maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü, Murat Kurum'un bakan olmasını değerlendirdi

İnşaat sektörü, Murat Kurum'un bakan olmasını değerlendirdi

İnşaat sektörünün önde gelen temsilcileri, Murat Kurum'un Çevre ve şehircilik Bakanlığı görevine getirilmesini Emlaktasondakika'ya değerlendirdi.

Gayrimenkul sektörünün başarılı ve önemli isimlerden biri olarak tanınan Emlak Konut GYO Genel Müdür Murat Kurum, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirildi. 

İnşaat sektöründe birçok ses getiren projeye imza atan Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak getirilmesini sektör temsicileri Emlaktasondakika'ya yorumladı.

İşte sektör temsilcilerinden görüşler:

Feyzullah Yetgin- GYODER Başkanı

“Yeni yönetim sistemimiz ve ilk kabinemiz hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin durmadan yoluna devam etmesi için bizlerde üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz. Yeni dönemin bizler için heyecan verici olan bir yanı ise sayın bakanımız Murat Kurum oldu. Emlak Konut gibi devasa bir gayrimenkul yatırım ortaklığının genel müdürlüğünü başarı ile yapıyordu.  Sektörü çok iyi bilen genç ve dinamik bir bakan kazandık. Hızlı, yerinde kararlar alma ve performansı ile kısa sürede iş bitirebilen bir bakanımız oldu. Bunun sektörümüz açısında son derece yararlı olacağına eminim. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.”

Zeki Celep- İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

"Öncelikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile başlayacak yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını Cenabı haktan dileriz. Bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan yeni kabinede, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev alan Sayın Murat Kurum'u da tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Sayın bakan, geçmiş dönemde yöneticisi olduğu Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile; daha planlı, sürdürülebilir konfora sahip ve yaşanılabilir kentler meydana getirmek adına konut sektöründe öncü ve yapıcı bir rol üstlenmişti. Sayın bakanın ve ekibinin, kısa sürede şehirlerimizin markalaşma sürecine nasıl büyük katkı sağladıysa, ülkemizin önemli bir meselesi olan kentsel dönüşüme de hızlı icraatlarıyla ivme kazandıracağına inanıyoruz. İhlas Yapı olarak, geçmiş dönemde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Projelerinde birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz ve yakından tanıdığımız Sayın Murat Kurum'un, Ülkeminiz 2023 hedefleri ve vizyonunda isabetli bir tercih olduğunu düşünüyor, şahsında bütün kabinenin ülkemize ve sektöre hayırlı olmasını niyaz ediyoruz."

Süleyman Çetinsaya-Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

“Öncelikle yeni yönetim sistemi ülkemize hayırlı olsun.  İlk kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum'u tebrik ediyor ve kendisine başarılar diliyorum. Sektörde sayın bakanın ismi çok olumlu karşılandı. Sayın bakan sektörün artılarını eksilerini yakinen bilen çok tecrübeli bir kişi. Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü döneminde planlı ve yaşanılabilir kentlerin oluşturulmasına öncülük etti. Yaptığı birçok hamle ile sektörü daima canlı ve dinamik tuttu. Özellikle kentsel dönüşüm ve modern şehircilik anlamında hızlı icraatlarını bakan olarak da sürdüreceği kanaatindeyim. Yeni dönemle birlikte inşaat sektörü 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir. Biz de Artaş İnşaat olarak sektördeki yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

Özen Kuzu-Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi/CEO

"Ülkemizin önemli demokratik dönüşümlerinden biri dün tamamlandı. Yeni sistemin ilk Devlet Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinede yer alan isimleri açıkladı. Gayrimenkul sektöründe kampanyalar ve şehirleşme projeleriyle dikkatleri üzerine çeken, Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. Sektörümüzün gelişimi ve sorunların çözümü için görevini başarıyla yürüten Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olması sektörümüz adına sevindirici bir gelişme. Kendisine bu görevinde başarılar diler ve tebriklerimi sunarım. Hem seçim sonuçlarının hem de yeni kabinemizin ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını dilerim."

Eyüp Akbal-Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 

“Yeni kabine öncelikle tüm ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah ülke olarak hızlı bir ivme yakalayıp yükselişimizi sürdüreceğiz. Biz de gayrimenkul sektörü oyuncuları olarak bu konuda her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız. 
Yeni Çevre ve Şehircilik bakanımızın meslekten olması ve sahadan olması gayrimenkul sektörü için büyük bir avantaj oldu. Bu son derece Liyakat esaslı bir seçim oldu.  Özellikle gayrimenkul sektöründe olan tüm sorunların kısa sürede çözüleceği inancındayım.”

Ertuğrul Yavuz Pala-Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

“Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinemiz milletimiz için hayırlı olsun. Başkanlık döneminin ilk kabinesinde özellikle genç bakanlarımızın çoğunlukta olması dikkatleri çekiyor. Bu gerçekten ülkemiz için büyük bir avantaj olacak.

