maritbet girişmaritbet
İsmet Yıldırım kendini kime benzetti?

İsmet Yıldırım kendini kime benzetti?

Konutun patronlarından biri The İstanbul Veliefendi projesinin tanıtım toplantısında ilginç açıklamalarda bulundu

 

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, The İstanbul Veliefendi projesinin tanıtım toplantısında ilginç açıklamalarda bulundu. İsmet Yıldırım, The İstanbul Veliefendi projesini hem dönüşüm hem de gelir getirici proje olarak adlandırabileceklerini belirterek, “Zeytinburnu neden Barselona olmasın?'' dedi.

Soruları da yanıtlayan Yıldırım, Zeytinburnu Sümer Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 1.300'e yakın bağımsız birimin olduğu bölgede herkesle görüştüklerini söyleyerek, ''Sahil Park projesinde 600'e yakın daire yapılıyor. Bunlar bittikten sonra 'o bölgedeki ev sahiplerine, buyurun gelin anlaşalım' diyeceğiz. Bu binalar dönüşüme tabi tutulacak bölgede bulunan hemşehrilerimiz için yapılıyor. Örneğin 100 metrekare dairesi olan birine 75 metrekare daire artı otopark verilecek. Karşılığında herhangi bir bedel ödenmeyecek. Oradan şu ana kadar 200'e yakın daire satıldı, ortalama satış fiyatı da 2.600 lira civarında oldu'' dedi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

''Projede, 'bir derenin taşı ile iki kuş vuralım' dedik. Bu arsada eskiden Bozkurt Mensucat fabrikası vardı. Bunu dönüştürüp, burayı iskan haline getirdik. 640 daireden 440 daire bize teslim edilecek. Biz daire sahiplerine, kendi dairelerinin yüzde 25 eksiğine buradan yeni daire vereceğiz. Kimi nereye taşıyacağımız belli, onların çoğu ile görüşüldü. Dairelerin bitmesini bekliyorlar. Daha sonra o taşıdığımız kişilerin dairelerini yıkıp, kentsel dönüşüm projesine devam edeceğiz. Bu zenginden alıp fakire verme projesi. Robin Hood'luk yapıyoruz burada. Bizim içen en önemli şey, burada deprem anında insanların kaliteli konutta oturmasını sağlamak.''

  • Etiketler:

Yorum Yaz