maritbet girişmaritbet
ARK-itecture ve BG Mimarlık’a Amerika ve Avrupa’dan 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’a Amerika ve Avrupa’dan 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

BG Mimarlık ve tasarım ortakları ABD'li mimar Roger Klein tarafından kurulan ARK-itecture firmaları, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Projesi ile Amerika'da SARA NY Design Awards 2020'de Onur Ödülü'ne layık görüldü. 

Güneydoğu Avrupa bölgesinin yenilikçi ve iş potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefleyen BigSEE'den de “Mimarlık Ödülü” ile dönen proje, 2020 Arkitera Mimarlık Yıllığı'nda yer almasının ardından, dünyanın en çok ziyaret edilen mimarlık sitesi Archdaily'de yapılan 2020 Yılın Binası seçkisinde“Eğitim Yapıları” kategorisinde aday gösterildi. 

Konsept mimarisi ARK, iç mimari tasarımı BG Mimarlık tarafından tamamlanan ve ekiplerin yürüttüğü ortak çalışmayla hayata geçirilen Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Projesi, 2020 yılında uluslararası platformlarda iki ödüle layık görüldü. Yenilikçi yaklaşımıyla, ülkemizde olduğu kadar yurtdışındaki mimarlık organizasyonlarda da övgüyle karşılanan proje, 1956'dan bu yana Amerika'da mimarlar ve endüstri ortaklarını bir araya getiren Amerikan Tescilli Mimarlar Derneği'nin(SARA), düzenlediği uluslararası SARA NY Design Awards 2020'de Onur Ödülü'nü aldı. Proje ayrıca, Güneydoğu Avrupa bölgesinin yenilikçi ve iş potansiyelini keşfetmeyi; mimari, iç mekan, ürün ve moda tasarımı, ahşap  turizm alanlarındaki mükemmelliğini tanımayı ve ortaya koymayı hedefleyen BigSEE'de Mimarlık Ödülü'nü almaya hak kazandı. BigSEE'de, Güneydoğu Avrupa'da 21 ülke arasından yapılan seçimle belirlenen projeler, bölgedeki yenilikçiliğin geldiği noktaya vurgu yapıyor. Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Projesi, 2020 Arkitera Mimarlık Yıllığında yer almasının ardından, dünyanın en çok ziyaret edilen mimarlık sitesi Archdaily'de yapılan “2020 Yılın Binası” seçkisinde de “Eğitim Yapıları” kategorisinde aday gösterildi. 

Çağdaş bir öğrenme ortamı sunuyor

BG Mimarlık'ın ABD'li tasarım ortağı ARK-itecture ile birlikte ortaya koyduğu projesi Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, mimarların 2009 yılından beri üzerinde çalıştığı “ÖZÜ Çekmeköy Kampüs” projesinin en genç yapısı olma özelliği gösteriyor. Yoğun tasarım sürecinin ardından uygulaması da tamamlanan fakülte binası, geçtiğimiz akademik yılın başında genç tasarımcı adayları ile buluştu. Çağın gerekliliklerine ve değişen eğitim anlayışına uyum sağlayabilecek şekilde ele alınan yapı tasarımının ana karakterini şeffaflık, iletişim, etkileşim ve esneklik oluşturuyor. Açık loftlar şeklinde tasarlanan stüdyo ve ortak çalışma alanları, öğrenciler arasındaki görsel teması en üst düzeyde tutarak tamamen transparan, çağdaş bir öğrenme ortamı sunuyor ve peyzaj-bina-insan üçgeninde yeni etkileşimlere olanak tanıyor.

 
Tüm bina yenilikçi bir ifade alanı olarak ele alındı ve öğrenme alışkanlıklarının değişip dönüşmesine olanak sağlayacak esneklikte tasarlandı

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Projesi, özellikle batı cephesi ile farklılaşıyor. Ardında stüdyo alanlarının bulunduğu cephe, bu hacimlerin batı güneşinden korunarak, aynı zamanda kontrollü ışık alma ihtiyacına cevap verecek şekilde biçimlendi.  Korten ve bazalt gibi doğal görünümlü ve dokulu malzemeler, yapının karşısında konumlandığı orman manzarasıyla uyumlu bir ilişki sağlıyor. Yenilikçi yaklaşımını iç mekanlarında da sürdüren yapı, bütünüyle yenilikçi ifade alanı olarak ele alındı. Giriş lobisinden sirkülasyon alanlarına, tüm ortak hacimlerin sergileme, kritik ve öğrenme işlevleriyle kullanımına izin verecek şekilde kurgulanması fonksiyonel esneklik sunarken, öğrenme alışkanlıklarının değişip dönüşmesine de alan açıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ARK-itecture ve BG Mimarlık’a Amerika ve Avrupa’dan 2 ödül!
  • 16.03.2021 11:23

ARK-itecture ve BG Mimarlık’a Amerika ve Avrupa’dan 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakülte ...

Üç yardımcı doçent ile kadrosunu güçlendiriyor
  • 19.08.2014 10:47

Üç yardımcı doçent ile kadrosunu güçlendiriyor

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, 3 yardımcı doçenti kadrosuna ...

Özyeğin Üniversitesi Liseler İçin Yapı Tasarımı Yarışması düzenliyor
  • 26.02.2014 09:58

Özyeğin Üniversitesi Liseler İçin Yapı Tasarımı Yarışması düzenliyor

Liseliler ilk mimari tecrübelerini Özyeğin Üniversitesi'nin projesinde yaşayaca ...

Özyeğin Üniversitesi David Jason Gerber’i ağırladı
  • 30.12.2013 11:51

Özyeğin Üniversitesi David Jason Gerber’i ağırladı

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Southern California Üniversit ...

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Becoming Local’e ev sahipliği yapıyor
  • 19.11.2013 15:53

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Becoming Local’e ev sahipliği yapıyor

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Uluslararası “Becoming Local ...

Özyeğin Üniversitesi eğitim mimarisine çevreci yaklaşımlar paneli düzenliyor!
  • 30.05.2013 11:18

Özyeğin Üniversitesi eğitim mimarisine çevreci yaklaşımlar paneli düzenliyor!

Özyeğin Üniversitesi, çevreye duyarlı eğitim yerleşkesi deneyimlerini, diğer eği ...