Yeni Çevre ve Şehircilik bakanımız Murat Bey ise her şeyden önce sektörü çok iyi bilen sadece konut yapımı konusunda değil, sektörün tüm sorunlarına hakim ve ülkemizin en büyük kurumlarından biri olan Emlak Konut'u layıkıyla yöneten ve belirli bir yere getiren değerli bir yöneticiydi. Tamamı ile yapılaşma konusuna hakim ve süratle iş bitirme yönüne sahip, genç ve dinamik olması yeni görevi süresince de bu temponun devamını getireceğini gösteriyor. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. “

Akın Karali- Metal Yapı Konut Genel Müdürü

“Başkanlık döneminin ilk kabinesi açıklandı. Hepsi birbirinden değerli bakanlarımız yeni dönemde ülkemizin menfaatleri için çalışacaklar şüphesiz.
Ancak, özellikle Yeni Çevre ve Şehircilik bakanımız Murat Kurum, son derece yerinde bir karar oldu. Bence daha iyisi olamazdı. Her şeyden önce işi çok iyi bilen biri, başarılı bir yönetici. Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Emlak Konut'u halka arz aşamasına kadar taşıdı ve bu süreci de başarı ile yönetti. Sektörün tüm sorunlarını biliyor, STK ile sürekli iç içe olması ve her zaman aktif olarak sahada olması bu kararın ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha gösteriyor. Ülkemize hayırlı olsun. “

Nazmi Durbakayım-İNDER Yönetim Kurulu Başkanı

“Bizden birinin direksiyona geçmesi büyük sevince neden oldu. Sektörümüzü birinci dereceden ilgilendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kimin atanacağını merakla bekliyorduk. Tariflenen yeni çalışma düzenine bağlı olarak bir takım isimler aklımızdan geçiyordu. Bu isimlerin arasında, Emlak Konut GYO'da 10 yıla yakın görev yapmakta olan ve kurumu uluslararası boyutlara taşıyan Sayın Murat Kurum da vardı. İnşaat sektörüne ivme kazandıracak ismin Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hazırladığı Bakanlar Kurulu'nda yer alması en büyük arzumuzdu. Yeni yönetim şeklinin vermiş olduğu dinamizme yabancı olmayan ve sektörümüzün önünü açacak hamleleri çok iyi bilen Sayın Murat Kurum'un görevini en iyi şekilde yapacağına inancımız sonsuzdur. İhtiyaçları kaynağından bilen birinin aramızdan çıkması, sektöre yeni ufuklar açacaktır.

Sektörün en eski STK'sı İNDER olarak, bu güne kadar olduğu gibi yeni Çevre ve Şehircilik Bakanımızı tebrik eder, yeni görevinde daha da büyük başarılara ulaşması için Cenabı-ı Allah'tan yar ve yoldaş olmasını dileriz.”

Aziz Yeniay-  24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı 

“Murat Kurum, sektörün içerisinde gelen biri, dolayısı ile özellikle gayrimenkul sektörü için büyük bir imaj olacaktır. Zaten belirli bir ivme kazanmış olan gayrimenkul sektörünün daha da gelişerek yoluna devam etmesi konusunda ciddi katkıları olacağını düşünüyorum. Sadece gayrimenkul sektörü değil, ülkenin planlı kentleşme konusunda gelişimi açısından da büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Zaten bu konularda tecrübeli olduğunu hepimiz biliyoruz. Murat Kurum'a ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Mithat Yenigün-TMB (Türkiye Müteahhitler Birliği) Başkanı

“Ülkemizin 16 Nisan 2017 tarihinde kabul ettiği Referandum sonrasında gerçekleştirilen 24 Haziran 2018 Seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 09 Temmuz 2018 tarihinde ettiği yemin ile resmen başlamış ve yeni sistemin ilk kabinesi de açıklanmıştır.

Öncelikle Türkiye Müteahhitler Birliği olarak yeni sistemin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor ve yeni kabine üyelerine görevlerinde üstün başarılar diliyoruz.

Son on beş yılda Türk Müteahhitlik firmaları yurtiçinde gerçekleştirilen büyük altyapı yatırım projelerinde önemli görevler üstlenmişler, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde büyük gelişme kaydetmişler ve bu ülkelerde yatırımcı olmuşlardır. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, geçmiş hükümetlerin, bakanlarımızın ve değerli bürokratlarımızın yurtiçi ve yurtdışı pazarlarımızı genişletmek, faaliyet alanlarımızı çeşitlendirmek ve sektörümüzün gelişmesi için göstermiş oldukları yakın ilgi ve desteğin başarılarımızda rolü çok büyük olmuştur.

Küresel ortamın son derece kırılgan olduğu böyle bir dönemde öngörülebilirliği yeniden güçlendirerek yatırım ortamını iyileştirecek yeni bir yol haritasına olan ihtiyacımız sürmektedir. Sürdürülebilir, sağlıklı ve üretime dayalı büyümenin yakalanabilmesi için kısa vadeli teşvik tedbirlerinin yanı sıra kalıcı ve uzun vadeli yapısal reformların gündeme alınmasını sabırsızlıkla beklemekteyiz. Böylece Türkiye'nin; dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alacağı, bu başarının ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ile insanımızın gelişmişlik düzeyi, mutluluk ve refahına yansıyacağı bir geleceğin inşası başlıca dileğimizdir.”

