halkı için kentsel dönüşüm gerçekleşsin diye 19 bin metre karelik yerimizi TOKİ'ye veriyoruz. Çünkü kentsel dönüşüm gerçekleşsin diye ve dolaysıyla 60 bin metre kare bir alan TOKİ elde etmiş oluyor. Çünkü buranın dönüşmemesinin nedeni yoğun bir yapının olması gece kondularımız çok yani Batı illerine bakıyorum bir gece kondu 500 metre alanı kapsar Bir ev olur bizde ise dört gece konu vardır üç katlıdır ve dolaysıyla çocuğu geliniyle birlikte bakarsınız 10-12 tane eve tekabül eder bunun için kentsel dönüşüm Şanlıurfa'da kolay değil fakat biz ne yapıyoruz alan oluşturduk orda proje başarılı olacak çünkü boş bir alan elde etmiş olduk Karayolundan 40 dönüme yakın Büyükşehirden 20 dönüm gelmesi suretiyle kentsel dönüşüm gerçekleşebilecek imar plan çalışmaları yapıldı.” Demişti.

2016 yılında demesine rağmen bir türlü beklenen kentsel dönüşüm gelmeyen Yeşildirek Mahallesine son noktayı koyan Şanlıurfa Milletvekili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan geldi. Fakıbaba geçtiğimiz gün TOKİ yöneticileri ile yaptığı görüşmede bu konu ile ilgili bütün detayların konuşulduğu ve her pürüzün giderildiğini söyledi.

Ne zaman yapılacak kentsel dönüşüme ne zaman başlanacak kafalardaki soru işaretleri de giderilmiş oldu Fakıbaba, TOKİ yöneticileri ile yaptığı açıklamadan sonra sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamda şu sözlere yer verdi; “TOKİ yöneticilerimizle Şanlıurfa'mızda yapılacak olan Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projemizin son toplantısını yaptık. Allah'ın izniyle 2018 yılı ilk çeyreğinde projeye başlayarak temelini atacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşüm kapsamında Şanlıurfa’ya 537 konut inşa ediliyor
  • 04.09.2018 10:41

Kentsel dönüşüm kapsamında Şanlıurfa’ya 537 konut inşa ediliyor

TOKİ'nin Şanlıurfa'nın Yeşildirek Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları başl ...

Şanlıurfa'da Mevlana Celaleddin-i Rumi Camisi ibadete açıldı
  • 27.01.2018 15:41

Şanlıurfa'da Mevlana Celaleddin-i Rumi Camisi ibadete açıldı

Şanlıurfa'da Mevlana Celaleddin-i Rumi Camisi'nin ibadete açılması dolayısıyla d ...

Yeşildirek'te kentsel dönüşüme 2018 yılında başlanacak
  • 04.12.2017 10:22

Yeşildirek'te kentsel dönüşüme 2018 yılında başlanacak

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı açıklamada Yeşildirek Kentsel Dönüşüm projes ...

Urfa Kent Müzesi ziyarete açıldı
  • 29.03.2014 13:19

Urfa Kent Müzesi ziyarete açıldı

Urfa Şehir Surları'nın önemli bir bölümünü oluşturan 2 bin metrekare alana sahip ...

Şanlıurfa'ya Avrupa'dan 'En İyi Şehir' ödülü!
  • 04.07.2013 14:37

Şanlıurfa'ya Avrupa'dan 'En İyi Şehir' ödülü!

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Şanlıurfa Belediye Baş ...

2016 Expo Antalya Kanun Tasarısı TBMM'de!
  • 20.06.2012 14:51

2016 Expo Antalya Kanun Tasarısı TBMM'de!

Tasarı, 2016 yılında Antalya'da yapılacak olan çiçek ve çocuk temalı Tescilli Ev ...