'Kentsel dönüşüm için seferberlik ilan edilmeli'

'Kentsel dönüşüm için seferberlik ilan edilmeli'

Kentsel dönüşümün milli bir proje olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşüm için seferberlik ilan edilmeli" dedi.

İTO İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi Toplantısı'nda kentsel dönüşüm hakkında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşüm milli bir projedir. Bu milli projenin hayata geçmesi için toplumsal seferberlik ilan edilmelidir" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlenen İTO İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi Toplantısı'na katıldı. Göksu toplantıda Esenler'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

75 BİN KONUT DAHA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Esenler bağlamında kentsel dönüşümün Türkiye için öneminden söz eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler 30 yıllık bir şehir. Esenler'de 100 bin riskli konut vardı, bunlardan 25 binini dönüştürdük. Geriye kalan 75 bin konutun da ivedilikle dönüştürülmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm milli bir projedir. Bu milli projenin hayata geçmesi için toplumsal seferberlik ilan edilmelidir. Biz Esenler Belediyesi olarak bunun için çalışıyoruz" dedi.

3 AKLIN İNŞASI ÖNEMLİ

Kentsel dönüşümün inşası için neler gerektiğini aktaran Göksu, "Kentsel dönüşüm; siyasi akıl, devlet aklı ve toplumsal aklın inşasıyla gerçekleşir. Burada toplumsal akıl açısından yerel yönetimlerin ve medyanın toplumsal motivasyona katkı sağlamaları gerekir" diye konuştu.

YENİ ESENLER'İ ANLATTI

Göksu konuşmasının ardından "Yeni Esenler, Yenilenen Esenler" konulu bir sunum yaptı. Göksu sunumunda yatırımcılara, Esenler'de 2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenen, 8,7 milyon metrekare büyüklüğündeki askeri alanda uygulanacak İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi kapsamında yapılacak çalışmaları anlattı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı
  • 03.09.2026 15:45

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre bu yılın ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi
  • 21.08.2026 15:24

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Zeytinbur ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı
  • 02.07.2026 13:43

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı

Alya Merkezefendi'de 252 bağımsız bölüm dönüştürüldü, 467 konutun anahtarları ha ...