maritbet girişmaritbet
Sefaköy-Beylikdüzü metrosu emlak fiyatlarını uçuracak!

Sefaköy-Beylikdüzü metrosu emlak fiyatlarını uçuracak!

İBB'nin Sefaköy'den başlayıp Beylikdüzü Tüyap'a kadar gidecek olan metro projesi 15 kilometre uzunluğa sahip olacak ve 10 istasyondan meydana gelecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin megakente değer katacak metro yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. 1 milyar 865 milyon 80 bin liralık proje bedeliyle hayata geçirilecek olan dev metro hattının ÇED süreci de başladı.

İstanbul'un trafik problemini çözecek projeler üreten İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin binlerce kişiye hizmet verecek olan Sefaköy-Beylikdüzü metro yatırımı, geçtiği noktalardaki emlak değerlerine büyük oranda artıracak.

Metrobüs ve Sefaköy Havaray projesine entregre olacak olan dev metro hattı, Yenikapı-Sefaköy metrosunun devamı niteliğinde olacak. Tüyap ile Sefaköy arasında 10 durakta hizmet verecek şekilde tasarlanan proje, Mustafa Kemal durağı hariç tüm istasyonlarda metrobüsle entegre olacak.

Hattın geçtiği güzergahta en dikkat çeken nokta ise son 30 yıldaki konutlaşma olarak göze çarpıyor. Öte yandan İstanbul'un en önemli ulaşım güzergahı E5'e bitişik olarak inşa edilecek olan Sefaköy-Beylikdüzü metrosu, Avrupa Yakası'nın en önemli metro hattı haline gelecek. Dev proje toplam 15 kilometre uzunluğa sahip olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının inşası sırasında kamulaştırma rakamlarını azaltmak için durakları, park ve yeşil alanlara kaydırdı.

Sefaköy-Beylikdüzü metrosu durakları

İstanbul'da Avrupa Yakası'nın en önemli metrosu haline gelecek olan Sefaköy-Beylikdüzü metrosunun şu güzergahta yolculuk yapacak. Dev hat ilk olarak Sefaköy'den yolculuğuna başlayıp Cennet durağına ulaşacak. E5'te dar boğaz olarak bilinen Küçükçekmece böglesini geçecek olan hat, Reşitpaşa durağına ulaşacak. Hat, Avcılar merkez ve Cihangir duraklarını geçtikten sonra Mustafa Kemal durağına gelecek. Bu durak, metro hattının metrobüsle entegre olmadığı tek durak olarak göze çarpıyor. Mustafa Kemal'den sonra hat, sırasıyla Ambarlı, Yakuplu, Beylikdüzü ve Yıldırım Beyazıt duraklarını geride bırakıp Tüyap durağına ulaşacak.

Sefaköy-Beylikdüzü Tüyap metrosu ne zaman bitecek?

Proje ve inşaat sürecinin tamamlanıp, metro hattının hizmete alınması süresi 4 yıl olarak belirlendi. Yani 2021 yılında Sefaköy-Beylikdüzü metrosu kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye başlayacak.

Avrupa Yakası'nın en pahalı çizgisi

TGM Trend Gayrimenkul genel Koordinatörü Hakan Erilkun, yeni hat sayesinde fiyatların hızla yükseleceğini açıkladı. Erilkun “1.8 milyar TL'ye mal olacak olan Kırmızı hat, TÜYAP Durağı ile Sefaköy arasında hizmet verecek ve bu bölgedeki gayrimenkul değerlerini en az yüzde 20 artıracaktır. 10 durağa sahip bu hattın en önemli özelliği sadece metrobüs hattına değil Başakşehir – Sefaköy havaray hattına da entegre olmasıdır. Bu hatta özellikle değer katacağı bölgeler Kentsel Dönüşümün de yoğun olduğu Cihangir ve Mustafa Kemal Paşa bölgesi ile Cennet bölgeleridir.  Öte yandan Yakuplu olarak adlandırdığımız ve toplu ulaşımın biraz uzak aksında kalan Beylikdüzü'nün sahile bakan sol kesimi de kırmızı hat projesi ile canlanacak, bu bölgede yükselen değerlere ivme katacaktır” diye konuştu.

