maritbet girişmaritbet
Telman İsmailov, Mardan Palace'ı zincir yapacak!

Telman İsmailov, Mardan Palace'ı zincir yapacak!

Hollywood yıldızlarının katılımıyla açılan Telman İsmailov'a ait Mardan Palace, uluslararası bir zincir olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Telman İsmailov, her ne kadar oteli yakın dostlarını konuk etmek için yaptığını, kar etmeyi düşünmediği söylemiş olsa da farklı ülke ve şehirlerde otel açma çalışmalarını hızlandırmış durumda. Mardan Palace Oteli'nin Genel Müdürü Cumhur Özen, şubat ayında Moskova, Soçi ve İstanbul'da otel yapacaklarını açıklamıştı.

Anımsayacaksınız, otel açtıktan bir süre sonra İsmailov'un Moskova'daki Çerkez Pazarı kapatılmıştı. Kamuoyu, Rus hükümetinin İsmailov'u cezalandırmak için bu kararı aldığını düşünmüştü. Bu kanıyı Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in açıklamaları da haklı çıkarmıştı. Putin, 'Elbette yasalar başka bir ülkede yatırım yapmaya engel değil ama madem bu kadar paranız vardı, Rusya'ya da otel yapabilirdiniz' demişti.
 
Bu nedenle olsa gerek ki İsmailov, ikinci otel yatırımı için önce Rusya'ya odaklandı. Cumhur Özen, Moskova'da yer bulduklarını, Soçi ve İstanbul için de yer arayışlarının sürdüğünü de belirtmişti. Grup, Soçi'de de aradığı yeri bulmuş ve oteli 2014 Kış Olimpiyatları'na yetiştirecekmiş.
 
1. Unkapanı İMÇ Blokları
Türkiye'yi ilgilendiren konu ise Mardan Palace'ın İstanbul'da nereye yapılacağı... Kulislerde şirketin İstanbul'un en gözde üç yeri üzerinde yoğunlaştığı konuşuluyor. Bu yerlerden ilki, bir süredir tartışma konusu olan İMÇ Blokları. Saraçhane'deki blokların işlevini yitirdiği, dükkanların boş olduğu gerekçesiyle yıkılması ya da fonksiyonunun değiştirilmesi tartışılıyor. Belediye nazım planı çerçevesinde bu blokların yıkılmasına karar vermişti. Bu bölge üzerinde de duran İsmailov'un ekibi, Danıştay tarafından verilen yıkım kararının iptali üstüne gözünü diğer alternatiflere çevirdi.
 
2. Sultanahmet Adliye Sarayı
İkinci alternatif Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi... Adliye, Çağlayan'da yapımı süren ve 29 Ekim'de açılışı yapılacak olan binaya taşınınca İstanbul'un en turistik yerindeki büyük bir yer boşalmış olacak. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen binanın otel ya da müze olacağını Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açıklamıştı. Ancak bu seçeneğin netleşmesi biraz uzun bir süre alacak gibi. Kamuya ait bir bina olması nedeniyle çeşitli tartışmaların olması bekleniyor.
 
3. Kuruçeşme Arena arazisi
Gerçekleşme olasılığı en yüksek yer 2005 yılından bu yana çok sayıda konser ve etkinliğe ev sahipliği yapan Turkcell Kuruçeşme Arena. Bu arazi, eski Fenerbahçeli yönetici Tahsin Kaya'ya ait. Arazi 2007 yılından bu yana sorunlu, geçen yılın sonlarında icradan satılığa çıkarılmış ancak Kaya, satışın olmayacağını borçlarını ödeyeceğini söylemişti. Bu konuda net bir bilgi yok ama satış olmadığına göre Kaya borçlarını ödemiş diyebiliriz. Araziyi bu kez Kaya satışa çıkardı. Kaya, 15 bin metrekare büyüklüğünde, 38 bin metrekare inşaat alanına sahip araziye, 140 milyon dolar değer biçmiş. Ancak arazi Anıtlar Kurulu tarafından ikinci sınıf tarihi eser statüsüne alınmış durumda ve üzerine inşaa edilecek bina için bazı kısıtlamalar getiriyor, bu da fiyatın düşmesine neden oluyor.
 
Boğaz'da şu anda neredeyse en değerli ve boş olan bu arazi için Marriot Otel'in bir süre önce Kaya'nın kapısını çalmış ve 80 milyon dolar önermiş. Kaya, hem parayı az bulmuş hem de ödeme planını beğenmemiş. İsmailov'un ekibinin bu bölge için harekete geçtiği ve Kaya'yla görüştüğü belirtiliyor.
Esin Gedik / Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ayasofya Camisi önündeki bilet satış gişesinin yazıları söküldü
  • 17.07.2020 16:43

Ayasofya Camisi önündeki bilet satış gişesinin yazıları söküldü

İbadete açılan Ayasofya Camisi önünde bulunan müze giriş için bilet satış ve hız ...

Mardan Palace, Titanic Grubu'na kiralandı
  • 13.11.2018 09:52

Mardan Palace, Titanic Grubu'na kiralandı

Antalya Lara Kundu'daki Mardan Palace birkaç kez ihaleye çıktığı halde alıcı bul ...

Titanic’ten, Mardan’a yılda 8 milyon euro!
  • 09.08.2018 12:25

Titanic’ten, Mardan’a yılda 8 milyon euro!

Titanic Otelleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Mardan Palace ile ilgi ...

Mardan Palace Otel'e 10 milyon dolarlık tadilat!
  • 25.11.2017 09:06

Mardan Palace Otel'e 10 milyon dolarlık tadilat!

Mardan Palace Otel'in 10 milyon dolarlık tadilatın ardından Hint düğünüyle sezon ...

Mardan Palace'ın borcundan dolayı elektriği kesildi
  • 05.11.2017 09:19

Mardan Palace'ın borcundan dolayı elektriği kesildi

Dünyanın en lüks oteli unvanına sahip olan Mardan Palace Hotel’in borcundan dola ...