maritbet girişmaritbet
Nazmi Durbakayım: Fikirtepe'nin tamamına talibiz

Nazmi Durbakayım: Fikirtepe'nin tamamına talibiz

Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, “Bakanlık 3 proje için çalışmalara başladı. Fikirtepe halkı isterse bölgedeki tüm işleri yapmaya talibiz” dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşümün en çok tartışıldığı yer Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe bölgesi oldu. 4 yılı aşkın süredir devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı, tamamlanan projelerde teslimler başladı. Bölgede aksayan dönüşüm sürecine Çevre ve Şehricilik Bakanlığı'nın müdahale ettiğini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, özel sektör olarak sorunlu adalardaki projeleri bitirmeye talip olduklarını açıkladı. Bölgede 4 bine yakın konut ürettiklerini belirten Nazmi Durbakayım, “Fikirtepe'de sorun yaşayan şirketlerin projelerini bakanlık devraldı. Kiptaş ve İller Bankası ile bölgede 3 proje yapacak. 61 yapı adası olan Fikirtepe'de 15 yapı adası sorunlu ve çözüm bekliyor. Biz ve birkaç güçlü firma Fikirtepe için elini taşın altına koymaya hazırız. Bir yapı adasında hak sahiplerinin yüzde 80'i anlaşıp bizi isterse dönüştürmeye talibiz. Vatandaş isterse kamuyu seçer, isterse bizi. Fikirtepe'de ne kadar alan varsa hepsine de talip olabiliriz. Bir firma imza toplamadıysa, ya da imza oranı yüzde 20'yi seçmediyse o alanla ilgileniriz” dedi. Yıl ortasına kadar Fikirtepe'de tüm alanlarda inşaatın başlayacağını söyleyen Durbakayım, “Fikirtepe biraz yamalı bohça gibi başladı ama sonu iyi oluyor. Bölge adeta deneme tahtası oldu. Bu bölgede alınan derslerle dönüşümün yol haritası çizilecek” dedi.

ÇANTACI FİRMA AYIKLANIYOR

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da, Fikirtepe'de 2-2.5 senenin kaybedildiğini, bunun sebebinin de kendi hacmini düşünmeden Fikirtepe'ye giren firmalar olduğunu söyledi. Durbakayım, “Çantacı diye tabir ettiğimiz firmalar 3 kişiyle 5 kişiyle belirli sözleşmeler yaptılar ve ‘Bu adalar benim' dediler. Sürecin uzamasının sebebi bu oldu. Şimdi ayıklanma yapılıyor. Geç de olsa sonuç iyi olacak. Fikirtepe'de fiyatlar Ataşehir'i de geçecek. Ataşehir metrekare satış fiyatı 9-12 bin lira. Fikirtepe'de şu anda ortalama metrekare fiyatı 8 bin 500 lira” dedi.

4.5 MİLYARLIK PROJE

TEKNİK Yapı'nın şu anda devam eden 3 bin konutluk projeleri bulunduğunu belirten Nazmi Durbakayım, “Fikirtepe'de, 5 yapı adasında çalışıyoruz. Kartal'da 1000'den fazla konutu kapsayan 2 proje ve Maltepe'de 1 proje inşa edeceğiz. Bağdat Caddesi'nde 2 projemiz 2017'de devreye girecek. Etiler'de Uçaksavar Sitesi'nin dönüşümü için çalışmalar devam ediyor. 2017'de devrede olacak projelerin değeri 4.5 milyar lirayı bulacak” dedi.

KÂR DEĞİL ‘AR' YILI

Nazmi Durbakayım, son bir kaç yıldır sektörde kâr marjının yüzde 10'ların altına indiğini söyledi. Markalı konut üreticilerini öncelikle hedefinin projeleri sağlıklı şekilde tamamlamak olduğunu belirten Durbakayım, “Bir kaç yıldır ‘kâr yılı değil, ar yılı' diyerek seneye başlıyoruz. İş yapmaya devam etmek ve markayı yaşatmak için bazı projeler zarar da etse konut üretmeye devam etmek zorundayız” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!
  • 13.04.2022 15:17

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!

İNDER ''Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinde 400 bin dolar doğru karar'' ...

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 12.04.2022 17:56

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, basın ...

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor
  • 12.04.2022 17:45

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor

Kentsel dönüşümün devlet eliyle yürütülmesine karar verilen Fikirtepe'de hızlı ş ...

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!
  • 09.04.2022 10:39

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!

Bakan Murat Kurum, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm şantiyesi çalışanları ve Fikir ...