maritbet girişmaritbet
Tokat Zile, 3 bin 600 tarihi eviyle Safranbolu ve Beypazarı’na rakip oldu!

Tokat Zile, 3 bin 600 tarihi eviyle Safranbolu ve Beypazarı’na rakip oldu!

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "3 bin 600 tarihi evimizle kulvarımız da Beypazarı ve Safranbolu'dan sonra üçüncü marka kent olmaya hazırız" dedi

 

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "3 bin 600 tarihi evimizle kulvarımız da Beypazarı ve Safranbolu'dan sonra üçüncü marka kent olmaya hazırız" dedi.

Tokat'ın Zile ilçesinde Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nda "Zile ve Turizm" kolunu panel düzenlendi. Panelde konuşma yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, 7 bin yıllık tarihi ile Zile'nin tarih, kültür ve medeniyet kenti olduğunu söyledi. Romalılardan miras kalan Anadolu'nun en güzel kalesinin Zile'de olduğunu iddia eden Başkan Vidinel, yerel yönetimler olarak ortaya koydukları hedefe halkında destek vermesini arzu ettiklerini söyledi. Kültür Bakanlığı'nın destekleriyle kalede restorasyon çalışmalarına başlandığının altını çizen Başkan Vidinel, "Müze yapımızla birlikte inşallah kalemizi arzuladığımız yere taşıyacağız. 3 bin 600 tarihi evimizle kulvarımız da Beypazarı ve Safranbolu'dan sonra üçüncü marka kent olmaya hazırız. 8 mahallemiz sit bölgesi koruma amaçlı imar planlarımızı tamamladık bedelini Kültür Bakanlığından aldık. 97 adet evimizin ön cephe giydirmesi için projemizi hazırladık 1/3'nü kuruldan geçirdik koruma amaçlı imar planımızın gerekli onayı alındıktan sonra Amasya Caddesi üzerinde bulunan bu evlerimizin ön cephe giydirmelerine başlayacağız. Belediyemizin mülkiyetindeki konaklarımızın geleneksel mimariye uygun restorasyon çalışmalarımız hızla devam ediyor. Gaydaroğlu konağımızı butik otel olarak hizmete açtık. Restorasyonlarımızı yaptığımız konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği mekanlar haline getirmeye çalışıyoruz. Zile'miz Roma kültürü, Osmanlı kültürü ile iç içe yaşayan bir kent" diye konuştu.

Zile Kaymakamı Nuri Özder de Zile'nin köklü tarihiyle, kültür yapısıyla, önemli bir turizm merkezi olmayı hak eden bir şehir olduğunu söyledi.

Panele İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Yüksek Okul Müdürü Durali Mendil, Tokat Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Kadir Özbilgin, Tower Hotel Genel Müdürü Tolga Aloğlu, Zile Belediyesi Kültür Müdürü Necmettin Eryılmaz, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tokat Zile'de 3 bin 600 tarihi ev restore ediliyor
  • 20.12.2017 17:03

Tokat Zile'de 3 bin 600 tarihi ev restore ediliyor

Tokat'ın 4 bin yıllık geçmişe sahip Zile ilçesinde bulunan sivil mimari örneği b ...

Tokat Zile, 3 bin 600 tarihi eviyle Safranbolu ve Beypazarı’na rakip oldu!
  • 25.11.2012 10:48

Tokat Zile, 3 bin 600 tarihi eviyle Safranbolu ve Beypazarı’na rakip oldu!

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "3 bin 600 tarihi evimizle kulvarımız da Be ...