maritbet girişmaritbet
Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'ndeki 21 otel yeri satıldı!

Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'ndeki 21 otel yeri satıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'nde yer alan 21 otel yerinin satıldığını belirterek "3 bin kişi iş sahibi olacak, 200 milyon euro gelir elde edilecek" dedi

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, büyükşehir sınırlarındaki 5 ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. 
 
Erciyes Kardan Adam Tesisleri'ndeki toplantıya Başkan Özhaseki'nin yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talaş Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ile AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve bazı belediye yetkilileri katıldı. 
 
Günlük 35 bin kişi kayacak Kayseri'nin gelişiminden bahseden, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi çalışmalarını anlatan Başkan Özhaseki, gelecek yüzyıllara damga vuracak bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Özhaseki, "275 milyon euroluk bu proje, Kayseri'de kamu eliyle yapılan en büyük projedir. Burada 200 kilometreye yakın pist uzunluğu çıkıyor ve bu uzunluk, Türkiye'deki tüm kayak merkezlerindeki pist uzunluğundan daha fazla. 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bu projeden 100 milyonu doğrudan 100 milyonu da dolaylı olarak yıllık 200 milyon euro gelir elde edilecek. Günlük 35 bin kişi kayacak burada. Kayak turizmi ayrıca kendi sektörünü de doğuracak. Gerek kıyafetler ve kayak malzemeleri gerekse de mekanik hatlarda kullanılan malzemeler ve araç gereçler yakın zamanda Kayseri'de üretilmeye başlanacak. Böylece hem paramız şehirde kalacak hem yeni bir iş sektörü doğacak. Şehirde sosyal hayat canlanacak" dedi.
 
Tesislere 750 bin kisi geldi Geçen kış toplam 750 bin kişi kapılardan giriş yaparak yeni tesislerimizden yararlandığını aktaran Özhaseki, "Bu yıl daha da artmasını bekliyoruz. Bir başka faydası da projenin; uluslararası spor organizasyonlarına aday olacağız. Çok kısa zamanda birçok uluslararası kayak şampiyonası burada yapılacak. Yerli ve yabancı yatırımcıların projeye olan inancı da tam. Burada planladığımız 21 adet otel yerinin tamamı satıldı. Yakın zamanda inşaata başlayarak önümüzdeki seneye bir kısmını tamamlayacak girişimciler var. Oysaki Erzurum Palandöken'de otel için yatırımcı bulamıyorlar. Çünkü bizim projemiz geleceği olan, turizm yatınmcılannın olumlu gelişmeler bekledikleri dört başı mamur bir proje. Şu ana kadar 100 milyon dolar harcadığımız bu proje ile Kayseri çok daha ileri bir noktaya gelecek." Pastayı büyütmeye çalışıyoruz Başkan Özhaseki, eğitimden spora, sağlıktan ekonomiye kadar 10 ayrı başlıkta geliştirdikleri projelerin bir bir hayata geçirildiğini söyledi. Sağlıkta bölge hastanesinin, eğitimde Abdullah Gül Üniversitesi'nin, sporda Kadir Has Stadı ile Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nin bu doğrultuda ortaya konulan tesis ve yatırımlar olduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, şehirdeki pastayı büyütmeye çalıştıklarını vurguladı. 
 
Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'ndeki 21 otel yeri satıldı!
  • 16.09.2012 15:48

Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi'ndeki 21 otel yeri satıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Kış Turizm Merkezi ...