maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu Edirne için 19 proje müjdesi verdi

Veysel Eroğlu Edirne için 19 proje müjdesi verdi

Veysel Eroğlu ile Mehmet Müezzinoğlu Edirne’yi ziyaret etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yıllardan beri çevre kirliliğinin sembolü haline gelen Ergene Nehri'nin kurtarılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini ve nehrin tertemiz akar vaziyete getirileceğini belirtti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Tekirdağ ile Edirne'nin Keşan ve Uzunköprü ilçelerindeki temel atma törenleri ve ziyaretlerin ardından Edirne'ye gelen Eroğlu, valilikte protokol üyelerince karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan Eroğlu, toplantı salonunda yaptığı konuşmada, Edirne'ye yatırım maliyeti 98 milyon lira olan, aralarında gölet inşaatları, dere ıslahları, ağaçlandırma çalışmaları, ferdi kredilerin olduğu 19 proje müjdesiyle geldiğini söyledi. Eroğlu, yapılacak tesislerle 8 milyon 416 bin metreküp depolama gücüyle 18 bin 430 dekar arazinin sulanacağını, 37 yerleşim yerinin taşkınlardan korunacağının altını çizdi. Ergene Nehri'nin kurtarılması için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Eroğlu, "Ergene'nin kurtarılması için 'Şafak Harekatı' olarak başlatılan proje hızla devam ediyor. 12 evsel ve ileri artıma tesislerinin kurulumu devam ediyor. Dünyanın en hızlı biten arıtma tesislerini biz bitiriyoruz, Kırklareli, Vize, Uzunköprü bitti. Keşan, Malkara ve Hayrabolu 29 Ekim'de bitecek.

Ergene Nehri'nin kurtarılması için 3,2 milyar lira bakanlığımızca, 700-800 milyon lira da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca harcanacak, yani 4 milyar liraya Ergene'yi kesinlikle kurtaracağız" dedi.
?
Edirne'nin belediye hizmetlerini beğenmedi
Bakan Eroğlu, Edirne'nin belediye hizmetlerinin Türkiye'nin giriş kapısı kente yakışmadığını ifade ederek, Edirne'nin bazı alanlarında gördüğü çöp manzaralarının Afrika kabilelerinde dahi rastlanılmayacak şekilde olduğunu söyledi.
Bir basın mensubunun "İstanbul'un susuz kalmaması için bakanlık planları olduğunu belirttiniz, nedir bu planlar?" sorusuna Bakan Eroğlu, "Bu meslek sırrıdır, A, B, C planlarımız var ama bunlar teknik konu" şeklinde yanıt verdi.

AA

Yorum Yaz