maritbet girişmaritbet
2016 Expo Antalya Kanun Tasarısı TBMM'de!

2016 Expo Antalya Kanun Tasarısı TBMM'de!

Tasarı, 2016 yılında Antalya'da yapılacak olan çiçek ve çocuk temalı Tescilli Evrensel Botanik Sergisi'nin düzenlemelerini içeriyor

 

Tasarı, 2016 yılında Antalya'da yapılacak olan çiçek ve çocuk temalı Tescilli Evrensel Botanik Sergisi'nin düzenlemelerini içeriyor.
 
Ankara 2016 yılında Antalya'da yapılacak olan çiçek ve çocuk temalı Tescilli Evrensel Botanik Sergisi'nin etkinliklerinin planlanması, düzenlenmesi ve yönetilmesi ile ilgili usul ve esasları belirleyen EXPO 2016 Antalya Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
 
Tasarıyla, EXPO 2016 Antalya organizasyonuna yönelik faaliyetleri yürütmek üzere merkezi Antalya'da bulunan EXPO 2016 Antalya Ajansı kuruluyor.
 
Ajansın Yönetim Kurulu; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı başkanlığında, Antalya Valisi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığından en az genel müdür seviyesinde birer temsilci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden en az genel sekreter yardımcısı seviyesinde bir temsilci ile Genel Sekreter olmak üzere 9 üyeden oluşacak.
 
Tasarıyla, Bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları ve meslek birliklerinden oluşan Danışma ve Yönlendirme Kurulu oluşturuluyor.
 
Danışma ve Yönlendirme Kurulu; EXPO 2016 Antalya'nın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla gerekli gördüğü tavsiye kararlarını alacak, hazırlık çalışmaları kapsamında yıllık program, bütçe, yurtiçi ve yurtdışı tanıtım faaliyetleri ile gerekli görülen diğer konularda görüşlerini ve tavsiyelerini bildirecek, Yönetim Kurulu ile İcra Komitesinin çalışmalarını izleyecek.
 
İcra Komitesi, EXPO 2016 Antalya ile ilgili bütün faaliyetlerin Yönetim Kurulu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde programlanmasından, yürütülmesinden ve koordinasyonundan sorumlu olacak.
 
Ajansın çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Antalya'da bir Genel Sekreterlik kuruluyor.
 
Ajansı Yönetim Kurulu tarafından belirlenen çerçevede yönetmek üzere, Bakan tarafından bir Genel Sekreter atanacak.
 
EXPO 2016 Antalya'nın düzenlenmesi ile ilgili olarak resmi katılımcılar ile Ajans adına gerekli sözleşmeleri yapmaya Genel Sekreter yetkili olacak.
 
Kamulaştırma yapılabilecek
Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün kullanımında bulunan taşınmaz ile üzerinde bulunan muhdesat, EXPO 2016 Antalya faaliyetlerinde kullanılmak amacıyla Bakanlığın talebi üzerine Maliye Bakanlığı'nca Ajansa tahsis edilecek.
 
EXPO 2016 Antalya'nın düzenlenmesi için tahsis edilen taşınmaz dışında ilave bir taşınmaza ihtiyaç duyulması durumunda, Bakanlığa tahsisli taşınmazlar arasından uygun miktardaki taşınmaz ile bu taşınmazın üzerinde bulunan muhdesat, Bakanlığın talebi üzerine Maliye Bakanlığı'nca bu kanunun amaçları ve ihtiyaç duyulan süre ile sınırlı olarak kullanılmak üzere Ajansa tahsis edilecek.
 
Ajansın talebi üzerine Bakanlık, alt ve üst yapı veya çevre düzenlemesi konularında gerekli görülmesi halinde, EXPO 2016 Antalya alanına dahil edilmesine ihtiyaç duyulan özel mülkiyete konu arazilerin kamulaştırmasını yapabilecek.
 
EXPO 2016 Antalya hazırlık ve düzenleme süreci boyunca ortaya çıkan her türlü fikri ve sınai mülkiyet hakkı Ajansa ait olacak.
 
Ajans, kanun kapsamında yaptığı işlemler nedeniyle harçlardan ve katılım paylarından, damga vergisinden muaf olacak.
 
Kanun kapsamında Ajans tarafından yapılacak her türlü alım, satım, kiralama, ihale ve yapım iş ve işlemlerinde Devlet İhale Kanunu, Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayacak.
 
EXPO 2016 Antalya Ajansına yapılan her türlü nakdi ve ayni bağış ve yardımlar ile sponsorluk harcamalarının tamamı; gelir vergisi beyannamesinde bildirilecek gelirlerden, kurumlar vergisi beyannamesi üzerinde ayrıca gösterilmek şartıyla kurum kazancından indirilecek.
 
EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın tasfiyesinden sonra ülkede kalanlar hariç olmak üzere; EXPO 2016 Antalya ile ilgili olarak yurda geçici olarak sokulacak her türlü ürün, mal ve eşya, gümrük vergisinden müstesna olacak.
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Turizm amaçlı kiralamaları içeren kanun teklifi TBMM'de!
  • 11.10.2023 09:56

Turizm amaçlı kiralamaları içeren kanun teklifi TBMM'de!

Yeni kanun teklifine göre konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin bel ...

Bakan Ersoy, Hatay'daki tarihi yapılarla ilgili yapılacak çalışmaları anlattı
  • 04.08.2023 18:28

Bakan Ersoy, Hatay'daki tarihi yapılarla ilgili yapılacak çalışmaları anlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde d ...

Kız Kulesi mayıs ayında açılıyor
  • 06.04.2023 13:24

Kız Kulesi mayıs ayında açılıyor

İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından Kız Kulesi, restorasyon çalışmalarının ar ...

Turist sayısı yılın ilk 8 ayında yüzde 58.32 artış gösterdi!
  • 23.09.2022 17:00

Turist sayısı yılın ilk 8 ayında yüzde 58.32 artış gösterdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yılın ocak-ağustos döneminde ülkeye gelen ziyaretçi ...

Bakan Ersoy: "İstanbul Kız Kulesi'nden seyredilecek"
  • 09.09.2022 15:04

Bakan Ersoy: "İstanbul Kız Kulesi'nden seyredilecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi'nde yapılan restorasyona i ...