maritbet girişmaritbet
Binalarda ısı yalıtımında Türk müteahhitlerin imzası…

Binalarda ısı yalıtımında Türk müteahhitlerin imzası…

Türkiye’de ileri teknoloji yalıtım ürünleriyle pazardaki yerini güvenilir kılan IsoVoLL, yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla piyasada bulunan diğer yalıtım sistemlerinden çok farklı özellikler ve güvenilirlik sunuyor

Türkiye'de ileri teknoloji yalıtım ürünleriyle pazardaki yerini güvenilir kılan IsoVoLL, yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla piyasada bulunan diğer yalıtım sistemlerinden çok farklı özellikler ve güvenilirlik sunuyor. Türk mühendislerinin devlet desteği ile geliştirmiş olduğu IsoVoLL yalıtım sıvası, binalara verimli bir ısı yalıtımı sunmakla beraber su, ses ve yangına karşı da koruma sağlıyor.

IsoVoLL ile yalıtımda yüksek verim düşük maliyet

İklim koşullarındaki hızlı değişim ve artan enerji maliyetleri; doğaya daha saygılı enerji üretim yolları ve enerji tasarrufunu zorunlu kılmıştır. Yapılardaki enerji tasarrufu da ülkemizin gündemine alınmış ve 2017 yılına kadar, binalar enerji tüketimlerinin verimliliğini, enerji kimlik belgeleri ile belgelemek durumunda kalmışlardır. Bu zorunluluk, ısı yalıtım sistemlerinde kullanılan malzemelerin özelliklerini ön plana çıkmaktadır. Eksik ve yanlış kullanımlarda binalardaki ısı yalıtımı verimsiz olmakta, su ile temasta olumsuz tablolarla karşı karşıya kalınmakta, hatta yangın konusunda binalar dezavantajlı duruma dahi getirilmektedir.

7 senelik bir AR-GE çalışması neticesinde üretilen IsoVoLL yüksek teknoloji yalıtım sıvası, binayı tek parça olarak sardığından dolayı ısı kayıpları ve ısı köprüleri en aza indirgenirken tasarruf miktarı da artırılmaktadır. Uygulama yapılan binalar, yeni görünümün yanında yangına, suya ve sese karşı da koruma kazanmaktadır. Dünya standartlarında sunduğu uygulamasıyla benzer yalıtım çözümlerinden birçok özelliği ile önde bulunan IsoVoLL, yalıtım sıvası sektöründe liderliğe soyunmakta.

1. Tek parça özelliği ile izolasyon verimi sağlıyor

IsoVoll, bina yalıtımlarında binayı tek parça olarak kapladığı için plakalı uygulamalardaki ısı köprüleri oluşmaz. Isı köprüleri, ısı levhalarının ek yerlerinde ve sabitlemenin mümkün olmadığı yerlerde oluşur. Bu nedenle tek parça kaplanmayan ısı yalıtımlarında izolasyon verimi %10 - %50 düşer. Tek parça uygulanan IsoVoll'de bu kayıplar en başından engellenir.

2. Hava geçirgenlik özelliği ile nefes alan binalar

Binalar nefes almadığı zaman içerde dolaşan hava kalitesizleşir. IsoVoll uygulamasında ölçülen buhar geçirgenlik katsayısı 6.67'dir. Yalıtım levhalarından 15 kat daha iyi nefes alır. Nefes almayan binalarda yaşayan kişilerde, havasızlık ve zamanla oluşan nem ve rutubetten dolayı sağlıksız bir yaşam belirecektir. Nefes almayan binalar, içerisinde yaşayanlara uygun yaşam koşulları sağlamamakla beraber daha çabuk yıpranacaktır.

3. Yanmaz özelliği ile yangın yalıtımı sağlıyor

IsoVoll aleve maruz bırakıldığında tutuşma eğilimi göstermeyen özelliği ile yangın yalıtımını en üst düzeyde sağlar. Bu özelliği ile yangın durumunda zehirli gaz oluşumunu da engelleyerek zehirlenme gibi ihtimalleri uzak tutar.

4. Depreme dayanıklılık gösteriyor

Yeni binalarda kullanılan IsoVoLL ile ağırlıktan dolayısıyla binada kullanılacak malzemeden tasarruf söz konusudur. Normal sıva ile karşılaştırıldığında IsoVoLL, 100 metrekarelik bir dairede 9 tona kadar ağırlık avantajı sağlamaktadır. IsoVoLL'ün bir metreküpü 120 kg iken normal inşaat sıvasının metreküp ağırlığı 2250 kg'dir. Ayrıca bina oturmalarında ve depremlerde oluşabilecek rötre ve kılcal çatlaklar da IsoVoLL'ün esnek yapısı sayesinde problem olmamaktadır.

5. Tamir edilebilir özelliğe sahip

Bina üzerine yapılacak tadilat durumunda, tamir edilebilir ve yenilenebilir özelliğe sahiptir. Isı tasarrufu yönetmelikleri değişimi söz konusu olduğunda mevcut IsoVoLL uygulamasının üzerine tekrar uygulama yapılarak binanın ısı izolasyon yeteneği istenildiği kadar artırılabilir.

6. Suya karşı dirençli

Binaların en büyük problemlerinden olan su izolasyonu, IsoVoLL'ün su itici özelliği ile çözülüyor.

7. Ses izolasyonu sağlıyor

Esnek yapısı sayesinde ses izolasyonu sağlıyor ve binada yaşayan kişileri şehrin gürültüsünden koruyor.

Binalarda değişen Enerji Performansı Yönetmeliği “ISI YALITIMI” diyor

Binalarda ısı yalıtımı olmaması sebebiyle hem ısıdan tasarruf hem binaların eskimemesi adına 12 Mayıs 2008 tarihli ve 27075 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinin 1 inci maddesinde bulunan yönetmelik değiştirilmiştir.

1 Nisan 2010 Perşembe günü resmi gazete de yönetmeliğe;

“(1) Bu Yönetmeliğin amacı, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına, enerji israfının önlenmesine ve çevrenin korunmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.” maddesi eklenmiştir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep Gaziray elektrikli tren seti için imzalar atıldı!
  • 23.01.2021 09:42

Gaziantep Gaziray elektrikli tren seti için imzalar atıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Gaziantep Gaziray Banliyö projesinde imzaları at ...

Yaz geldi, klima çalışacak! Fatura kabarmasın, dikkat!
  • 30.05.2015 11:10

Yaz geldi, klima çalışacak! Fatura kabarmasın, dikkat!

Isı yalıtımsız binalar, ürettikleri enerjiler sayesinde kanseri tetikliyor, fatu ...

İZODER ‘Antalya’nın Erzurum’dan daha fazla yalıtıma ihtiyacı var’
  • 26.03.2014 12:17

İZODER ‘Antalya’nın Erzurum’dan daha fazla yalıtıma ihtiyacı var’

İZODER Yönetim Kurulu Üyesi Hasyüncü, Antalya’nın Erzurum’dan daha fazla yalıtım ...

Ebru Sapoğlu ‘Isı kaybı nedeniyle 5 milyar lira pencereden uçuyor’
  • 23.01.2014 07:56

Ebru Sapoğlu ‘Isı kaybı nedeniyle 5 milyar lira pencereden uçuyor’

Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, binalarda pencerelerden kaynaklan ...

Emrullah Eruslu ‘Isı yalıtımı ile doğalgaz faturası yarıya düşüyor’
  • 19.12.2013 13:26

Emrullah Eruslu ‘Isı yalıtımı ile doğalgaz faturası yarıya düşüyor’

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Türkiye’de doğalgaz kull ...