maritbet girişmaritbet
'Dönüşümde doku korunmalı'

'Dönüşümde doku korunmalı'

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Uluslararası Sosyal İçerme Zirvesi"nde önemli açıklamalarda bulundu.

"Uluslararası Sosyal İçerme Zirvesi"nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "İnsan yaşadığı şehirde öncelikle ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilirse, kendini o şehre ait hisseder. Şehri; yoksulluk, istihdam ve güvenlik açısından yönetilebilir hale getirmek gerekir" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Gönen Airport Otel'de "İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi" kapsamında düzenlenen "Uluslararası Sosyal İçerme Zirvesi"nde konuştu. Göksu, "Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Entegrasyon" konusunda, Esenler'de yürütülen dönüşüm projeleri bağlamında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

AİDİYET İÇİN İYİ EKONOMİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bizim şehirlerimiz korku ve ümit üzerine kurulmuş, göçle şekillenmiş ve yapılaşmıştır" diyerek, kentsel dönüşümün tarifinin iyi yapılması gerektiğini vurguladı ve "Kentsel dönüşüm yaparken sosyal, kültürel, ekonomik ve mekânsal yapı basamaklarını iyi uygulamalıyız" dedi. Yaşanabilir şehir için ekonomik yeterliliğin önemine dikkat çeken Göksu, "İnsan yaşadığı şehirde öncelikle ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilirse, kendini o şehre ait hisseder. Bu açıdan ekonomik yeterlilik çok önemli. Şehri; yoksulluk, istihdam ve güvenlik açısından yönetilebilir hale getirmek için özel projeler geliştirmek gerekir. Biz de Esenler Belediyesi olarak hep buna öncelik verdik" diye konuştu.

DÖNÜŞÜMDE DOKU KORUNMALI

İnsan ve mekân ilişkisine de değinen Göksu, "İnsan mekânı, mekân da insanı değiştirir. Bir şehirde dönüşüm yapmak istiyorsanız, o şehirde yaşayanlara hangi gelecek tasavvurunu vereceğinizi bilmelisiniz" ifadelerine yer verdi.  Şehrin dönüşümünü kurgularken dikkat edilmesi gereken hususlardan da söz eden Göksu, "Şehri dönüştürürken, mekânsal dönüşüm asla soylulaştırma şeklinde olmamalı, insanlar yerinden edilmemeli, doku değiştirilmemeli, insanların şehirle olan duygusal bağı koparılmamalı ve kentsel dönüşüm zenginleşme aracı olarak görülmemeli" şeklinde konuştu. Göksu, konuşmasının ardından dinleyenlerin sorularını da cevapladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi
  • 03.10.2025 11:06

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmaraereğlisi açıkl ...

Mardin Yeşilli'de örnek kentsel dönüşüm
  • 21.08.2025 15:23

Mardin Yeşilli'de örnek kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başka ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kentsel dönüşüm bir millî güvenlik meselesidir”
  • 27.06.2025 10:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kentsel dönüşüm bir millî güvenlik meselesidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Güngören’de konut ve iş yeri anahtar teslimi, te ...

Bakan Kurum: "İstanbul'da önceliğimiz 3.3 milyon bağımsız bölüm"
  • 12.05.2025 11:47

Bakan Kurum: "İstanbul'da önceliğimiz 3.3 milyon bağımsız bölüm"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’taki ba ...

Bakan Kurum: "Beklenen depreme, özlenen dönüşümle cevap vermek durumundayız"
  • 08.05.2025 16:38

Bakan Kurum: "Beklenen depreme, özlenen dönüşümle cevap vermek durumundayız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valiliği’nde ...