maritbet girişmaritbet
Bursa Valiliği, kentin tanıtılması için Bursa Tanıtım A.Ş.'nin kurulmasına karar verdi!

Bursa Valiliği, kentin tanıtılması için Bursa Tanıtım A.Ş.'nin kurulmasına karar verdi!

Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtmak için adım atan Bursa Valiliği, Bursa Tanıtım AŞ kurulmasına karar verdi

 

Bursa, hem ilin tanıtımı hem de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Türkiye'nin ve dünyanın kongre  turizminden pay almak için harekete geçti. Valilik öncülüğünde yapılan şirket kurulum anlaşmasına 8 kuruluş imza koydu.
 
600 bin TL sermaye ile kurulacak olan Bursa Tanıtım AŞ'ye Bursa Valiliği Jeotermal AŞ ile 72 hisse karşılığı 72 bin TL, Binted 180 hisse karşılığı 180 bin TL, BTSO 180 hisse karşılığı 180 bin TL, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası 90 hisse karşılığı 90 bin TL, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası 60 hisse karşılığı 60 bin TL, İznik Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Güney Marmara Otelciler ve İşletmeciler Derneği (GÜMTOB) de 6'şar hisse karşılığı kurum başına 6 bin TL ile ortak oldu. Şu anda tescil aşamasında olan şirketin bu ayın sonunda faaliyete geçmesi bekleniyor.
 
Şirket ilk olarak bir tanıtım ofisi kuracak. Kurulduğu günden bu yana Bursa kamuoyunda yönetim şekli ile tartışmalara neden olan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi yönetimi de Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Binted'den alınarak ortaklar arasında belirlenecek bir yönetime ya da ihale usulü belirlenecek profesyonel bir şirkete devredilecek. 150 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi 2010 yılında faaliyete başlamıştı.
 
Bursa Valisi Şahabettin Harput, şirket kapsamında kurulacak profesyonel tanıtım ofisiyle Bursa'nın tüm zenginliklerinin, dünya ölçeğinde en üst düzeyde tanıtılmasını sağlamak istediklerini belirterek, "Bursa'ya her ay10 binlerce insanın gelmesini istiyoruz. Bugün için 1 milyar dolar olan ve 2023'de 2 milyar doları bulacak dünya turizm pastasından Bursa'nın kendi hakkını alması lazım. Şimdiye kadar istediğimiz noktaya gelemedik. Burada tarihi bir adım atıyoruz. Öncelikle bu kongre merkezi çok üst düzey nitelikli olmalı ve dünyanın değişik ülkelerinden önemli meslek gruplarının burada toplanmasını istiyoruz.
Kongre merkezinin cazibe merkezi olabilmesini sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ise Kongre ve Kültür Merkezi'nin Uludağ gibi Bursa'nın bir markası olduğunu ifade ederek, "Uluslararası kongreler düzenleme kapasitesine sahip Bursalı bazı acenteler yönetimsel sorunlar nedeniyle bazı kongreleri İstanbul'da düzenlemek zorunda kaldı. Kongre merkezinin yapıldığı yıldan bu yana profesyonel ve uluslararası nitelikte çalıştırılamamasıyla ilgili eksikleri defalarca dile getirdik. Aynı anda 5 kongrenin yapılabileceği nitelikte bir merkeze sahibiz. Şirket için atılan imzalar turizmciler için tarihi bir adım. Özellikle ortaklar arasında GÜMTOB ve TÜRSAB'ın da olması sevindirici ve gurur verici" açıklamasını yaptı.
 
Turizmin duayenlerini kentte buluşturacağız
 
Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren: Bursa'nın tanıtımı ve pazarlanmasının tek  elden yürütülmesiniuzun yıllardır istiyoruz. Bu şekilde daha topyekun bir ilerleme kaydedilebilecek. Çünkü kongreler doğru çalışmalar yapılmadan, insanlara iyi anlatılmadan, ‘buyurun gelin' demekle olacak işler değil. Kongre Merkezi'nin yanı sıra Bursa'da son derece güzel, modern otellere sahibiz. Otellerimizin içinde de toplantı salonları bulunuyor. Bu şirkete ortak olan kurumların katkılarıyla tek elden daha kuvvetli olarak piyasaya çıkacağız. Bursa'yı çeşitli ortamlarda tanıtma imkanına kavuşacağız. Bu konuda zaman kaybımız oldu ama bunu artık kayıp olarak değerlendirmemek lazım. Bundan sonra hızlı bir şekilde harekete geçmek bizim görevimiz. Yeni otel yatırımları, sağlık turizmiyle ilgili projeler önümüzdeki günlerde gündeme gelecek. Bursa'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar önümüzdeki günlerde hız kazanacak. 3 Kasım'da Bursa'da 1. Bursa Turizm Zirvesi hazırlıyoruz. Yurtdışından ve ülke içinden önemli konuşmacılarımız olacak. Türkiye'nin turizm duayenlerini Bursa'da bir araya getireceğiz.
 
Esra ÖZARFAT/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Valiliği'nden düğünlere kısıtlama!
  • 03.09.2020 11:32

Bursa Valiliği'nden düğünlere kısıtlama!

Bursa Valiliği, düğünlerle ilgili alınan yeni İl Hıfzıssıhha Kurulu kararını açı ...

Bursa'da  ‘Avrupa Miras Günleri ’ başladı
  • 01.11.2013 12:49

Bursa'da ‘Avrupa Miras Günleri ’ başladı

Bursa’da, ‘Kırsal ve Kentsel Mirasın Birlikteliği’ temalı ‘Avrupa Miras Günleri’ ...

Bursa’nın turizm vizyonu şekilleniyor! 1. Bursa Turizm Zirvesi başladı!
  • 03.11.2012 14:02

Bursa’nın turizm vizyonu şekilleniyor! 1. Bursa Turizm Zirvesi başladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa turizminin geleceğinin planlanma ...

Bursa Valiliği, kentin tanıtılması için Bursa Tanıtım A.Ş.'nin kurulmasına karar verdi!
  • 09.10.2012 09:52

Bursa Valiliği, kentin tanıtılması için Bursa Tanıtım A.Ş.'nin kurulmasına karar verdi!

Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtmak için adım atan Bursa Valiliği, ...