maritbet girişmaritbet
Seçimlerin uzaması periyodik krizi tetikledi

Seçimlerin uzaması periyodik krizi tetikledi

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, piyasadaki toparlanmanın seçimler dolayısıyla sürekli ertelendiği dile getirdi.

Yeni seçim kararının ekonominin gidişatı üzerinde etken olduğunu belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, iyimser havanın dağıldığını kaydetti. Tatil, bayram ve sezonunun düşük olduğu dönemden sonra hükümetin kurulacağı beklentisinin insanlardaki iyimser havaya neden olduğunu açıklayan Maya, “Bu durum Ağustos ayı ile birlikte değişmeye başladı. Seçim belirlisizliğini kimse hissetmemiş, olumlu senaryo beklemiş ve kimse üzerine alınmamıştı. Fakat 2. seçim ile işlerin rengi değişti. Eylülde başlaması gereken dönemler otomatikman yılın sonuna ertelendi. Tabi bu da A'dan Z'ye tüm sektörleri dizginledi” dedi.

Birde fiyatlaması oldu

Bunun finansal piyasaları dalgalandırdığını belirten Maya, “Etkenler yan yana gelince her şey etkilenmeye başladı. Dolar ve faiz yükseldi. Faizler artınca teminat miktarları düştü ve gayrimenkul değerleme sektörü yakından etkilendi. Şu andan itibaren 3 ay ertelenen beklentilerin yükselmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Periyodik olarak 6-7 yılda bir krize giriyoruz

Türkiye'nin yaklaşık 6-7 yılda bir krize girdiğini hatırlatan Maya, “En son 2008'de ekonomik olarak kırılgan bir dönem yaşamıştık. Bunun üzerinden 7 yıl geçtiğine göre Türkiye'nin kriz zamanı geldi. Bu seçimlerden bir şeyler çıkmaz ve yine belirsizlik devam ederse insanlar biraz daha bekledikten sonra iş dünyası başının çaresine bakar. Zira firmalar şantiyelerini kapatmamak ve işlerini devam ettirmek zorunda. Bu arada biraz da beklenti ve enerji birikimi olursa 2016'dan sonra Türkiye patlar ve 6-7 yıl daha böyle gider. Kriz şartlarında o kadar bekleyemeyiz. Hatta şimdiden enerji birikmesi başladı. En geç 2016 haziran gibi ekonomimiz işlerlik kazanır” diyerek sözlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seçimlerin uzaması periyodik krizi tetikledi
  • 29.08.2015 14:35

Seçimlerin uzaması periyodik krizi tetikledi

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, piyasadaki toparlanm ...