maritbet girişmaritbet
Dome ve Takenaka’dan Deprem Güvenliği Semineri

Dome ve Takenaka’dan Deprem Güvenliği Semineri

Geçtiğimiz haftalarda Yapı Endüstri Merkezi organizasyonunda İstanbul ve Ankara’da Sismik İzolasyon Sistemleri ve Yapı Teknolojileri semineri gerçekleştirildi

Geçtiğimiz haftalarda Yapı Endüstri Merkezi organizasyonunda İstanbul ve Ankara'da Sismik İzolasyon Sistemleri ve Yapı Teknolojileri semineri gerçekleştirildi.
Dome Partners Kurucu Ortağı Murat Yılmaz'ın açılış konuşmasını yaptığı seminerde, deprem ülkesi Japonya'nın üst sınıf mimarlık, inşaat ve mühendislik firmalarından, deprem direnci konusunda yüksek teknolojiye ve büyük tecrübeye sahip Takenaka Corporation,  Japon deprem direnci teknolojilerini katılımcılarla paylaştı. Murat Yılmaz, dünyanın aktif deprem kuşaklarından biri üzerinde olan Türkiye'nin son yıllarda deprem güvenliği bakımından önemli gelişmeler kaydettiğini belirtti. T.C. Başbakanlık Afet ve Acil durum yönetimi başkanlığı tarafından başlatılan Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı ile deprem güvenliğine yönelik çalışmaların hız kazandığını söyleyen Yılmaz, “Bu süreçte Türkiye inşaat sektörü hızla büyürken, deprem direnç teknolojileri gibi teknik standartları da hızla gelişiyor. Bu gelişimin yüksek kalitede güvenli binalar ortaya sunmak adına atılmış önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi. Dome Partners olarak deprem güvenliği konusunda bir adım atmak amacıyla, öncelikle Türkiye'de bu konuda önde gelen isimleri deneyim ve tecrübelerini kendileriyle paylaşmalarını istediklerine değinen Murat Yılmaz, sonrasında dünyaca ünlü Takenaka Corporation'ı teknik çözümlerini sunması için Türkiye'ye davet ettiklerini kaydetti.
Türkiye'nin deprem gerçekliği ile yüzleşmesi gerektiğinin altını çizen Murat Yılmaz, Türkiye'nin belirli periyotlarla büyük depremlerle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Murat Yılmaz, Japonya ve Avrupa ülkelerinin bizlerden teknoloji olarak daha ileri seviyelerde olduklarını hatırlatarak,  “Japonya'da, deprem direnci standartları yeniden incelenmiş olup birçok geniş çaplı deprem sonucu hasar almış yapılar üzerinden deprem direnci teknolojileri geliştirilmiştir. Doğu Japonya'da 11 Mart 2011 tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi henüz hafızalarda tazeyken, en yeni Japon deprem direnci teknolojisinin etkinliği de kanıtlanmıştır. Türkiye olarak bu seviyelere ulaşmamız için önümüzde uzun bir yol var. Bu süreçte geliştirilen teknolojileri takip etmenin ve daha iyilerini uygulamak için çalışmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Olası bir deprem Türkiye'nin gelişiminde büyük tehdid oluşturmaktadır. Bu sebeple Dome Partners olarak Takenaka Corporation ile sürdüreceğimiz iş birliğinin, yapılarda deprem güvenliği konusunda bilinçlenme sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Takenaka Corporation, Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Deprem Mühendisligi Bölüm başkanı Masashia Yamamoto geliştirdikleri ve uyguladıkları sismik izolasyon projelerini seçkin katılımcılara aktardı ve şöyle belirtti ‘'Takenaka 1980'lı yıllardan bu yana deprem direnci teknolojileri üzerinde araştırma, geliştirme ve uygulama yapmaktadır. Çalışmalarımız sayesinde bugüne dek birçok gökdelen, fabrika, hastane gibi yapılarda sismik izolasyon gerçekleştirmeyi başardık. Şu anda Takenaka Japonya'da deprem güçlendirme konusunda hem tasarımda hem uygulamada en fazla projeye imza atarak  ilk sıraya yerleşmiştir.'' Ayrıca Takenaka yetkilileri ‘'Takenaka deprem güçlendirme teknolojileri başta olmak üzere, çevre ve kentsel planlama ve mimari alanlarda mühendislik danışmanlık hizmetlerini Türkiye'ye getirerek Türk inşaat sektörünün gelişme sürecinde yer almayı planlamaktadır''şeklinde belirttiler.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İGED, inşaat ve mobilya sektörüne 1 günde 1 milyar liralık değer kattı
  • 28.01.2014 12:37

İGED, inşaat ve mobilya sektörüne 1 günde 1 milyar liralık değer kattı

İnşaat ve mobilya sektörü İş Forumu’nda İstanbul’daki dört işadamı derneği, mobi ...

Dome ve Takenaka’dan Deprem Güvenliği Semineri
  • 12.11.2013 10:49

Dome ve Takenaka’dan Deprem Güvenliği Semineri

Geçtiğimiz haftalarda Yapı Endüstri Merkezi organizasyonunda İstanbul ve Ankara’ ...

Körfez yatırımcıları Türk firmalarını markaja aldı!
  • 10.10.2013 08:39

Körfez yatırımcıları Türk firmalarını markaja aldı!

Bu yıl 30’un üzerinde firmayla Dubai’ye çıkarma yapan Türk firmaları yabancıları ...

Dome Mimarlık, Takenaka Corporation'la depremi teknolojilerini ele alacak!
  • 09.10.2013 14:32

Dome Mimarlık, Takenaka Corporation'la depremi teknolojilerini ele alacak!

Takenaka Corporation, Japonya ve dünyanın önde gelen mimarlık, inşaat ve mühendi ...

Viaport Venezia, 2 ay 250 konut sattı, kampanya uzadı!
  • 24.05.2013 11:21

Viaport Venezia, 2 ay 250 konut sattı, kampanya uzadı!

Via Properties & Gürsoy Yatırım Ortaklığı’yla hayata geçirilen ve İstanbul’a Ven ...

Viaport Venezia’da 276 bin 900 TL’ye! Şimdi al, seneye öde!
  • 04.05.2013 13:34

Viaport Venezia’da 276 bin 900 TL’ye! Şimdi al, seneye öde!

Bayraktar&Gürsoy tarafından Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilen Viaport Venezia pr ...