maritbet girişmaritbet
Konya Meram Belediyesi'ne yapılacak yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Konya Meram Belediyesi'ne yapılacak yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Eski Et Kombinası arsasında yapılacak Meram Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Başkan Kalaycı, bu bölgenin, yapılacak diğer yatırımlarla birlikte Meram'ın ana merkezi haline geleceğini söyledi.

Meram Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temel atma programına Ak Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Ayşe Türkmenoğlu ve Prof. Dr. Cem Zorlu ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, il protokolünden çok sayıda davetli, sanatçı Uğur Işılak ve yoğun bir vatandaş topluluğu katıldı.

"MİMARİ HARİKASI"

Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın neticesinde bu bölgeyi Meram'ın ana merkezi haline getirecek büyük bir tesisin temelini attıklarını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Fiili olarak 1 Mart'ta inşaatı başlayan ve şu anda 4. Kat seviyesine gelen yeni belediye hizmet binamızın temel atma programında bir aradayız. Yaklaşık 30 milyon TL'ye mal olacak binamız, 40 bin metrekarelik alanda 28 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip. Zemin + 5 kattan oluşacak. Mimari harikası olarak tanımladığımız bu tesis; açık ve kapalı otoparkı, modern mimari çizgisi, yan tarafında yapılacak örnek camisi ve diğer donatılarıyla fonksiyonel bir hizmet binası olacak." dedi.

"MERAM BELEDİYESİ YAPTIĞI HİZMETLERLE ÖNE ÇIKIYOR"

Meram Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerle öne çıkmaya başladığını vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Meram Belediyemizin yeni hizmet binasının iki ayrı fonksiyonu var. Birincisi, belediyemizin kendi hizmet binasına kavuşacağı fonksiyonel bir tesis olması. İkincisi ise Meram'ın kent merkezinin oluşumuna öncülük etmesi. Son yıllara kadar Konyamız, yapılan tüm hizmetlere rağmen tek merkezli bir şehir olmaktan kurtulamamıştı. Ancak son yıllardaki çalışmalarla birlikte Konya'mızın farklı bölgelerinde 7 - 8 ayrı kent merkezi oluşmaktadır. Burası da Meram'ın kent merkezi olacak" dedi. Konya belediyelerinin yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Ak Parti Konya Milletvekilleri Prof. Dr. Cem Zorlu ve Ayşe Türmenoğlu'ndan sonra söz alan Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu: "Konya belediyelerimiz, yaptıkları çalışmalarla ülkemizde örnek ve gıpta ile bakılan belediyelerdir. Meram'da yeni bir kent merkezinin oluşumuna öncülük edecek hizmet binasının hayırlı olsun." dedi. Konuşmalardan sonra protokol mensupları, dualar eşliğinde Meram Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nın temel atma butonuna hep birlikte bastılar.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konya’da 38.5 milyon TL’ye satılık arsa!
  • 14.02.2018 10:36

Konya’da 38.5 milyon TL’ye satılık arsa!

Meram Belediyesi, Köyceğiz Mahallesi’nde konumlanan arsayı 38 milyon 500 bin lir ...

Konya Meram'da ticaret yapacaklar için belediye arsa satıyor
  • 19.10.2014 09:49

Konya Meram'da ticaret yapacaklar için belediye arsa satıyor

Konya Meram Belediye kendi mülkiyetindeki ticaret arsasını satışa çıkardı ...

Konya Meram Belediyesi'nden satılık 2 arsa! 8 milyon TL'ye!
  • 05.09.2013 09:14

Konya Meram Belediyesi'nden satılık 2 arsa! 8 milyon TL'ye!

Mülkiyeti Konya Meram Belediyesi'ne ait olan iki arsanın ihalesi 19.09.2013 tari ...

Konya Meram Belediyesi'ne yapılacak yeni hizmet binasının temeli atıldı!
  • 21.07.2012 12:16

Konya Meram Belediyesi'ne yapılacak yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Eski Et Kombinası arsasında yapılacak Meram Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nın te ...