maritbet girişmaritbet
Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat projeleriyle sektöre yön vermeye devam ediyor. 

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı’nın katılımıyla gerçekleşen buluşmada, 2023 yılı hedefleri, yeni projeler ve yatırımlar paylaşıldı. Paylaşım ekonomisi, ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim), sürdürülebilirlik, sıfır karbon, iklim krizi, kentsel dönüşüm ve dijital trendlerin sektöre etkisi üzerinde duruldu. İnanç Kabadayı, iki yıl içinde 7 yeni projeyi hayata geçireceklerini ve 7 Milyar TL değerinde yatırıma başlayacaklarını belirtti.

 
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı’nın basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, Ege Yapı’nın 2023 yılı hedefleri, yeni projeleri ve yatırımları konuşuldu. Gayrimenkul sektörünün geleceğinin de konuşulduğu buluşmada, sektörü bekleyen fırsatlar ele alındı.

Ege Yapı, İstanbul ve İzmir’de 7 yeni projeyi hayata geçirecek

İstanbul ve İzmir’de 7 yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Ege Yapı, yeni projelerini basın toplantısında duyurdu. İnanç Kabadayı; halen devam eden ModernYaka, Cer Loft, Kekliktepe projelerine ilave olarak 7 yeni proje için çalışmalara başladıklarını dile getirdi. İnanç Kabadayı; İstanbul’da Çekmeköy, Hasköy, Şile ve Bahçeşehir, İzmir’de ise Alsancak, Dikili ve Urla projeleri için yatırıma başlayacaklarını açıkladı.

“Gelecek iki yıl içinde, 7 milyar TL değerinde yeni yatırım”

Cumhuriyetimizin 100. yılına en iyi şekilde hazırlanmak istediklerini söyleyen İnanç Kabadayı; “Ege Yapı olarak 2023 yılında da yüksek moral ve motivasyonla büyüme yatırımlarımıza devam ediyoruz. Dünyada ve bölgemizde yaşanan değişimleri rasyonel biçimde analiz ediyoruz. Güçlü finansal altyapımız ve son teknolojik gelişmelerle uyumlu olan mühendislik çözümlerimiz sayesinde, sektördeki faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Gelecek iki yıl içinde, toplam 7 yeni proje ile 7 milyar TL değerinde yatırım yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

“Yeni finansman modeli sayesinde ipotekli satışların ivmesi yukarı yönlü seyredecektir”

Sektöre yönelik kapsamlı ve detaylı bir konuşma yapan İnanç Kabadayı, gayrimenkul sektörünün dünü, bugünü ve geleceğine ilişkin öngörülerde bulundu. Konuşmasında sektörü bekleyen fırsatlara ve risklere de değinen Kabadayı, konut fiyatlarını artıran gerçek unsurlara ve yeni konut finansmanı modelinin etkilerine ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Açıklanan yeni finansman modeline değinen İnanç Kabadayı; “Geçen yıl itibariyle, ipotekli konut satışı ve birinci el konut satışlarının toplam satış içerisindeki payı giderek azalmıştı. 2022 yılında gerçekleşen ipotekli konut satışı, toplam satışların ancak yüzde %20’sine tekabül ediyordu. Tüketicinin uzun vadeli ve uygun taksitli konut kredisine ulaşabilmesi, sektörde satışlara ivme kazandıracaktır. Bu ivmenin gerçekleşmesi ise, ipotekli satışların %35-%40 seviyelerine gelmesi ile mümkün olacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

“The Superior Living projemiz gibi, paylaşım ekonomisini destekleyen projeler sektörde öne çıkacak”

Paylaşım ekonomisinin, neredeyse her sektörün gündemi haline gelmeye başladığını ifade eden İnanç Kabadayı, paylaşım ekonomisini destekleyen gayrimenkul projelerinin sektörde daha fazla öne çıkacağını belirtti. İnanç Kabadayı; “Ege Yapı olarak, değişen ve gelişen şehir ve iş hayatının ihtiyaçlarına uyumlu projeler geliştirmeye azami özen gösteriyoruz. Hem yatırımcısına zahmetsiz bir yatırım dönüşü sağlayan hem de konaklayanlar için ev konforunda otel hizmeti sunan markamız The Superior Living, işte bu motivasyonla ortaya çıktı. “Serviced Apartments”  hizmeti veren markamız The Superior Living ile 2022 yılında BatıŞehir’de hizmet vermeye başladık. Bu yıl içinde de Kağıthane’de iki lokasyonda daha The Superior Living markası ile hizmet vereceğiz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı, İstanbul'daki Cer Loft’un 2. etabını satışa sundu
  • 22.03.2023 16:02

Ege Yapı, İstanbul'daki Cer Loft’un 2. etabını satışa sundu

Cer Loft’un 2. etabında 27 özel loft daire bulunuyor ...

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!
  • 25.01.2023 14:29

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat proj ...

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”
  • 06.01.2023 11:24

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”

Merakla beklenen yeni konut finansman modeli hakkında ayrıntılar açıklandı. Ege ...

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!
  • 27.10.2022 17:23

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!

Sanatı ve sanatçıları destekleyecek çalışmaların içerisinde yer almaya devam ede ...

Ege Yapı Modernyaka’da Herkese Göre Bir Avantaj Var!
  • 23.06.2022 14:49

Ege Yapı Modernyaka’da Herkese Göre Bir Avantaj Var!

Avcılar Ispartakule lokasyonunda Ege Yapı tarafından inşa edilen ModernYaka proj ...

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"
  • 17.05.2022 11:40

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Nisan 2022 konut satış istati ...