maritbet girişmaritbet
Egeyapı Group 2015’te 7 şantiye arasında mekik dokuyacak

Egeyapı Group 2015’te 7 şantiye arasında mekik dokuyacak

Batışehir’de sona yaklaşan Egeyapı Group, yeni projeleri peş peşe gün yüzüne çıkarıyor. Firma yıl içinde 7 şantiye arasında koşuşturacak.

EgeYapı Group 2015 yılında Kağıthane ve Yedikule'de olmak üzere iki projeye ve yeni gelecek olanlardan 1 milyar 550 milyon liralık ciro hedefliyor. Yatırım için bu yıl 300 milyon liralık bir bütçe ayrılırken devam edilen projelere de 250 milyon lira ayrıldı. Yıl içinde toplam yapılan yatırım miktarı 550 milyon lira olacak. Yeni projelerden ilki Kağıthane'de. Gerçekleştirilen karma yaşam projesi 550 milyon lira değerinde olacak. Hazırlıkları tamamlanan projenin bu yıl içinde lansmanı yapılacak. 

Yıl içerisindeki ikinci tanıtım Yedikule'deki proje için olacak. Firma Emlak Konut GYO'dan 2013 yılında kazandığı Yedikule'deki 41 bin metrekare arsa üzerindeki tarihi binaları koruyan turistik tesis inşa edecek. Projenin değeri 700 milyon lira olacak.

EgeYapı Group'un bir diğer düşüncesi de Anadolu Yakası'nda ve Avrupa Yakası'nda dört farklı bölgede arazi geliştirme çalışmaları. Bunun için EgeYapı Anadolu Gayrimenkul ve EgeYapı Avrupa Gayrimenkul adında iki farklı şirket kuruldu. Bunlarla holdingleşmeyi planlayan şirket, İstanbul'un farklı yakalarındaki projeleri bu şirketlerin şemsiyesi altında yürütecek. 

Bu çatının altında yer alan ve üçüncü proje sayılan çalışma Beylerbeyi'nde 5 bin 500 metrekare arsa üzerinde olacak. EgeYapı Anadolu Gayrimenkul burada butik bir proje geliştirecek. 

Yeni sahra'da 100 bin metrekareye kentsel dönüşüm geliyor

Firmanın dördüncü projesi kentsel dönüşüm kapsamında Yenisahra'da 100 dönümlük bir alanda üzerinde gerçekleşecek. EgeYapı Group, 40 dönümlük bir alanda hak sahipleri ile anlaştı. Her geçen gün bu anlaşma sayısı artarken firma bölgeye bilgilendirme ofisi kurdu. Her gün açık olan ofiste vatandaşlara bilgi veriliyor.

Firmanın beşinci projesi Pega Kartal olacak. Burada inşaatın yüzde 68'ini tamamlayan firma yılsonunda teslim planlıyor. Proje aynı zamanda yüzde 1 KDV imkanını da barındırıyor. 

Beşinci şantiye olarak Batışehir'de çalışmaları bitirmeye çalışan Egeyapı Group, Loca Etabı'nı yılsonuna teslim edecek. Bu proje, sözleşmede belirtilen tarihlerden 6 ile 8 ay erken teslim edilmiş olacak. Burada da yüzde 1'lik KDV imkanı mevcut.

İzpark'ta dükkanların ve ofislerin satışı ve kiralamaları devam ettiği için burasını altıncı şantiye olarak değerlendiren Egeyapı Group, yurtdışındaki işlerini tek elde değerlendirdiği için burasını da 7. Şantiye olarak değerlendiriyor.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!
  • 25.01.2023 14:29

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat proj ...

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”
  • 06.01.2023 11:24

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”

Merakla beklenen yeni konut finansman modeli hakkında ayrıntılar açıklandı. Ege ...

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!
  • 27.10.2022 17:23

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!

Sanatı ve sanatçıları destekleyecek çalışmaların içerisinde yer almaya devam ede ...

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"
  • 17.05.2022 11:40

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Nisan 2022 konut satış istati ...

İnanç Kabadayı, yeni konut finansman paketini yorumladı!
  • 10.05.2022 15:59

İnanç Kabadayı, yeni konut finansman paketini yorumladı!

Cumhurbaşkanı’nın konut alacaklara yönelik açıkladığı Konut Finansman Paketi çer ...