maritbet girişmaritbet
Çatalca Başakköy’de imar planları askıya çıktı!

Çatalca Başakköy’de imar planları askıya çıktı!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara geçtiğimiz akşam Başakköy’deydi. Başkan Cem Kara burada 1/1000 Ölçekli Başakköy Yerleşik Alan Uygulama İmar Planı’nı vatandaşlara anlattı

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara geçtiğimiz akşam Başakköy'deydi. Başkan Cem Kara burada 1/1000 Ölçekli Başakköy Yerleşik Alan Uygulama İmar Planı'nı vatandaşlara anlattı.

İmar planlarının çıkmasıyla beraber Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından düzenlenen halk toplantıları da hız kazandı. İlçe adına yapılan her türlü gelişmeyi halka aktaran Belediye Başkanı Cem Kara, imar planları hakkında da köy ve mahalle demeden, vatandaşların ayağına kadar gidiyor ve burada düzenlediği toplantıda, çıkan imar planını detaylı bir şekilde halka aktarıyor.

1000'LİK PLANI, İBB TARAFINDAN YAPILAN 5000'LİK PLANA UYGUN YAPMAK ZORUNDAYIZ

21 Eylül 2012 ve 21 Ekim 2012 tarihleri arasında askıya çıkan 1/1000 Ölçekli Başakköy Yerleşik Alan Uygulama İmar Planı hakkında vatandaşlara slayt gösterisi eşliğinde bilgi veren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Başakköy için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na köyünüzden 88 kişi itiraz etmiş. Bizler uygulama planını, yani 1/1000 ölçekli planı da 5000'lik plana göre yapmak zorundayız. Çünkü ana hatlarıyla belli olan bir plan var. İBB tarafından yapılan bu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı da kurumlardan gelen görüşlere göre yapılıyor. Bu kurumlar içinde en belirleyici kurumlar ise; İSKİ, DSİ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'dür.” dedi.

1/1000 Ölçekli Başakköy Yerleşik Alan Uygulama İmar Planı'nın tarihsel sürecini de ortaya koyan Başkan Cem Kara, “Çatalca Belediyesi tarafından hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, 1/5000 Ölçekli Başakköy Nazım İmar Planına uygun olarak hazırlanmış olup, 09 Eylül 2011 tarihinde Çatalca Belediyesi Meclisince kabul edilmiştir ve ardından İBB'ye gönderilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin de 15 Haziran 2012 tarihinde kabul edilerek 16 Ağustos 2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınca onaylanmıştır.” diyerek, bürokratik sürecin yavaş işlediğine dikkat vurgu yaptı.

BAŞAKKÖY NÜFUSUNA GÖRE BIRAKILAN DONATI ALANLARI FAZLA

Başakköy'ün nüfus hareketi hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Cem Kara, 1985 yılında 350 olan Başakköy nüfusunun 2011'de 450 olduğunu dile getirerek, köyde fazla göç olayının yaşanmadığını belirtti. 1/1000 Ölçekli Başakköy Yerleşik Alan Uygulama İmar Planı için 23 farklı kurumdan görüş alındığını da sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, “3 Şubat 2011 tarihinde Başakköy'ün jeolojik etütleri Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nca onaylanmıştır. Ardından bu yapılan planlar İBB'ye gönderiliyor, orada kabul ediliyor, komisyonlar tarafından inceleniyor, imzalanıyor ve sonrasında buraya gönderiliyor.” dedi.

1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nın 920 kişilik olarak hazırlandığını da belirten Başkan Cem Kara, “İSKİ de Başakköy'e 1495 kişilik bir nüfus öngörmüştür. Şu anki nüfusa göre iyi bir artış sağlanmıştır bu planda. 59.9 Ha'lık alanda yapılacak planda da 30.77 ha. konut alanı, 0.28 ha'lık alan konut + ticaret alanı, 25.71 ha'lık alan donatı alanı, 1.6 ha'lık alan günübirlik turizm ve rekreasyon alanı, 1.44 ha'lık alan da ağaçlandırılacak alan olarak belirlenmiştir. Bu oranlara baktığımızda bu nüfusa göre donatı alanlarının fazla bırakıldığını söyleyebiliriz.” dedi.

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ BİZİM İÇİN BİRDİR

Tüm bu gelişmelerin vatandaşlara aktarılmasından sonra, herkesin bir anda planı kavramasının mümkün olmayacağını söyleyen Başkan Cem Kara, “Önümüzdeki beş gün boyunca muhtarlığın emrine bir personelimi görevlendireceğim. Personelim hem sizi bilgilendirecek, hem de yapacağınız itirazlarınız için size yardım edecek. Yapılacak itirazlar da ilk önce Çatalca Belediyesi tarafından değerlendirilecek, sonrasında da İBB'ye gönderilecektir. Buradan itirazlarınız hakkında da son olarak, şunu söylemek isterim. Çatalca Belediyesi İmar Komisyonu itirazları, itirazların yapıldığı parselleri yerinde inceliyor. Çünkü bütün vatandaşlarımız bizim için birdir” diyerek, toplantının son kısmında vatandaşlardan gelen soruları cevapladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çatalca Başakköy’de imar planları askıya çıktı!
  • 11.10.2012 11:46

Çatalca Başakköy’de imar planları askıya çıktı!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara geçtiğimiz akşam Başakköy’deydi. Başkan Cem Ka ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, askıdaki 6 ilçenin imar planını 28 Eylül'de indirecek!
  • 19.09.2012 17:07

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, askıdaki 6 ilçenin imar planını 28 Eylül'de indirecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bahçelievler, Eyüp, Güngören, Maltepe, Arnavutkö ...