maritbet girişmaritbet
Ali Babacan: Kanal İstanbul başladı!

Ali Babacan: Kanal İstanbul başladı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomi muhabirleriyle bir araya gelerek, küresel ekonomideki gelişmeler ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomi muhabirleriyle bir araya gelerek, küresel ekonomideki gelişmeler ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantının ardından Babacan, gazetecilerin ekonomi gündemine ilişkin sorularını cevapladı.

Kadınların istihdamının erkek istihdam oranı ile neredeyse aynı olduğunu söyleyen Babacan, “Bir yandan kadınlarımızın iş gücüne daha çok katılmalarını, bir yandan da ailelerin daha çok çocuk sahibi olmalarını sağlayacak düzenleme üzerinde yoğun çalışıyoruz. Birkaç haftaya kadar tamamlayacağız ve Başbakanımız çalışmaları açıklayacak. Güzel bazı tedbirleri getiriyoruz” diye konuştu.

Babacan, 2013 yılı ilk çeyreğinde beklenilen iç talepteki canlanmada gecikme olup olmadığının sorulması üzerine, büyüme ile alakalı göstergelerin beklentilerin bir miktar altında olduğunu belirtti. Bu durumun yüzde 4'lük hedefin revize edilmesini gerektirmediğini söyleyen Babacan, “Biz bugünkü haliyle hala yüzde 4'lük hedefin ulaşılabilir bir hedef olduğunu düşünüyoruz. Veriler beklentilerin bir miktar altında ama çok değil” ifadesini kullandı.

KANAL İSTANBUL VE 3. HAVAALANI PROJELERİ

Özel kamu ortak yürüttüğü mega projelere ilişkin de değerlendirmede bulunan Babacan, projelerin uzun vadeli olduğunu dile getirerek, Nükleer Santral'in 7-8 yıldan önce tamamlanamayacağını kaydetti. 3. Havaalanı ihalesinden de bahseden babacan, projenin tamamlanması çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, havaalanı konusunda şimdiden sıkışıklık olduğunu bildirdi.

‘Kanal İstanbul Projesi' için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile çalışmaya başladıklarını ifade ederek, “Büyük projelerin kamu garantisinde şu an için problem yok, risk uzun vadeye yayılıyor. Mega projelere rağmen Türkiye'nin risk algısında bozulma yok” dedi. Projeler için ayrı ayrı hazırlıklar yapıldığını söyleyen Babacan, “Her biri için terzinin dikişi gibi formatlar oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

TÜKETİCİ KREDİLERİ

Tüketici kredilerinin artması yönündeki beklentilere ilişkin değerlendirmede bulunan Babacan, “Tüketici kredilerindeki faizlerin düşmüyor ifadesi var ama pratikte düştüğünü gösteriyor. Özellikle ticari kredilerde yatırım için olan kredilerde maliyetle ilgi ne yapılabilir diye söyledik ve bir daha ki toplantıda arkadaşların yaptığı çalışmaları değerlendireceğiz. Şunu hep söylüyoruz kredi, yatırım ve üretim içinse bunun önü açık ama tüketim içinse, hele hele kredi çekip tatil yapıyorsa değil” diye konuştu.

Sema Pınar Sayan/İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...