maritbet girişmaritbet
Aram-Cengiz İnşaat Şirketi ortaklığındaki Kaleiçi Yat Limanı bitirilemedi!

Aram-Cengiz İnşaat Şirketi ortaklığındaki Kaleiçi Yat Limanı bitirilemedi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın "Turizm sezonuna yetişecek" dediği ve 13 Aralık 2011'de ilk kazmanın vurulduğu tarihi Kaleiçi Yat Limanında öngörüler altüst oldu. Önce 15 Mayıs, ardından 28 Mayıs ve son olarak "15 Haziran'da tamam" denildi, ama tarihi limanda inşaat çalışmaları halen bitirilemedi

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın "Turizm sezonuna yetişecek" dediği ve 13 Aralık 2011'de ilk kazmanın vurulduğu tarihi Kaleiçi Yat Limanında öngörüler altüst oldu. Önce 15 Mayıs, ardından 28 Mayıs ve son olarak "15 Haziran'da tamam" denildi, ama tarihi limanda inşaat çalışmaları halen bitirilemedi. Zor günler yaşayan Yat Limanı esnafı, zorlu geçen sezonda müşteriye cazip görünmek için tekne ve yatlarını 'temalı' projelerle giydirdi. Yılın tekne modası Karayip Korsanları oldu. 
 
'Baskı altındayız' 
Yat Limanı'nda tamamlanmayan düzenleme çalışmaları nedeniyle zor günler geçirdiklerinden yakınan esnaf, yardım çığlıklarının Büyükşehir Belediyesi'nde karşılık bulmadığını savundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'dan randevu talep eden fakat cevap alamayan esnaf, baskı altında olduklarını iddia etti. Yat Limanı esnafı, özellikle kiralar konusunda Büyükşehir'den destek bekliyor. 
 
Aram-Cengiz İnşaat Şirketi ortaklığına 2 milyon 109 bin TL'ye ihale edilen işin maliyetinin çok düşük olduğunu savunan bir grup esnaf, "Büyükşehir Belediyesi, çok düşük rakamlara burayı ihale etti. Böyle olunca, zarar etmek istemeyen müteahhit fazla personel çalıştırmıyor. Çalışma yok. Ucuz işçilik nedeniyle ortaya çıkan sonuç da iç açıcı değil" dedi. 
 
Kiralar ertelensin 
Bir grup esnaf da kayıplarının Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli desteklerle telafi edilmesi gerektiğini savundu. Esnaf, bu yıla ait kiraların gelecek yıl tahsil edilmesini sağlayacak düzenlemenin Büyükşehir Meclisi'nce ele alınmasını istedi 
Emre Baylan / Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aram-Cengiz İnşaat Şirketi ortaklığındaki Kaleiçi Yat Limanı bitirilemedi!
  • 26.06.2012 16:47

Aram-Cengiz İnşaat Şirketi ortaklığındaki Kaleiçi Yat Limanı bitirilemedi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın "Turizm sezonuna yetişece ...