Emlak fiyatları kısa vadede 100 bin lira artacak

Rakamların 6 ayda hızla tırmanacağını dile getiren Erilkun “Beylikdüzü'nde ikinci el nitelikli eski binalarda 100 metrekare bir dairenin bugün ki pazarlanabilir fiyatı 350.000 – 380.000 bandında iken bu proje ile önümüzdeki 6 (altı) ay içinde değerler minimum 450.000 bandına çıkacaktır. Öte yandan bu proje müteahhitleri Avcılar ve Küçükçekmece aksına yoğunlaştıracaktır. Zira hem köklü merkezler olan hem de kentsel dönüşüm çok uygun alanların bulunduğu bu bölgeler kırmızı hat ile ulaşım açısından da artı değer kazanacaktır” dedi.

beylikdüzü sefaköy metrosunun güzergahı ve durakları

Yüzde 20-30 prim yapacak

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa ise Cennet'ten başlayıp TÜYAP durağı ile sona erecek olan 10 duraklı Sefaköy-Beylikdüzü raylı toplu taşıma sistemi projesinin bölgenin ulaşım ihtiyacını büyük ölçüde rahatlatacağını belirtti.

Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ilçesi Sefaköy Tüyap Arası E-5 Güzergahı mevkiindeki yapılması planlanan Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı gibi toplu ulaşım projelerinin bölgeyi çok etkilediğini belirten Aşa, “O bölgede çok fazla arsa yok. Söz konusu bölge gelişimini tamamlamış bir bölge. Metrobüsten dolayı Cennet, Esenyurt, Beylikdüzü bölgesi bir nebze rahatlamıştı. Beykent bölgesi de metrobüsün gelmesi ile 5-6 yılda 2-3 kat prim yaptı. Sefaköy-Beylikdüzü raylı toplu taşıma sistemi de bir miktar daha katkı yapacak” dedi. 

Özellikle TÜYAP ve Cennet Mahallesi duraklarında yoğun trafik yaşandığını belirten Nizameddin Aşa, “Cennet Mahallesi'nden TÜYAP'a doğru yoğun bir trafik oluyor. İnsanlar o bölgede yaşıyor ve çalışıyor. O nedenle büyük bir katkısı olacak. Trafiği ve vatandaşı rahatlatacak. Yolcu yükünü hafifletecek. Esenyurt'un bazı bölgelerinde satılamayan alanları yüzde 20-30 etkileyecek” açıklamasında bulundu. 

Mesafeler yakınlaşıyor

Küçükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar gibi İstanbul'un en büyük 3 ilçesini birbirine bağlayacak olan metro projesi geçtiği yerlerde büyük değer artışlarına neden olacak. Burada bir diğer nokta ise Başakşehir'den Sefaköy'e gelecek havaray hattı. Fatih Terim Stadyumu'na kadar Halkalı'nın içerisindeki konut projelerinin yanı başından geçerek ulaşacak olan havaray sayesinde Tüyap ile Başakşehir arasındaki ulaşım kısalacak.

Sefaköy'den Başakşehir'e gidecek olan hat ise sırasıyla;

Sefaköy İstasyonu'ndan başlayarak, Armoni Park, Borusan, Sanayi, Gümrük Yolu, Halkalı Merkez, TOKİ-1, TOKİ-2, Arena Park (Atakent), Masko, Ziya Gökalp, Atatürk Oto Sanayi 1, Atatürk Oto Sanayi 2, Başak Konutları, Onurkent, Oyakkent istasyonundan geçerek Fatih Terim Stadyumu'na ulaşacak.

Bölgedeki hangi metro, hangi hatla entegre?

Başakşehir Havaray metrosu, Sefaköy-Beylikdüzü Tüyap metrosuyla birlikte Kirazlı-Halkalı Metro Hattı ile Halkalı Merkez İstasyonu'nda; Yenikapı-İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü Metro Hattı ile Sefaköy İstasyonu'nda; Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı Arena Park İstasyonu'nda; Otogar-Bağcılar-Başakşehir Metro Hattı ile Başakşehir Konutları Metro İstasyonu'ndan entegre olacak.

Bu da Tüyap'tan başlayıp Sefaköy'e kadar uzanacak metro hattının tek bir havarayla birçok metro hattına entegrasyonu sağlanmış olacak.

Ulaşımın kalbi Küçükçekmece olacak

Tüm yatırımlar detaylıca masaya yatırıldığında Küçükçekmece bölgesi, ulaşımın üssü olacak gibi gözüküyor. E5 bölümünde Sefaköy, iç tarafta ise Halkalı bölgesi toplu ulaşımın yeni merkezi olmaya aday. Yeni yapılacak olan havarayın İstanbul'un yeni gelişen bölgelerinden geçmesi, o çevredeki gayrimenkul fiyatlarına büyük değer katacak.

Sefaköy-Beylikdüzü metrosu ÇED Raporu için tıklayın!

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sefaköy-Beylikdüzü metrosu emlak fiyatlarını uçuracak!
  • 03.03.2017 11:47

Sefaköy-Beylikdüzü metrosu emlak fiyatlarını uçuracak!

İBB'nin Sefaköy'den başlayıp Beylikdüzü Tüyap'a kadar gidecek olan metro projesi ...