maritbet girişmaritbet
Gökova’da sağlık ve yoga merkezi geliştirilecek!

Gökova’da sağlık ve yoga merkezi geliştirilecek!

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka beldesinde düzenlenen çalıştayda, bölgede yoga ve sağlık turizminin geliştirilmesi için çalışma yapılması kararlaştırıldı

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka beldesinde düzenlenen çalıştayda, bölgede yoga ve sağlık turizminin geliştirilmesi için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Muğla'daki Özel Çevre Koruma bölgelerinde ekonomik faaliyetlere ilişkin Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde

"Proje Alanlarında Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Ekonomik Faaliyetlerin Belirlenmesi Çalıştayı" yapıldı.

Çalıştay sonucunda Gökova Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgesinde özellikle yoga ve sağlık turizminin desteklenmesi, ayrıca organik tarım, deniz sporlarında lisanslı sporcuların yetiştirilmesi, kuş gözlemciliği ve bisiklet turları yapılması, uçurtma sörfü olanaklarının değerlendirilmesi, körfezde dalış faaliyetleri düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Gökova ÖÇK bölgesinin doğal güzelliklerinin ve coğrafi özelliklerinin yoga ve sağlık turizmi için önemli avantaj oluşturduğu vurgulandı.

Gökova turizmi için "yavaş şehir" kriteri önerisi

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği tarafından yürütülen Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Gökova ÖÇK bölgesine yönelik ekonomik analiz çalışması ve çalıştay gerçekleştirildiğini söyledi.

Çalışmanın sonuç raporunda Gökova ÖÇK bölgesinin bir yıllık ekonomik değerinin 31 milyon 231 bin 572 dolar olduğu sonucuna ulaşıldığına işaret eden Çalca, "Bu değerin, alanın başlangıç aşamasındaki değer olduğuna ve daha detaylı araştırmalarla geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Yapılan değerleme çalışmasında Gökova ÖÇK bölgesindeki ekonomik değerlerden balık 332 bin 854, deniz börülcesi 62 bin 350, karbon tutma 732 bin 64, erozyon kontrolü 2 milyon 844 bin 800, atık su arıtımı 10 milyon 148 bin 400, turizm ve rekreasyon da 17 milyon 51 bin 104 dolar olarak saptandı" diye konuştu.

Raporda bölgenin turizm taşıma kapasitesini ortaya koyan bir çalışma ile turizm gelişiminin sınırlarının belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Çalca,

"Turizmi sayısal olarak arttırmak yerine alanın taşıma kapasitesine uygun, yüksek kalitede turizm deneyimine odaklanılması gerekiyor. Raporda master planının denizel koruma statüsünü tamamlayıcı olması ve bölgedeki 'yavaş şehir' kriterlerine uyumu gözetmesi gerektiği de vurgulanmış" diye konuştu.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökova’da sağlık ve yoga merkezi geliştirilecek!
  • 14.05.2012 09:22

Gökova’da sağlık ve yoga merkezi geliştirilecek!

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kap ...

Türkiye'den satılık kelepir ada!
  • 13.05.2012 17:11

Türkiye'den satılık kelepir ada!

Dünya çapında ada satın almak isteyen zenginlerin başvurduğu başlıca internet si ...