maritbet girişmaritbet
Ankara, kongre turizminde Antalya’nın en büyük rakibi olacak!

Ankara, kongre turizminde Antalya’nın en büyük rakibi olacak!

Ankara, kongre turizminde İstanbul ve Antalya'ya rakip olmaya hazırlanıyor. Ankara Kalkınma Ajansı'nın da kalkınma öncelikleri arasında saydığı kongre turizmindeki altyapının yeni projelerle birlikte büyük bir seviyeye geleceği belirtildi

 

Ankara, kongre turizminde İstanbul ve Antalya'ya rakip olmaya hazırlanıyor. Ankara Kalkınma Ajansı'nın da kalkınma öncelikleri arasında saydığı kongre turizmindeki altyapının yeni projelerle birlikte büyük bir seviyeye geleceği belirtildi. Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) sahibi olduğu ve dünyanın en büyük etkinlik şirketlerinden GL Events'in yerli ortağı Serenas ile işlettiği Congressium Ankara Genel Müdürü Tamer Hotomaroğlu, "kongre vadisi" olarak tanımlanan Ankara Söğütözü bölgesinde yeni tamamlanan ve halen devam eden konaklama tesislerinin olduğunu, dünyanın en önemli tek mekan kongre-fuar merkezlerinden biri olan Congressium'un yanında Ankara Ticaret Odası'nın yeni bir yatırım hazırlandığını belirterek "Ankara, İstanbul ve Antalya'nın alternatifi olabilir. Açıkçası, merkezi konumuyla Ankara büyük bir potansiyele sahip" dedi.

DÜNYA'nın sorularını yanıtlayan Tamer Hotomaroğlu, etkinlik merkezi olarak bütün hizmetleri tek çatı altında veriyor olmalarının avantaj sağladığını, Ankara'nın da genel olarak fuar ve kongre hizmetlerinde büyük bir altyapıya kavuşma aşamasında olduğunu belirtti. Hali hazırdaki tesislerin önemli bir kapasite sayılabileceğini kaydeden Hotomaroğlu, Ankara'nın merkezi konumu ile İstanbul ve Antalya'ya rakip olma potansiyeli bulunduğunu belirtti.

2013'te 30 fuar düzenlenecek

ATO'nun inşa ettiği Congressium'un çok önemli bir mekan olduğunu belirten Hotomaroğlu, merkezin bulunduğu bölgenin konaklama ve kongre imkanlarıyla hızla gelişen bir bölge görünümüne işaret etti. 2013 yılı için 30 fuar ve 25 konser-etkinliğin kesinleştiğini belirten Hotomaroğlu, kamu ve belediyelerin etkinlikler konusunda kendileri ile yeni yeni tanışmaya başladığını vurguladı. Congressium'a GL Events'in 2 milyan Avro'nun üzerinde yatırım yaptığını ve yatırımların devam ettiğini belirten Hotomaroğlu, tek mekanda bütün hizmetlerin sunulması ve merkezi konum nedeniyle ihtisas fuarlar için çok önemli bir mekan olduğunu anlattı.

Tamer Hotomaroğlu, Ankara Ticaret Odası'nın mevcut ana bina ve sosyal tesislerin olduğu binanın bulunduğu kompleksin yıkılarak yerine Türkiye'nin en yüksek binalarından birinin yapılması yönündeki projesiyle de ilgilendiklerini belirtti. Kamuoyuna, ATO'nun en az 70 katlı 200 metre dolayında bir bina yapmak istediği bilgileri yansımıştı. Hotomaroğlu, otel vb gibi  konaklama tesisi ve yeni oluşacak alanın Congressium ile entegre biçimde yeni alanları kapsaması fırsatlarıyla ilgilendiklerini, yeni binada işletilebilecek yerlere ilişkin plan aşamasında bir görüşme yürüttüklerini kaydetti.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya kongre turizminde hedef büyüttü
  • 29.09.2021 09:43

Antalya kongre turizminde hedef büyüttü

Antalya, kongre turizminde yıl sonuna kadar 138 organizasyona ev sahipliği yapac ...

Ankara, kongre turizminde Antalya’nın en büyük rakibi olacak!
  • 18.09.2012 08:34

Ankara, kongre turizminde Antalya’nın en büyük rakibi olacak!

Ankara, kongre turizminde İstanbul ve Antalya'ya rakip olmaya hazırlanıyor. Anka ...