maritbet girişmaritbet
Titanic’ten, Mardan’a yılda 8 milyon euro!

Titanic’ten, Mardan’a yılda 8 milyon euro!

Titanic Otelleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Mardan Palace ile ilgili bazı ayrıntıları paylaştı.

Almanya ve Türkiye'de toplam 13 otel ile hizmet veren Titanic Otelleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, işletmek için talip oldukları 2009 yılında Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolar harcanarak hizmete açılan Mardan Palace ile ilgili bazı ayrıntıları paylaştı.

Daha önce Hürriyet, borçları nedeniyle icralık olup tapusu Halk Bankası'na devredilen Mardan Palace Hotel için Titanic Hotels ve Maya Grubu'nun masada olduğunu gündeme getirmiş, görüşme sonrası taraflar arasındaki pürüzlerin giderildiği belirtilmişti. Geçen günlerde İstanbul'da açılan yeni otelleri Titanic Downtown Beyoğlu'nun toplantısında bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Mehmet Aygün, “Otel sahipleri ile el sıkıştık. Yıllık kiralama bedeli olarak 8 milyon Euro önerdik. Mardan Palace gibi bir yatırımın kapalı kalmasını doğru bulmuyorum. Otel sahipleri ile el sıkıştık. Yıllık kiralama bedeli olarak 8 milyon Euro önerdik. Şimdi grubun borçlu olduğu bankadan gelecek cevabı bekliyoruz. Eğer banka da kabul ederse oteli biz işleteceğiz” dedi.

15 GÜNDE YÜZDE 100

Titanic Downtown Beyoğlu oteli ile ilgili de bilgileri paylaşan Aygün, “Otelin yatırımı Seba İnşaat tarafından gerçekleştirildi. Titanic olarak tesisi işletmek için 20 yıllığına anlaştık. Otelde 264 oda bulunuyor. İstanbul'da Leed Gold sertifikasına sahip sayılı çevreci otellerden biri. Otelde şu an için çalışan sayısı ise 154. Doluluk oranlarımız açıldığımızdan bu yana 15 günde yüzde 100'e ulaştı. Yeni açılan bir otel olarak pastadan pay almak için çevredeki otellere göre daha uygun fiyatlara satış yaptık. Otelimizde şu anda İran pazarı ağırlıkta. İsrail, Filistin ve Lübnan'dan turistler var. Avrupalı turist yoğun olmasa da otelimizi tercih ediyor. Oda fiyatları şu an için ortalama 60 Euro seviyelerinde” dedi.

13 M2 ODA 100 EURO

Fiyatların daha da yukarı çıkması için öncelikle dolulukların artması gerektiğine dikkat çeken Aygün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Turist sayısı olarak 2014'ün üzerindeyiz. Ancak fiyatlar daha o noktaya ulaşmadı. Almanya Berlin'deki otelimizin oda büyüklüğü 13 metrekare. Ancak ortalama fiyatı 100 Euro. Taksim'de ise daha 60 Euro'larda. Bu fiyatları el birliği ile yukarı çıkarabiliriz. Geçen 2 yılda yaşadığımız krizle yeni pazarlara açılmayı öğrendik. Ülkemize karşı olan bakış açısının değişmesi ile birlikte fiyatlar da eski seviyelerine dönecektir.”

TAKSİM'E 3 KM MESAFEDE

TITANIC Downtown Beyoğlu'nun 25 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer aldığını söyleyen Mehmet Aygün, “Otelde alternatifli oda seçeneklerimiz var. Hem bireysel hem de kurumsal müşterilere hizmet verebiliyor. 

Atatürk Havaalanı'na 19 kilometre, 3. havalimanına 49 kilometre , Sabiha Gökçen Havaalanı'na ise 45 kilometre uzaklıktayız. Taksim merkeze 3 kilometre mesafede yer alan otelimiz ise metroya 1 kilometre uzaklıkta. Merkezi lokasyonumuz, farklı ve fonksiyonel tasarımlı toplamda 7 adet toplantı salonumuz ile de toplantı, konferans, workshop, yönetim seminerleri ve gala yemek organizasyonları gibi alanlarda da hizmet verebiliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ayasofya Camisi önündeki bilet satış gişesinin yazıları söküldü
  • 17.07.2020 16:43

Ayasofya Camisi önündeki bilet satış gişesinin yazıları söküldü

İbadete açılan Ayasofya Camisi önünde bulunan müze giriş için bilet satış ve hız ...

Mardan Palace, Titanic Grubu'na kiralandı
  • 13.11.2018 09:52

Mardan Palace, Titanic Grubu'na kiralandı

Antalya Lara Kundu'daki Mardan Palace birkaç kez ihaleye çıktığı halde alıcı bul ...

Titanic’ten, Mardan’a yılda 8 milyon euro!
  • 09.08.2018 12:25

Titanic’ten, Mardan’a yılda 8 milyon euro!

Titanic Otelleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Mardan Palace ile ilgi ...

Mardan Palace Otel'e 10 milyon dolarlık tadilat!
  • 25.11.2017 09:06

Mardan Palace Otel'e 10 milyon dolarlık tadilat!

Mardan Palace Otel'in 10 milyon dolarlık tadilatın ardından Hint düğünüyle sezon ...

Mardan Palace'ın borcundan dolayı elektriği kesildi
  • 05.11.2017 09:19

Mardan Palace'ın borcundan dolayı elektriği kesildi

Dünyanın en lüks oteli unvanına sahip olan Mardan Palace Hotel’in borcundan dola ...

Titanic Grubu, Anadolu'da franchise ile ilerleyecek
  • 28.02.2016 11:41

Titanic Grubu, Anadolu'da franchise ile ilerleyecek

55 milyon euroluk yatırımla golf turizmine giren Titanic Grubu, uluslararası bir ...