Bahattin Uçar-Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

“Öncelikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev alan Sayın Murat Kurum, sektörün içinde olan, engin tecrübelere sahip bir kişi. Gayrimenkul sektöründe hızlı karar almak ve uygulamaya geçirebilmek çok önemli. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde çevre ve şehircilik anlamında çok hızlı mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Özellikle Sayın Bakanımız Murat Kurum ile birlikte ülkemizde daha sağlıklı, planlı ve yaşanılabilir kentler meydana getirmek için kentsel dönüşüm projelerinin daha da hız kazanacağına olan inancım tamdır. Biz de Invest İnşaat olarak başta dönüşüm projeleri olmak üzere yatırımlarımızı tüm hızıyla sürdürerek ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Altan Elmas- KONUTDER Başkanı

"Sayın Murat Kurum, sektörden tanıdığımız bir arkadaşımız kendisi. Sektörü bilen, sektörün sorun ve meselelerine çözüm üretebilecek yolu bilen ve bu yola vakıf olan biri. Bu süreçte kendisine desteklerimizi sürdüreceğiz. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyorum."

Yaşar Aşçıoğlu-Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 

"Murat Kurum, başarılı bir bürokrat. İşin doğasını ve yürütülmesini iyi bilen biri. Kendisinin bu göreve getirilmesi doğru oldu. Murat Kurum Emlak Konut'u bir bürokrat olarak değil, bir CEO gibi yönetti. Emlak Konut'u iyi yerlere getirdi.
Sektördeki artılarını soracak olursanız, sektör içerisinde neler olabileceğini artıları ve eksileri ile görebilen birinin bu göreve getirilmesi sektöre olumlu etki edeceğini düşünüyorum."

Ahmet Akbalık- Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı

"Gayrimenkul sektörünün günümüzdeki durumlarına bakacak olursak yeni formata ihtiyaç duyuluyordu. Çok iyi günler geçirdi bu sektör; ama malum duruma bakaraktan yeni bir açılıma ihtiyaç vardı. Bu doğrultuda sektörün dinamiklerini bilen, içimizden birinin göreve gelmesi bizi heyecanlandırmış durumda. Türkiye'de şu anda gayrimenkul sektörünün yapılanmaya ihtiyacı var. Başkanlık sistemi ile beraber sektörü bilen, içinden ve bizleri anlayacak birinin göreve gelmesi bizi memnun etti ve heyecanlandırdı. Bu yenilik ve değişimin uzun vadede varlığını göstermesini temenni ediyorum. Murat Kurum'a yeni görevinde başarılar diliyorum."

Müslim Güzel-Sıtar İnşaat İcra Kurulu Başkanı 

"Sayın Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirilmesi sektörümüz için bir kayıp ama ülkemiz için bir kazanç olacağına inanıyorum. Sayın Murat Kurum, uzun yıllar Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü yapmış bir saha adamı kendisi. Teknik konuda uzman, bürokrat, yönetici ve tüccarlıkta güçlülüğünü ispatlamış biri. Tüm görevlerinde üstün başarılar elde etmiş biri olarak Kurum, inşaat sektörüne yeni bir ivme kazandırdı. Heyecan dolu bir çalışma azmi içerisinde sektörümüzün bir mimarı olan Sayın Murat Kurum büyük reformlara imza attı. Aynı başarı hikayesini yeni görevi olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığında da sergileyeceğini ve büyük hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum."

Abdüssamet Bahadır-Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı



"Sayın Murat Kurum, sektörden tanıdığımız bir isim. Sektörü bilen, sektörün sorunlarını çok iyi tespit etmiş ve çözüm odaklı çalışan bir bürokrat. Emlak Konut'ta çok başarılı işler yapmış birisi. O nedenle bu makama en uygun isim olduğu kanaatindeyim. Gayrimenkul sektöründe hızlı karar almak ve uygulamaya geçirebilmek çok önemli. Kendisinin tecrübesi ve dinamikliği nedeniyle önümüzdeki dönemde sektör olarak hızlı mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Yeni dönemin herkese hayırlı olmasını diliyorum."

İsmail Ekşi-İkiel Grup Yönetim Kurulu Başkanı


"Yeni yönetim sistemi ve yeni kabine ülkemiz için hayırlı olsun. Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olması sektör adına umut verici bir gelişme. Sektörün içinden gelen, tüm detaylara hakim ve donanımlı bir isim. Yüksek öngörüsü kararlı ve dinamik icraatlarını yakından gördük. Hem kampanyaları hem de planlı kentleşme çalışmalarını takip ettik. Bundan sonra sadece gayrimenkul sektörü değil, ülkenin planlı kentleşme konusunda da büyük katkısı olacaktır. Bu konularda tecrübeli olması büyük kazanç. Kendisini tebrik ediyor sektöre katkılarının devamı konusunda başarılar diliyorum."

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...