maritbet girişmaritbet
Ankara Atatürk Kültür Merkezi, metro inşaatı yüzünden şantiyeye döndü!

Ankara Atatürk Kültür Merkezi, metro inşaatı yüzünden şantiyeye döndü!

Keçiören-Tandoğan metro hattı çalışmaları nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde hummalı bir çalışma var.

Keçiören-Tandoğan metro hattı çalışmaları nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde hummalı bir çalışma var. AKM alanının bir bölümüne, metro inşaatında kullanılmak üzere beton santralı kurulunca çalışanlar ve çevre sakinleri "AKM oldu ÇKM" diye sitem ediyorlar.

Başkentin en işlek caddelerinden olan Kazım Karabekir Caddesi'nin Keçiören-Tandoğan metro hattı çalışmaları nedeniyle bir kısmının kapatılması özellikle mesai giriş ve çıkış saatlerinde araç trafiğinin kitlenmesine neden oluyor.

SÜRÜCÜLER DERTLİ

 Üç şeritli caddenin çalışma nedeniyle yaya yolundan tek şeritle verilmesi uzun kuyruklara neden olduğunu belirten araç sürücüleri, "Kazım Karabekir Caddesi merkeze ulaşmak için önemli bir yol, gün içinde binlerce araç bu caddeyi kullanıyor. Fakat caddenin bir bölümü çalışma nedeniyle kapalı, mecburen bu güzergahı kullanmak zorundayız. Ama her gün aynı çileyi çekmekten bıktık" dedi.

Caddenin Tandoğan istikametinin bir bölümünün kapanması üzerine nereden yürüyeceklerini bilemediklerini belirten yayalar, "Araç yolu kapatılmış, yaya yoluna verilmiş. Mecburen araçlarla aynı yolu kullanmak zorunda kalıyoruz, Trafik sıkışık olduğu zamanlarda kaldırımda iki araç yan yana geçmeye çalışıyor bu durumda yaya olarak zor geçiyoruz bazen de bazı araç sürücülerinin dikkatsizliği yüzünden yolun yanında ki duvara yapışıp araçların geçmesini bekliyoruz" dedi. Metro inşaat çalışmaları için AKM alanının bir kısmı üs olarak seçildi. Alama beton santiarı kuruldu ve inşaat demirleri de burada hazırlanmaya başlandı.

TEMİZLİĞE DİKKAT

Bölgede taksicilik yapanlar ise şikayetlerini şöyle dile getirdi: "Burası önceden Ankara'nın yoğun bölgelerindendi.

Ama şimdi müşteri bulamamayı geçtik, duraklamak için bile burada 5 dakika dursak arabanın üzeri kum tabakasıyla kaplanıyor.

Sıcakta cam açıyoruz, aracın içi tozla doluyor.

AKM içinde çalışma yapılıyor olabilir, bu yüzden de cadde toz olabilir ama bu durum öyle değil. Onlarca kamyon geçiyor, doğal olarak kum, toprak dökülüyor ama temizlik yapılmıyor. Yetkililerden cadde temizliğine dikkat edilmesini istiyoruz."

Habertürk Ankara

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Atatürk Kültür Merkezi, metro inşaatı yüzünden şantiyeye döndü!
  • 12.08.2012 12:29

Ankara Atatürk Kültür Merkezi, metro inşaatı yüzünden şantiyeye döndü!

Keçiören-Tandoğan metro hattı çalışmaları nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde h ...