maritbet girişmaritbet
ECE Türkiye Almanya’da Skyline Plaza’yı açtı!

ECE Türkiye Almanya’da Skyline Plaza’yı açtı!

Türkiye’de çok sayıda AVM’ye yatırım yapan ve bunları yöneten ECE Grubu, Almanya’da 360 milyon euro’luk yeni bir yatırım yaptı

Türkiye'de çok sayıda AVM'ye yatırım yapan ve bunları yöneten ECE Grubu, Almanya'da 360 milyon euro'luk yeni bir yatırım yaptı. Frankfurt kentindeki Skyline Plaza'yı ortakları Allianz Real Estate ve CA Immo ile birlikte geliştiren ECE, bu merkezin yönetimini de üstlendi. Proje sürdürülebilirliği ve çatısında oluşturulan yeşil alanlarıyla dikkat çekiyor.

ECE CEO'su Alexander Otto, Skyline Plaza'nın şehrin yeni gelişen bölgesinde yer aldığını belirterek, “Projeyle ilgili ilk çalışmalar 17 yıl önce başladı. Proje planlanırken çevreyle uyumuna büyük özen gösterdik ve ne tür bir katma değer sağlayabileceğimizi, farklı neler sunabileceğimizi çok düşündük” dedi.

Kongre merkezi bulunuyor

AVM'ye gelenlerin açık havada park ortamında yemek yiyebilecekleri, ağaçlandırılmış ve yeşillendirilmiş çatı terasını projeye dahil ettiklerini anlatan Otto, AVM projelerinin şehirlerin master planlarına uygun olarak içinde bulunduğu bölgeyle özdeşleşmesine özen gösterdiklerini anlattı. Otto, şunları söyledi:

“Frankfurt'un en büyük fitness&wellness merkezi de projenin içinde yerini aldı. Alışveriş merkezinin bitişiğinde yapılan kongre merkezi de projeyi tamamlayan unsurlar arasında. Modern mimarisi, dış cephede kullanılan değişen renklerdeki ışıklandırmalar, kolay ulaşım olanakları da Skyline Plaza'yı benzerlerinden ayıran unsurlardan bazıları.”

2 Türk firması girdi

Almanya'nın finans merkezi olarak bilinen Frankfurt'ta yer alan Skyline Plaza 38 bin metrekarelik kapalı alanda 2 kat üzerinde 170 mağazadan oluşuyor. Türkiye'den Colin's ile Almanya'da yaşayan bir Türk yatırımcının kurduğu Premium Döner'in de mağaza açtığı AVM, 7 bin metrekarelik restoran ile 10 bin metrekarelik alanda Spa fitness ve wellness merkezi yer alıyor.

Avrupa'da pazar lideri

Alman Otto Grup'un bünyesinde faaliyet gösteren ECE 1965 yılında pazara girdi. Gayrimenkul geliştirme, kiraya verme ve yönetimi yapan firmanın Türkiye'de dahil olmak üzere 17 ülkede yatırımları bulunuyor. Toplamda 189 AVM yönetimi yapan ECE, Türkiye'de 13 AVM'yi elinde bulunduruyor. Bu alanda Avrupa'da pazar lideri olan firmanın 6 milyon metrekarelik satış alanında 17.500 kiracıya hizmet veriyor.

Özel çatı teras

Skyline Plaza'nın en önemli özelliklerinden biri ise teras çatısı. Yaklaşık 1500 metrekarelik alanın bu kapsamda planlandığı AVM, yeşile verdiği önemle de dikkat çekiyor. Yaklaşık 2.400 araçlık otoparkı bulunan AVM, Alman Sürdürülebilir Binalar Konseyi'nin Altın ön sertifikasını aldı.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'de!
  • 10.07.2021 14:12

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'de!

İsra Holding, Başakşehir’de hayata geçireceği V Mall İstanbul projesinin uzun dö ...

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'ye emanet!
  • 08.07.2021 11:49

V Mall İstanbul'un yönetimi Ece Türkiye'ye emanet!

İsra Holding, Başakşehir’de hayata geçireceği V Mall İstanbul projesinin uzun dö ...

Ankamall'a en çevreci alışveriş merkezi ödülü!
  • 05.07.2021 17:18

Ankamall'a en çevreci alışveriş merkezi ödülü!

ANKAmall, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘’En Çevreci Alışveriş Merkez ...

ANKAmall çocuk profesörlerini arıyor
  • 09.04.2021 09:43

ANKAmall çocuk profesörlerini arıyor

ANKAmall, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken düzenlediği yar ...