maritbet girişmaritbet
Seben Gölü çevresine 5 yıldızlı otel projeleri yapılacak!

Seben Gölü çevresine 5 yıldızlı otel projeleri yapılacak!

Seben Kaymakamı Alper Balcı "Ciddi müteşebbisleri bekliyoruz. Onlara her türlü yardıma hazırız" dedi

 

Seben Kaymakamı Alper Balcı "Ciddi müteşebbisleri bekliyoruz. Onlara her türlü yardıma hazırız" dedi.

Turizme katacağı değerle Abant'a rakip olan Seben Gölü, yatırımcılarını bekliyor. Gölün bulunduğu bölgeye 5 yıldızlı otel yatırımları beklediklerini dile getiren Seben Kaymakamı Alper Balcı "Ciddi müteşebbisleri bekliyoruz. Onlara her türlü yardıma hazırız" dedi.

Balcı, bu konuda taleplerin gelmeye başladığını ifade etti. Seben Gölü ve Fosil Ormanı'nı barındıran Bolu'nun Seben ilçesi ziyaretçilerini bekliyor. Seben Kaymakamı Alper Balcı, Seben Gölü'nün turizm açısından oldukça önemli bir bölge olacağına dikkat çekerek bu bölgeye yatırımcıları beklediklerini söyledi. Seben'in göç veren bir ilçe olduğunu kaydeden Balcı, "Burada 5 yıldızlı otelimiz, futbol tesisleri, kamp alanları olduğu zaman bizim göçümüz duracak ve bu Seben'e ekonomik bir değer sağlayacak" dedi.

Seben Gölü'nün Abant Gölü'nün 7 katı büyüklüğünde ve etrafının 25 kilometre olduğunu vurgulayan Balcı, "Ciddi müteşebbisleri bekliyoruz, her türlü yardıma hazırız" dedi. Taleplerin gelmeye başladığını söyleyen Balcı, Seben Gölü'nün balık açısından da zengin olduğunu dile getirerek, "Kooperatifimiz kuruldu, çok güzel kefalimiz ve sazanımız var" dedi.

2 milyon yıllık fosiller var

Henüz keşif aşamasında olan Fosil Ormanı'nın sadece Türkiye değil dünya gündemine taşınabilir nitelikte olduğunu dile getiren Balcı, "Seben'e 16 km uzaklıktaki Hoçaş Köyü Fosil Ormanı, 2 milyon yıl önceki dönemin orman yapısı, bitki ve iklim özellikleri hakkında önemli bilgileri günümüze taşıyor.

Türkiye'deki diğer fosil ormanlarından çok farklı olan, Seben Hoçaş Köyü Fosil Ormanı, taşlaşmış ağaç gövdelerinin en azından taban kısımları ve bazılarının tabana yakın gövde kısımları dikili vaziyette yerinde duruyor. Bölgenin o dönemde bugünkünden çok daha farklı bir iklim yapısına sahip olduğunu ortaya koyan balık kılçığı ve palmiye ağacına ait fosiller de yer alıyor. Buna göre 2 milyon yıl önce bölgede deniz bulunduğu tahmin ediliyor" şeklinde konuştu.

İş'te Kobi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seben Gölü ortasındaki cami ibadete açıldı
  • 23.01.2018 14:28

Seben Gölü ortasındaki cami ibadete açıldı

Bolu'da 2011 yılında tamamlanan Seben Gölü'nün ortasında kalan ve 2 yıl süren ça ...

Seben Gölü çevresine 5 yıldızlı otel projeleri yapılacak!
  • 17.10.2012 15:57

Seben Gölü çevresine 5 yıldızlı otel projeleri yapılacak!

Seben Kaymakamı Alper Balcı "Ciddi müteşebbisleri bekliyoruz. Onlara her türlü y ...