maritbet girişmaritbet
Rusya'dan Karadeniz'e gayrimenkul ilgisi!

Rusya'dan Karadeniz'e gayrimenkul ilgisi!

Egeyapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Mütekabiliyet Yasası'nın gayrimenkul sektörüne muhtemel yansımalarını değerlendirdi

 

Egeyapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Mütekabiliyet Yasası'nın gayrimenkul sektörüne muhtemel yansımalarını değerlendirdi.
 
Egeyapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ''Mütekabiliyet Yasası ile yıllık yaklaşık 5 milyar dolarlık bir potansiyel oluşması öngörülüyor. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde de sektöre 100-150 milyar dolarlık bir kaynak yaratılmış olacak'' dedi.
 
Mütekabiliyet Yasası'nın gayrimenkul sektörüne muhtemel yansımaları konusunda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kabadayı, yabancıya mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası'nın kaldırılmasının inşaat sektöründe çok büyük bir hareketliliği beraberinde getireceğini ifade ederek, ''Başta Körfez ülkeleri olmak üzere Rusya, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyeti vatandaşları ülkemize büyük ilgi gösteriyor. Ancak bu ülkelerin neredeyse tamamına Mütekabiliyet Kanunu sebebiyle yoğun taleplerine cevap veremiyoruz'' diye konuştu.
 
Mütekabiliyet Yasası'nın kalkmasının, sadece sektör için değil ülke ekonomisi için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Kabadayı, yasanın, Avrupa ekonomilerinin yaşadığı kriz nedeniyle, güvenli liman arayan büyük fonların Türkiye'ye gelmesinde de etkili olacağını söyledi. 
 
Körfez ülkeleri Karadeniz'de...
 
Yatırımcıların Türkiye'yi seçmesinin ülke tanıtımı için bir fırsat olacağını, sadece inşaat sektörünün değil ekonominin tüm alanlarına da katma değer sağlayacağını belirten Kabadayı, ''İlk etapta, konut satışlarında bir artış bekliyoruz. Buna bağlı olarak ofis satışları da artış gösterecektir. Başta Körfez ülkeleri olmak üzere Rusya, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyeti vatandaşları ülkemize büyük ilgi gösteriyor'' dedi.
 
Yazlık bölgelerde turistlerin, Anadolu'nun diğer kesimlerinde de ticari faaliyetleri nedeniyle konut talebinin artacağını anlatan Kabadayı, ''Körfez ülkelerinden özellikle Karadeniz bölgesine bir talep geleceğini öngörüyoruz'' diye konuştu.
 
Yasa ile beraber İspanya modelinin, Türkiye'de uygulanabilirliğinin sorulması üzerine Kabadayı şöyle konuştu:
 
''Aslına bakılırsa Türkiye gayrimenkul sektöründe son yıllarda yaşadığı çıkışla İspanya modelinin farklı bir versiyonunu yaşamaya başlamıştı. Ülkemizde var olan dinamik ve genç nüfus sayesinde canlı olan iç talep yabancı yatırımcının ilgisinin daha da artmasını sağlayacaktır. Biz yasanın da etkisiyle sektörün büyüme hızının yine genel ekonominin büyüme hızının çok üzerinde olacağını söyleyebiliriz.''
 
''Talepte yüzde 15-20 artış bekliyoruz''
 
Konut alacakların çok seçici ve bilgili olduğunu, doğru lokasyonda, doğru fiyata satılan ve gelecek vaat eden projeleri takip ettiklerini söyleyen Kabadayı, ''İstanbul'un yanı sıra Antalya, İzmir, Ankara, Kocaeli, Gaziantep, Trabzon, Adana, Hatay gibi illerde hem konut yapımı hızlanacaktır hem de talep artacaktır'' dedi.
 
İnanç Kabadayı, Mütekabiliyet Yasası ile İstanbul'da konut fiyatlarının hak ettiği yere geleceğini, bu sebeple konut alma talebi olan tüketicilerin fiyatları daha yakından takip etmelerini gerektiğini söyleyerek, ''Esasında değer artışı otomatik olarak fiyatlara da yansıyacaktır. Yasa ile birlikte taleplerde yüzde 15-20 oranında artış bekliyoruz'' diye konuştu.
 
Büyüme rakamlarının da işaret ettiği gibi inşaat sektörünün ekonomiden hızlı büyüdüğünü hatırlatan Kabadayı, ''Biz sektör temsilcileri olarak ülkemizin milli birliği ve bütünlüğü, kendi tarihimiz ve değerlerimizin korunması suretiyle yabancıya mülk satışının önündeki engellerin kalkmasını destekliyoruz. Mütekabiliyet Yasasının, gerek ekonomik gerek sosyal açıdan Türkiye'nin menfaatlerine uygun olacağına inanıyoruz'' dedi.
 
Son olarak projeleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Kabadayı, Mütekabiliyet Yasası öncesinde Batışehir projesinde yaklaşık 50 daireyi yabancılara sattıklarını belirtti. Yasanın çıkmasıyla Batışehir'de yabancı satışlarının hızlanacağını ifade eden Kabadayı, Anadolu Yakası'nda da inşaatı devam eden İz Tower ve İz Park projelerinin de yabancıların ilgisini çektiğini anlattı.
 
Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı, İstanbul'daki Cer Loft’un 2. etabını satışa sundu
  • 22.03.2023 16:02

Ege Yapı, İstanbul'daki Cer Loft’un 2. etabını satışa sundu

Cer Loft’un 2. etabında 27 özel loft daire bulunuyor ...

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!
  • 09.02.2023 11:13

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!

İskenderun Limanı'nda çıkan yangını söndürme çalışmasına katılan Be-200 yangın s ...

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!
  • 25.01.2023 14:29

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat proj ...

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”
  • 06.01.2023 11:24

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”

Merakla beklenen yeni konut finansman modeli hakkında ayrıntılar açıklandı. Ege ...

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!
  • 27.10.2022 17:23

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!

Sanatı ve sanatçıları destekleyecek çalışmaların içerisinde yer almaya devam ede ...

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!
  • 28.08.2022 11:36

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!

Rusya'nın Macaristan'da iki yeni nükleer reaktör inşa edeceği bildirildi. ...