maritbet girişmaritbet
En beğenilen hisseler yatırımcılara ışık tutuyor!

En beğenilen hisseler yatırımcılara ışık tutuyor!

Ata Yatırım'ın hazırladığı en beğenilen hisseler listesi yatırımcılara yol gösteriyor.

Ata Yatırım, piyasaların nabzını tuttuğu strateji raporunda, 2017 yılını kârların güçlü büyüdüğü bir sene olarak değerlendirdi ve “En Beğenilen Hisseler” listesi ile yine yatırımcılara ışık tuttu.

Türkiye'nin köklü finans kuruluşlarından Ata Yatırım, piyasaları değerlendirdiği son raporunda olumlu gelişmelere dikkat çekti. 2017 yılı için Borsa İstanbul'da takip ettiği hisselerin toplam %56'lık bir kâr artışı sağlayacağına raporunda yer veren Ata Yatırım, bir klasik haline gelen “en beğendiğimiz hisseler” listesi ile de yine yatırımcılara ışık tuttu.

Garanti: Yeni CEO ile birlikte ana bankacılık gelirlerinde ve risk yönetiminde yaşanan iyileşmenin ve sermaye kârlılığının daha yüksek ve sürdürülebilir bir görünüm alması bekleniyor.
Tüpraş: Global benzerlerine göre yüksek iskontosu ve yüksek ürün makası dolayısıyla hisselerinin 2017 yılında yüksek FAVÖK büyümesi yaratacağı öngörüsü ve 2017 gelirinden beklenen %13 temettü verimi Tupraş'ı öne çıkarıyor.
Petkim: Yüksek seyreden ethilen-nafta makası sebebiyle kârlılığında kayda değer yapısal iyileşme öngörülen Petkim'in, 2018 yılında rafineri yatırımının tamamlanması ile birlikte ton başına maliyetlerin de 2019 itibariyle düşmesi bekleniyor.
Tofaş: Yüksek ihracat büyümesine ve daralan iç pazara rağmen artan pazar payı ile Tofaş hisseleri Ata Yatırım'ın beğenilenleri arasında yer alıyor.
Ülker: Zorlu bir yılın ardından 2017 yılında yurt içi ve yurt dışı operasyonların katkısı ile birlikte %57 net satış büyümesi elde etmesi beklenen Ulker, bir diğer değerli hisse olarak öne çıkıyor.
Bim: Öngörülen, 2017T FAVÖK ve net kâr beklentisi sırasıyla %7.5 ve %5.8 yukarı yönlü revize edilen BIM, 2018T F/K çarpanı 24.1x ile 5 yıllık ortalamasının %6 altında işlem görmekte olsa da şirketin büyüme potansiyeli ve sağlıklı finansal görünümü daha yüksek çarpanları hak ediyor.
Erdemir: Yassı çelik sektöründe güçlü finansal yapıya ve kârlılığa sahip olan Erdemir, kapasitesini de %100'e yakın kullanması ile dikkatleri çekiyor. 5.8x 17T FD/FAVÖK çarpanı ve 9.0x F/K çarpanı, global benzerlerine göre sırasıyla %12 ve %32 iskonto ifade ediyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

En beğenilen hisseler yatırımcılara ışık tutuyor!
  • 23.09.2017 11:35

En beğenilen hisseler yatırımcılara ışık tutuyor!

Ata Yatırım'ın hazırladığı en beğenilen hisseler listesi yatırımcılara yol göste ...