maritbet girişmaritbet
EGE-KOOP’a göre kentsel dönüşümde başarı için muhtarlarla çalışılmalı!

EGE-KOOP’a göre kentsel dönüşümde başarı için muhtarlarla çalışılmalı!

EGE-KOOP, sosyal sorumluluk kapsamında İzmir'deki yaklaşık 800 köy ve mahalle muhtarını bir araya getirerek, kentsel dönüşümü anlattı

EGE-KOOP, sosyal sorumluluk kapsamında İzmir'deki yaklaşık 800 köy ve mahalle muhtarını bir araya getirerek, kentsel dönüşümü anlattı.

Kaya Thermal Otel'de gerçekleştirilen iftar yemeğinde bir araya gelen mahalle ve köy muhtarları hem kentsel dönüşüm konusunda yaşadıkları kafa karışıklığını giderme imkanı buldu, hem de yaşadıkları sorun ve sıkıntıları paylaştı.

AKP İzmir Milletvekili Ay dm Şengül, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Parti Meclis Üyesi ve EGE-KOOP Ankara Temsilcisi Faruk Demir, EGE-KOOP Onursal Genel Başkanı, Strateji ve Finans Danışmanı Burhan Özfatura, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın ve daha pek çok tanınan ismin de hazır bulunduğu iftar yemeğinde EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a, baret ve çizme hediye eden muhtarlar, "İzmirliler seni göreve çağırıyor" derken Aslan da, "Hem toplumun hem de devletin temsilcisi muhtarlarımız yerel yönetimlerde çok daha etkin olmalıdır" karşılığını verdi. Aslan, ayrıca muhtarları heyecanlandıran bir projeyi de önümüzdeki günlerde açıklayacağım söyledi.

Muhtar işin merkezinde

 Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte davetlileri kapıda karşılayan EGE-KOOP Genel Başkam Hüseyin Aslan'a muhtarlar yoğun ilgi gösterdi. Müftü Vekili İlyas Öztürk'ün duasıyla başlayan iftarın ardından kürsüye gelen Aslan, muhtarlık kurumuna duyduğu ilgi ve önemden bahsetti.

Demokrasinin ilk alfabesi olan muhtarların, devletle yurttaş arasında köprü görevi gördüğünü belirten Aslan, "Muhtarlarımızı bu projede de önemsiyorum. Mahallesinin tüm sorunlarım bilen, buna hakim olan muhtarlarımız kentsel dönüşüm sürecinde de etkin şekilde görev almalıdır.

Aksi halde o projenin başarıya ulaşma şansı yoktur. Ege-Koop'un uygulayacağı tüm projelerde muhtarlarımız işin merkezinde ve ön planda yer alacak" dedi.

Ticari bir kuruluş değiliz

 "EGE-KOOP'un işleyişini tam olarak bilmeyenlere bir kez daha ifade etmek istiyorum ki, Ege-Koop kesinlikle kâr amaçlı ticari bir kuruluş değildir" sözleriyle konuşmasını sürdüren Aslan, daha soma şöyle devam etti: " Yani; EGE-KOOP bir inşaat firması değildir. EGE-KOOP bolca üreten hakça paylaşan bir kurumdur.

Çünkü EGE-KOOP'un oluşturan halk, yaşatanı da halktır. Sizlere sunduğumuz 'Kentsel Dönüşüm' kitapçığında, neyin doğru, neyin yanlış olduğu, yasarım amacı, felsefesi, uygulamada dikkat edilecek hususlar açıklıkla belirtilmiştir. Uygulanabilir 'kentsel dönüşüm', yerinde yapılmalı, uzlaşmaya dayanmalı, borçlandırmasız olmalı, kendi kendini finanse etmeli, insan, çevre odaklı ve estetik özellik taşımalıdır.

Kentsel Dönüşüm herkesin kendisine göre yorum yapıp uygulayacağı bir proje değildir, tecrübe, bilgi, birikim, uygulama dirayeti gerektirir.

EGE-KOOP'tan sosyal amaçlı dev bir proje

EGE-KOOP Genel Başkam Hüseyin Aslan, gelecek günlerde açıklayacakları yeni bir proje ile ses getireceklerini söyledi. Aslan, "EGE-KOOP Proje Merkezi'nin hazırladığı; içeriğiyle sosyal açıdan örnek olacak ve bütün muhtarlarımızı içine alan, muhtarlarımıza maddi-manevi önemli imkanlar sağlayacak, üretici ve tüketiciyi çok yalandan ilgilendiren ve on binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak çok önemli bir projemizi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Bu projede muhtarlarımızın etkin rol alması temel hedefimiz" dedi.

Adı konmayan donuşumu 30 yıldır gerçekleştiriyoruz

 KENTSEL dönüşümün, kentsel yenilemede İzmir'in son şansı olduğunu, muhtarların yörelerindeki halka bunun bir rant paylaşımı olmadığını mutlaka anlatması gerektiğini kaydeden EGEKOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Adı konmamış bir kentsel dönüşüm operasyonunu 1984 yılından bu yana, yaklaşık 30 yıldır başarıyla gerçekleştiriyoruz. EGE-KOOP olarak tüm birikimini İzmir ve İzmirliler için kullanmak üzere kentsel dönüşüm ofisi oluşturduk. İzmir'de 315 bin konut kentsel dönüşüme muhtaç" diye konuştu.

Sedat Yılmaz/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

EGE-KOOP ANKARA’DA
  • 24.01.2012 17:53

EGE-KOOP ANKARA’DA

İzmir’de 1984 yılından bu yana gerçekleştirdiği 10 ayrı proje ile 100 bin kişiyi ...

"Aylık 300 TL taksitle 150 bin konut yapılabilir"
  • 01.05.2015 14:38

"Aylık 300 TL taksitle 150 bin konut yapılabilir"

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'dan ev sahibi olamayan vatandaşlara yönelik ...

Ege-Koop, bölgeye Aydın'da yapacağı proje ile açılacak!
  • 10.05.2013 12:17

Ege-Koop, bölgeye Aydın'da yapacağı proje ile açılacak!

İzmir'de 35 bine yakın konut üreterek alanında marka isim haline gelen Ege-Koop, ...

Ege-Koop, İzmir Aliağa Evleri'nde 43 adet arsa satıyor!
  • 12.04.2013 09:27

Ege-Koop, İzmir Aliağa Evleri'nde 43 adet arsa satıyor!

İzmir'de 100 bin kişiyi mülk sahibi yapan Ege-Koop, Aliağa'da yüzde 60 imarlı pa ...

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm milli bir projedir!
  • 26.02.2013 11:43

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm milli bir projedir!

Ege-Koop tarafından düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu "Kentsel Dönüşüm Yerel ...

Ege-Koop, Aliağa Evleri projesini tanıttı!
  • 18.02.2013 11:11

Ege-Koop, Aliağa Evleri projesini tanıttı!

Prestijli bir yaşama adım atmak isteyenler 30 yılda 100 bin kişiyi ev sahibi yap ...