maritbet girişmaritbet
DOME Mimarlık’tan Murat Yılmaz Espadon’u anlattı!

DOME Mimarlık’tan Murat Yılmaz Espadon’u anlattı!

İstanbul’un önde gelen projelerinin altında imzası olan DOME Mimarlık’ın kurucusu Murat Yılmaz, Türkiye’nin yükselen yeni mimarları arasında yer alıyor

‘Avrupalı kadar güzel mekanlarda yaşamayı hak ediyoruz'

İstanbul'un önde gelen projelerinin altında imzası olan DOME Mimarlık'ın kurucusu Murat Yılmaz, Türkiye'nin yükselen yeni mimarları arasında yer alıyor. Gelişen gayrimenkul sektörünün mimarlara tanıdığı olanakları çok iyi değerlendiren Murat Yılmaz, son projesi Kartal'daki Espadon Residence'da bu özelliğini değerlendiriyor.

Türk insanının en az Avrupalı kadar güzel mekanlarda yaşamayı hak ettiğine ve bu konuda mimarlara büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Murat Yılmaz, “Bu yüzden güzel mekanlar oluşturarak toplumun gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Bunu yaparken tek başına iyi bir mimar olmak yetmiyor. Diğer sektörlerle irtibatta olmak ve global ölçekte hareket etmek gerek. Bunun da bir takım gereklilikleri var” dedi.

Batıdan esinleniyor

Batıda yükselen mimari trendlere değinen Yılmaz, son iki yıldan bu yana dünyada gördüğü eğilimlerin de yaşamla iç içe olan tarzlar olduğunu söyledi. Kendi projelerinin ve insana bakış açılarının bu doğrultuda olduğunun altını çizen Yılmaz, “Geleceğin mimarisi değişiyor. Biz de bir projede edindiğimiz tecrübeyi diğerine taşıyoruz. Buradan edindiğimiz en temel faktör, insanların yaşamak istemesi. İnsanlar önceden kapalı ve güvenlikli sitelerde yaşamayı tercih ederken artık çevresi açık, yaşamın içinde yer alan projelerden yana tercihlerini kullanıyorlar.  Bir kasabadaki gibi diğer insanlarla tanışmak, beraber olmak ve sosyalleşmek istiyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Kapalı alandan uzak duruyor

Yılmaz, kendi projelerinde kapalı duvarlar yerine, insanların birbirleri ile karşılaşacağı farklı mekanlar tasarladıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

“Lokasyonu farklı olmakla beraber Venezia ve Espadon aynı mantık ile kurgulanmış projeler. Venezia'nın altında tematik bir cadde, üzerinde de Nişantaşı ve Bağdat Caddesi gibi bir mekan var. Espadon'un ise gelecekte Kartal'ın Bağdat Caddesi gibi bir yer olacağına inanıyorum. Ama projenin çevresini duvarlara kapatırsak bu mümkün olmaz. Espadon, o cadde üzerinde spor yapılacak, yemek yenilecek ve günlük hayatın içinde bir mekan olacak. Aslında biz iyi mekan yaparak insanların huzurlu ve mutlu olacağı yerler yapıyoruz. İnsan mutlu ve huzurlu olduğu sürece yaşadıkları alanın 1+0 veya 5+2 olması bir şey değiştirmiyor. Çünkü nerede yaşadıkları farklılık yaratıyor. Birimin büyüklüğünden çok fonksiyonu önemli.”

2 projede geleceği çizdi

Yılmaz, gerçekleştirdiği onlarca çizime rağmen Basın Ekspres Yolu üzerindeki Altur Ofis Binası'nı, Diamond Of İstanbul, Viaport Venezia ve Kartal'daki Espadon Residence'ı diğerlerinden ayırdığını belirterek, “Birçok projemiz var ama bu saydıklarım bize farklı açılar kazandırdı. Venezia ve Espadon'un ise bizi farklı liglere çıkaracağını umuyoruz. Çünkü geleceğin mimarisini ve yaşam tarzını içeren projeler” diye konuştu.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İGED, inşaat ve mobilya sektörüne 1 günde 1 milyar liralık değer kattı
  • 28.01.2014 12:37

İGED, inşaat ve mobilya sektörüne 1 günde 1 milyar liralık değer kattı

İnşaat ve mobilya sektörü İş Forumu’nda İstanbul’daki dört işadamı derneği, mobi ...

Dome ve Takenaka’dan Deprem Güvenliği Semineri
  • 12.11.2013 10:49

Dome ve Takenaka’dan Deprem Güvenliği Semineri

Geçtiğimiz haftalarda Yapı Endüstri Merkezi organizasyonunda İstanbul ve Ankara’ ...

Körfez yatırımcıları Türk firmalarını markaja aldı!
  • 10.10.2013 08:39

Körfez yatırımcıları Türk firmalarını markaja aldı!

Bu yıl 30’un üzerinde firmayla Dubai’ye çıkarma yapan Türk firmaları yabancıları ...

Dome Mimarlık, Takenaka Corporation'la depremi teknolojilerini ele alacak!
  • 09.10.2013 14:32

Dome Mimarlık, Takenaka Corporation'la depremi teknolojilerini ele alacak!

Takenaka Corporation, Japonya ve dünyanın önde gelen mimarlık, inşaat ve mühendi ...

Viaport Venezia, 2 ay 250 konut sattı, kampanya uzadı!
  • 24.05.2013 11:21

Viaport Venezia, 2 ay 250 konut sattı, kampanya uzadı!

Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı’yla hayata geçirilen ve İstanbul’a Ven ...

Viaport Venezia’da 276 bin 900 TL’ye! Şimdi al, seneye öde!
  • 04.05.2013 13:34

Viaport Venezia’da 276 bin 900 TL’ye! Şimdi al, seneye öde!

Bayraktar&Gürsoy tarafından Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilen Viaport Venezia pr ...