maritbet girişmaritbet
Ergene Nehri’ni kirletenlere 10 milyon liranın üzerinde ceza kesildi!

Ergene Nehri’ni kirletenlere 10 milyon liranın üzerinde ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ergene nehri ıslah çalışmalarında büyük başarı elde etti. Son bir yıl içerisinde 80 Km dere yatağı temizlendi

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ergene nehri ıslah çalışmalarında büyük başarı elde etti. Son bir yıl içerisinde 80 Km dere yatağı temizlendi. 3 belediyenin atık su arıtma projesi yılsonunda bitecek. 2012 yılında yapılan 1595 denetimi sonucunda 10 Milyon 243 Bin TL cezai işlem uygulandı. Nehir ve kollarında kokuyu önlemek amaçlı dere kenarı ağaçlandırmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğünün sanayi kuruluşlarına kestiği ceza miktarı dudak uçuklattı. Bakan Erdoğan Bayraktar'ın özenle üzerinde durduğu Ergene havzasında, son bir yıl içerisinde tam 10 Milyon 243 Bin TL para cezası uygulandı. Bakanlığın yapmış olduğu denetim sayısı ise kestiği ceza miktarı kadar dikkat çekici. Tekirdağ bölgesinde bakanlık 1595 adet denetim gerçekleştirdi. Türkiye'de uygulanan idari yaptırımların %50'sinden fazlasının Tekirdağ İlinde olduğu öğrenildi.

Kirlilik parametrelerinde %50 azalma sağlandı

2000 adetten fazla sanayinin bulunduğu ergene havzasında yaşanan kirliliğe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı el koydu. Bakanlık son 1 yıl içerisinde yaptığı çalışmalarla kirlilik parametrelerinde ki oranı %50' azaltmayı başardı.

Yayımlanan genelge ile havzadaki standartlar; yaklaşık  %50 aşağıya çekildi. Organize sanayi bölgelerinde deşarj standardı olan Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) parametresi 400 mg/l'iken Genelge ile 200mg/l'ye düşürüldü.  Bölgede mevcut atıksu arıtma tesislerinde yeni standartların sağlanması amacıyla; ileri arıtma teknolojilerinin uygulanmasına başlandı ve atıksu arıtma tesisleri revizyonları hız kazandı. Kirlilik parametrelerinde %50'ye yakın azalma sağlandı.

80 km dere yatağı ıslahı gerçekleştirildi

2012 yılı içerisinde 80 km dere yatağı ıslahı gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personellerince dere ve kollarından çamur sedimenti alınarak analizler yapıldı. 

3 adet Belediyenin projeleri Ekim 2012 tarihi itibariyle tamamlanacak. 2013 yılı içerisinde arıtma tesisleri bitmiş olacak. Böylelikle Ergene Nehri ve Kollarına deşarj edilen evsel atıksuların %70-80'lik miktarının arıtılması sağlanmış olacak. Böylelikle 30 yıldır Belediyelerin kurmadıkları arıtme tesisleri kurularak evsel kaynaklı kirliliğin önüne geçilecek

Debisi 10.000 m³/günden büyük olan arıtma tesislerinin çıkışlarına (Çorlu Deri OSB, Çerkezköy OSB) gerçek zamanlı sürekli izleme istasyonları kurularak kirlilik seviyeleri anlık olarak izlemeye alındı. Bakanlık nehir ve kollarında kokuyu önlemek amaçlı dere kenarı ağaçlandırmalarını ise tüm hızıyla sürdürüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ergene Nehri kirlilikten kurtuluyor!
  • 14.11.2020 09:44

Ergene Nehri kirlilikten kurtuluyor!

Ergene Nehri'nin kirlilikten kurtarılması için hayata geçirilen "Derin Deniz Deş ...

Ege Dünya Ticaret Merkezi’yle ilgili flaş açıklama!
  • 22.09.2020 10:22

Ege Dünya Ticaret Merkezi’yle ilgili flaş açıklama!

Egeplast tarafından yapılan açıklamada Ege Dünya Ticaret Merkezi projesiyle ilgi ...

Ergene Nehri, kirlilik nedeniyle yaşam savaşı veriyor!
  • 25.12.2016 08:18

Ergene Nehri, kirlilik nedeniyle yaşam savaşı veriyor!

Trakya'nın en önemli kaynakalarından Ergene Nehri, kirlilikle adeta büyük bir sa ...

Ergene Nehri kirlilik sorunundan kurtuluyor!
  • 02.02.2015 15:32

Ergene Nehri kirlilik sorunundan kurtuluyor!

Ergene 'deki su kirliliğinin önüne geçiliyor. 12 arıtma tesisi, Ergene Nehri'ni ...

Ergene Nehri’ne 2 yıl erteleme!
  • 07.06.2014 10:20

Ergene Nehri’ne 2 yıl erteleme!

Ergene Nehri’nde Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) parametre limitlerini azaltmala ...

Veysel Eroğlu Edirne için 19 proje müjdesi verdi
  • 18.02.2014 10:42

Veysel Eroğlu Edirne için 19 proje müjdesi verdi

Veysel Eroğlu ile Mehmet Müezzinoğlu Edirne’yi ziyaret etti ...