maritbet girişmaritbet
Bursa Kestel’e bağlı 13 köy, 13 milyon liralık yatırımla suya kavuştu!

Bursa Kestel’e bağlı 13 köy, 13 milyon liralık yatırımla suya kavuştu!

Kestel’e bağlı 13 köy, Büyükşehir Belediyesi’nin 13 milyon TL’lik yatırımı ile 2013 yılının ilk gününde sağlıklı içme suyuna kavuştu

 

Kestel'e bağlı 13 köy, Büyükşehir Belediyesi'nin 13 milyon TL'lik yatırımı ile 2013 yılının ilk gününde sağlıklı içme suyuna kavuştu. Başkan Altepe, yeni yıla 13 milyon TL'lik yatırım açılışı ile başladıklarını belirterek, bu yılın vizyon projelerin bir bir açılacağı hasat yılı olacağını söyledi.

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması amacıyla merkezin yanında ilçelerde de önemli bir altyapı hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesine bağlı 13 köyün özellikle yaz aylarında önemli bir sorun yaşadığı içme suyu problemini de ortadan kaldırıldı. Uludağ eteklerinde olmasına rağmen yaz aylarında içme suyunu tankerlerle taşımalı olarak temin eden Ümitalan, Şükraniye, Yağmurlu, Soğuksu, Seymen, Gölcük, Gölbaşı, Lütfiye, Kozluören, Şevketiye, Çataltepe, Erdoğarköy ve Turanköy Büyükşehir Belediyesi'nin 13 milyon TL'lik yatırımıyla sağlıklı içme suyuna kavuştu. 13 köyün sağlıklı suya kavuşması nedeniyle Ümitalan Köyü'nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, belde belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2013 hasat yılı olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ümitalan Köyü meydanında düzenlenen törende 2013 yılının Bursa için hizmetlerde hasat yılı olacağını söyledi. Yeni yıla 13 milyon TL'lik yatırım açılışı ile başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, Bursaray Kestel hattı, stadyum, belediye binası, bilim teknoloji merkezi, deniz otobüsü, tarihi eserler, büyük meydan ve parklar, spor tesisleri gibi vizyon eserlerin bu yıl bir bir açılacağını vurguladı. Bursa'daki kabuk değişiminin 2013 yılında herkes tarafından fark edileceğini ifade eden Başkan Altepe, “Hizmetleri doğu, batı, kuzey, güney demeden her bölgeye eşit şekilde yayıyoruz. İşte Kestel'e kurulacak Teknik Üniversite ile Uludağ Üniversitesi'ni birbirine bağlayacak olan Bursaray hattı 31 kilometre ile Türkiye'nin en uzun metro hatlarından biri olacak. Kestel'de itfaiye binamızı ve yüzme havuzumuzu açmıştık. Erdoğanköy mezarlığımız tamamlandı. Kestel Kalesi'nin çevre düzenlemesi yanında köylerimizdeki tarihi eserlerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Sanayi Bölgesi'ndeki yolların yapımından altyapıya kadar her alanda yoğun bir faaliyet içindeyiz. Bugüne kadar Kestel'e yaklaşık 30 milyon TL'lik altyapı yatırımı yaptık. Bunlara ilave olarak 13 milyon TL'lik yatırımla su sorununu da çözüme kavuşturmuş oluyoruz. Tüm köylerimize hayırlı olsun” dedi.

Bakan Çelik'ten Başkan'a övgü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'te AK Parti iktidarında bürokrasinin ortadan kaldırılması için önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirterek, bu sayede hizmetlerin daha kısa sürede ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştığını söyledi. AK Parti iktidarı öncesi yaşanan uygulamaları hatırlatan Bakan Çelik, “Eskiden Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü diye bir kurum vardı. Bu köylerin su sorununu takip ederdi. Muhtar buradaki sorunu, dosya ile Kaymakam'a götürecek, oradan Vali'ye, oradan Ankara'ya ve Genel Müdürlüğe gelecek. Araya hatırlı kişileri sokabilirseniz sonuca ulaşacaksınız, dosya tekrar Vali'ye Kaymakam'a ve son olarak köye gelecek ve siz suya kavuşmayı bekleyecektiniz. Bu anlayışla yürüyordu işler. Biz ne yaptık, bir kalemde Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü kaydırdık ve hizmetler yerinden özel idare ile yürüsün dedik. Yine bazı aksamalar olunca dedik ki 2 meclise gerek yol işler tek meclisten Büyükşehir Belediyesi'nden yürüdük dedik. Bundan sonra vatandaşla yönetici yüz yüze olacak. Ama sizin şansınız var. İki dönem meclis üyeliği, bir dönem ilçe belediye başkanlığı ve şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan bir kardeşimiz var. Bursa'daki mahalleleri karış karış nasıl biliyorsa, tüm köylerin sorunlarını da çok iyi biliyor. Bu Bursa için büyük avantaj. Bu avantaj Bursa'da hizmete dönüyor” diye konuştu.

Konuşmasında ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler de yapan Bakan Çelik, Türkiye'nin 30 yıldır terör belasından çok çektiğini, bu sorunun çözümü noktasında bugüne kadar atılmayan tüm adımlarını attıklarını belirterek, çözümden yana olmayanların nasıl tavır aldıklarının herkes tarafından ibretle görüldüğünü vurguladı.

Törende söz alan Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de Türkiye genelinde nasıl hizmet yağmuru yaşanıyorsa, Bursa'da da ulaşımdan altyapıya, sağlıktan eğitime kadar her alanda önemli yatırımların hayata geçirildiğini kaydetti.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ise, yeni yasa ile bu köylerin de artık mahalle olduğunu, Büyükşehir Belediyesi'nin varlığının artık bu mahallelerde daha fazla hissedileceğine dikkat çekti.

Sağlıklı içme suyuna kavuşan 13 köy adına söz alan Ümitalan Köyü Muhtarı Samet Sönmez de kendileri için hayati önem taşıyan sorunun çözülmesi nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Başkan Altepe ve protokol üyeleri meydana konulan vanayı çevirerek, şebeke suyunu köye vermiş oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa şişeleme fabrikasının inşaatında sona gelindi.
  • 27.06.2017 14:17

Bursa şişeleme fabrikasının inşaatında sona gelindi.

Bursa'da Kestel ilçesine bağlı Gözede mevkisinde, mart ayında temeli atılan su ş ...

Bursa Kestel’e bağlı 13 köy, 13 milyon liralık yatırımla suya kavuştu!
  • 01.01.2013 17:01

Bursa Kestel’e bağlı 13 köy, 13 milyon liralık yatırımla suya kavuştu!

Kestel’e bağlı 13 köy, Büyükşehir Belediyesi’nin 13 milyon TL’lik yatırımı ile 2 ...

Bursa Kestel'e yeni itfaiye hizmet binası açılıyor!
  • 06.07.2012 12:57

Bursa Kestel'e yeni itfaiye hizmet binası açılıyor!

Bursa Kestel'de itfaiye hizmet binası 7 Temmuz Cumartesi günü açılacak ...

Nurcan Özdemir susuz köyden ısı yalıtım devi oldu!
  • 19.06.2012 17:00

Nurcan Özdemir susuz köyden ısı yalıtım devi oldu!

Nurcan Özdemir, bu yıl Türkiye'nin Kadın Girişimcisi' seçildi. Ardahan'ın elektr ...