maritbet girişmaritbet
En çok hangi iller göç alıyor?

En çok hangi iller göç alıyor?

Sanayi yatırımları artan Tekirdağ en çok göç alan iller arasında ilk sırada yer alırken, büyük deprem felaketiyle sarsılan Van ise en çok göç veren iller sıralamasında başı çekti

Sanayi yatırımları artan Tekirdağ en çok göç alan iller arasında ilk sırada yer alırken, büyük deprem felaketiyle sarsılan Van ise en çok göç veren iller sıralamasında başı çekti.

2011 yılında nüfusa oranla net göç artışı en yüksek il, sanayi alanındaki yatırımlarla Tekirdağ oldu. Tekirdağ'ı sırasıyla Antalya, Ankara, Gümüşhane, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Bursa ve Malatya izledi.

Net göç düşüşü en fazla olan şehir ise Van oldu. Van'ı Yozgat, Çankırı, Kırıkkale, Kars, Trabzon, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Niğde ve Bitlis takip etti.

Göç haritası raporunda en dikkat çeken illerden biri de Artvin oldu. Artvin'in aldığı göç ile verdiği göç rakamları birbirini dengeledi.

Beklentilerin aksine Güneydoğu'dan en çok göç veren il Adıyaman olurken, Orta Anadolu'dan Yozgat, Çankırı ve Kırklareli en çok göç veren iller oldu.

Ntvmsnbc

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul’a 1 yılda 437 bin kişi göç etti
  • 25.03.2014 11:13

İstanbul’a 1 yılda 437 bin kişi göç etti

Türkiye’de 2012-2013 döneminde 2 milyon 534 bin 279 kişi yaşadığı yeri değiştiri ...

En çok hangi iller göç alıyor?
  • 28.03.2012 15:21

En çok hangi iller göç alıyor?

Sanayi yatırımları artan Tekirdağ en çok göç alan iller arasında ilk sırada yer ...