maritbet girişmaritbet
Kabadayı: Türkiye’nin gelişimini keyifle izliyorum!

Kabadayı: Türkiye’nin gelişimini keyifle izliyorum!

Türkiye’nin ve inşaat sektörünün gelişimini yakından takip eden İnanç Kabadayı, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ekonomisinin her yıl katlanarak büyüdüğünü ve gayrimenkul sektörünün bu anlamda son 10-12 yılda çok geliştiğini kaydeden EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yaşananları büyük bir mutululuk ve sevinçle yakından takip ettiğini ifade etti.

Son iki yılda ekonominin güçlenmesi ile birlikte inşaat sektörünün her açıdan geliştiğini belirten Kabadayı, basının, servis sağlayıcıların, taşeron firmaların ve malzeme üreticilerinin katkısının büyük olduğunu söyledi. Bu alanda dünya ikincisi olduğumuzun altını çizen Kabadayı, “Taahhüt işlerinde gerçekten iyiyiz. Bu dönemde iyi bir bilgi ve insan kaynağı birikti. Bu arkadaşlarımız dünyanın her yerinde devasa ihaleler kazanıp alınlarının akıyla teslim ediyorlar. Bunların hepsini büyük bir onurla takip ediyorum” diye konuştu.

“Daha yolun başındayız”

Gayrimenkul anlamında işin bitmediğine ve daha yapılacak çok şey olduğuna işaret eden Kabadayı, “Geçmişte yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı niteliğini taşıyor. Gelecek 15 yılda yapmamız gereken çok şey var. Yorgun, sağlıksız ve güvenilir olmayan bir yapı stokumuz var. Ayrıca çarpık kentleşme ile karşı karşıyayız. Bunların elbirliği ile eritilerek yenilenmesi gerekiyor. Bu açıdan firma olarak kentsel dönüşümü önemsiyoruz” diye konuştu. 

Geçtiğimiz yıl 2 seçime rağmen konut sektörünün büyüdüğünü söyleyen Kabadayı, “Her şeye rağmen satışlar arttı. Bu yılda talebin azalmadığı görülüyor. Ayrıca Türkiye'ye yabancı ilgisi artıyor. Artık alım noktasında üst gelir grubunda yer alan kesimler ve farklı ülkelerden talepler geliyor” diye konuştu. 

İnşaat sektöründeki gelişiminin bu kadar kısa sürede bu kadar iyi olmasına yabancı yatırımcıların şaşırdığını dile getiren Kabadayı, “Dinamizmimiz çok ülkede yok. Nasıl başardığımızı soruyorlar. Hatta inşaat ve gayrimenkul konusunda yayın yapan web portallarının yaptığı işlere bile şaşırıyorlar” diye konuştu.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnanç Kabadayı, "Mütekabiliyetin getirisi inşaatı uçuracak"
  • 19.03.2015 11:34

İnanç Kabadayı, "Mütekabiliyetin getirisi inşaatı uçuracak"

Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat, yabancıların gayremenkul yatırımları ...

Kabadayı: Türkiye’nin gelişimini keyifle izliyorum!
  • 19.03.2015 11:25

Kabadayı: Türkiye’nin gelişimini keyifle izliyorum!

Türkiye’nin ve inşaat sektörünün gelişimini yakından takip eden İnanç Kabadayı, ...

Doğa Koleji ve EgeYapı Group anlaştı!
  • 14.05.2012 14:42

Doğa Koleji ve EgeYapı Group anlaştı!

Avrupa’nın en büyük karma projesi Batışehir’de inşa edilecek eğitim kompleksinde ...