maritbet girişmaritbet
Recep Altepe ‘Bursa Akpınar’daki kentsel dönüşüm yatırımcı bekliyor’

Recep Altepe ‘Bursa Akpınar’daki kentsel dönüşüm yatırımcı bekliyor’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Akpınar 1050 Konutlar Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm için yatırımcı beklediklerini ifade etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akpınar´daki 1050 Konutlar Mahallesi´nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinden vazgeçmediklerini, projenin hayata geçirilmesi için yatırımcı beklediklerini söyledi.
"1050 Konutlar´dan vazgeçmedik"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akpınar´daki kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Ocak ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Altepe, 1050 Konutlar Mahallesi´ni kapsayan ve Türkiye´ye örnek olması beklenen kentsel dönüşüm projesinin rafa kaldırılmadığını, uygulama için uygun müteahhit arayışında olduklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm için Akpınar´dan vazgeçmediklerini, kentsel dönüşümün burada yapılmasına inandıklarını ve örnek bir mahalleyi oluşturma heyecanını koruduklarını belirten Başkan Altepe, "Bizler Bursa´da yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarının 1050 Konutlar Mahallesi´nden başlaması gerektiğine inanıyoruz. Hala da öyle düşünüyoruz." dedi.

"Vatandaş talepleri yüksek"
Kentsel dönüşüm için yüzde 95 oranında mutabakatı şart koştuklarını ve vatandaş taleplerinin yerine gelmesi için 2200 hak sahibini bir araya getirerek bir bir taleplerini aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Vatandaşları topladık ve kentsel dönüşümden ne beklediklerini öğrendik. Şu şu kira yardımı, şu şu adımların atılması, şu şu metrekarelerde mutabakat gibi tek tek notlarımızı aldık. İnşallah vatandaşların taleplerini yerine getirecek, aynı zamanda da kazanacak bir müteahhide ulaşacağız." diye konuştu. Hak sahipleriyle buluştuktan ve taleplerini aldıktan sonra projeyle ilgilenen yatırımcılarla tek tek görüştüklerini ifade eden Başkan Altepe, vatandaş taleplerinin yüksekliği nedeniyle nihai bir sonuca ulaşamadıklarını anlattı. ´Hesap kurtarıyor´ diyen ilk müteahhitle yola çıkacaklarını, ihale aşamasını hemen başlatacaklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Bu projeyi üstlenecek yatırımcı henüz karşımızda yok. Varsa hemen gündeme alabiliriz. Hedefimiz bu işe başlamak ve bir an önce bitirmek. Yatırımcı olmadığı için şu anda beklemedeyiz. Güzel bir proje, inşallah yatırımcı gelir ve işe başlarız." şeklinde konuştu.

Belediyespor´a 14 yeni tesis 
Ocak ayı meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve aralarında Havuzlupark´ın da bulunduğu 14 sosyal tesisin işletim hakkı Büyükşehir Belediyespor´a devredildi. Ayrıca; Kestel´de Vani Mehmet Efendi Mahallesi´nde bulunan ve mülkiyeti ilçe belediyesine ait olan sosyal tesis, aylık 6 bin TL bedelle 5 yıl boyunca BURFAŞ´a tahsis edildi. Toplantıda; yapım çalışmaları tamamlanma aşamasında olan BursaRay Kestel ve Gürsu hatlarının BURULAŞ tarafından işletilmesi yönünde meclis kararı alındı, Büyükşehir Belediyesi´nin evsel katı atık bertaraf tesisleri tarifesinin birim maliyeti de 5 TL´den 4 TL´ye düşürüldü. Meclis toplantısı çerçevesinde, Denetim Komisyonu seçimleri de yapıldı. Denetim Komisyonu´nun seçilen üyeleri; Celal Demir, Hasan Makasçıoğlu ve Erhan Özekin oldu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi´nde eski Bilim ve Teknoloji Merkezi´nin bulunduğu alanda Göç Tarihi Müzesi kurulması karara bağlandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!
  • 16.10.2021 10:44

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kent ...

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor
  • 13.10.2021 16:59

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsa ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...