maritbet girişmaritbet
Suriye TOKİ modeli uygulayacak

Suriye TOKİ modeli uygulayacak

TOKİ’yi ziyaret eden Suriyeli Bakan Galaowngi, Başkan Erdoğan Bayraktar ile görüşmesi sırasında, "TOKİ’nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini" ifade etti

Türkiye'de bir süredir resmi temaslarda bulunan Suriye İmar ve İskan Bakanı Omar İbrahim Galaowngi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığını (TOKİ) ziyaret etti. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'dan çalışmalar ile ilgili bilgi alan Suriyeli Bakan, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi'ni de gezdi.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye temaslarının son gününde TOKİ'yi ziyaret eden Suriyeli Bakan Galaowngi, Başkan Erdoğan Bayraktar ile görüşmesi sırasında, "TOKİ'nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini" ifade etti.
Açıklamaya göre, görüşmede, gecekonduyla mücadele ile alt gelir grubuna konut yapımı konularında TOKİ'nin bilgi birikiminden yararlanmak istediklerini anlatan konuk Bakan, Suriye'de TOKİ benzeri iki kuruluşun bulunduğuna belirterek, şunları söyledi:

"TOKİ'yi örnek alarak bu iki kurum aracılığıyla toplu konut hamlesi başlatmak istiyoruz. Türk müteahhitlerinin yaptığı işleri hız ve sağlamlık açısından çok beğeniyoruz. Suriye'de yapılacak toplu konut seferberliğini Türk müteahhitlerle birlikte yürütmek istiyoruz."

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise konuk heyete, Türkiye'de yaptıkları toplu konut çalışmaları hakkında bilgi verirken, gecekondu dönüşüm, alt gelir ve yoksul grubu konutlar ile diğer toplu konut çalışmaları için "siyasi desteğin
 sağlanması, bürokrasinin azaltılması, vatandaşların ikna edilerek projelere desteğinin sağlanması ve kurumların çok çalışması"  gerektiğini anlattı. Vatandaşın kurumlara güveninin son derece önemli olduğuna işaret eden Bayraktar, "Devlet olarak verdiğiniz sözleri zamanında yerine getirirseniz vatandaşın direnciyle karşılaşmak yerine desteğini görürsünüz" görüşünü dile getirdi.
 
Türkiye örnek alınacak
Suriyeli heyet, daha sonra, TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Gül Deliktaş ile birlikte Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi (Protokol Yolu) hakkında bilgi almak üzere çalışmaları yürüten TOBAŞ Genel Müdürlüğü'ne gitti. TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında konuk heyete bilgi verdi.
Daha sonra şantiye sahasını gezen Suriye İmar ve İskan Bakanı Galaowngi, gecekondu bölgesinde yükselen modern konutları yerinde gördü.

Açıklamaya göre, Galaowngi, yakın zamana kadar gecekondularla kaplı bölgenin yeni halini beğendiğini belirtirken, "Suriye'de büyük bir gecekondu dönüşüm projesi başlatacağız. Bu projeleri hayata geçirirken her aşamasında Kuzey Ankara Projesi'ni bire bir örnek alacağız" dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz